"Στρατηγικές Επιβίωσης" - Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Κάντυ Καρρά

candy karra seminario aytosxediamou

Στις τέσσερις συναντήσεις του σεμιναρίου θα πειραματιστούμε πάνω σε βασικά εργαλεία ατομικής σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας μέσα σε ένα σύνολο, καθώς και στο πώς αυτά εφαρμόζονται σε μια πρακτική ομαδικού αυτοσχεδιασμού.

Στόχος είναι να αποκτηθεί σταδιακά τριβή πάνω σε μια συγκεκριμένη και ανοιχτή δομή (score) αποτελούμενη από σχήματα τοποθετημένα στον χώρο και να οδηγηθούμε σε μια τελευταία συνάντηση όπου τα άτομα αυτοσχεδιάζουν σε ένα εύρος ποιοτήτων και περιοχών, εξερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητές τους ως ομάδα.

Το περιεχόμενο των τριών πρώτων συναντήσεων θα αρθρωθεί πάνω σε ασκήσεις αυτοσχεδιασμού που συνομιλούν με το κάθε σχήμα χωριστά και οι οποίες θα αποτελέσουν βασικά μας εργαλεία για να προσεγγίζουμε κάθε φορά δημιουργικά το score. Τα εργαλεία αφορούν την επικοινωνία σε δυάδες και πώς αυτή εξελίσσεται σε επικοινωνία μέσα στην ομάδα, την ατομική έκφραση του ρυθμού και την εξέλιξή του σε προσωπικό χορό, την εξερεύνηση μιας σωματικότητας που σχετίζεται με την επαφή και τους μη λεκτικούς τρόπους με τους οποίους επικοινωνούμε προθέσεις αυτοσχεδιάζοντας. Ερμηνευτικά, θα μας απασχολήσει επίσης η έννοια της απεύθυνσης και οι διαφορετικοί βαθμοί εμπλοκής, από το «κάνω» μέχρι το «παρατηρώ». Στην τελευταία συνάντηση θα δοκιμάσουμε το συνολικό score, όπως διαμορφώνεται με τα τρία σχήματα μαζί στον χώρο και θα δοθεί μεγαλύτερος χρόνος στην ανατροφοδότηση.

Βασικοί άξονες περιεχομένου αποτελούν ο διάλογος, η μίμηση, ο πολλαπλασιασμός της φόρμας, η εξωστρέφεια, η ενίσχυση της διάθεσης του groove, το ατομικό και συλλογικό σώμα και οι διαφορετικές ενεργειακές περιοχές στις οποίες παραπέμπουν η φροντίδα, η επούλωση, η συνεννόηση και η έντονη έκφραση.

Τι μπορείς να κερδίσεις και πού απευθύνεται:
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα σύνολο διαφορετικών ασκήσεων οι οποίες θα αποτελέσουν έναυσμα για περαιτέρω πειραματισμό, έκθεση και αλληλεπίδραση στο ασφαλές πλαίσιο της ομάδας. Στόχος δεν αποτελεί η εμβάθυνση σε κάθε μεμονωμένο εργαλείο, αλλά η σταδιακή δημιουργία μιας εργαλειοθήκης που να λειτουργεί χειραφετητικά και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τον πιο ανοιχτό αυτοσχεδιασμό πάνω στο score στην τελευταία συνάντηση.

✔ Απευθύνεται σε άτομα που πραγματοποιούν ή έχουν ολοκληρώσει σπουδές στον χορό ή/και το θέατρο.


Διάρκεια: 4 συναντήσεις των 3 ωρών
Μέρες: Σαββατοκύριακα 11-12 & 18-19 Φεβρουαρίου 2023
Ώρες: 11.00 - 14.00

Όριο συμμετεχόντων: από 8 έως 14 άτομα

Κόστος: 95 €

*απαραίτητη η συμμετοχή και στις τέσσερις συναντήσεις του εργαστηρίου.

Δήλωση ενδιαφέροντος και κράτηση θέσης (μέχρι και Δευτέρα 6/2)
στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ επικοινωνίας: 6978958108, 6943751568

M54, Μενάνδρου 54, Αθήνα


Γραφιστικός σχεδιασμός @mavra gidia. Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα είναι των @Alekos & Christos Bourelias από το έργο χορού “Holy Purple” της Ανδρονίκης Μαραθάκη

 

Read 143 times Last modified on Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 15:00

Follow Us