Εργαστήρι και Δημιουργία ομάδας Instant Composition με την Βίκυ Αγγελίδου

instant composition seminario vicky angelidou

"Κάθε στιγμή περικλείει όλη μας τη ζωή.
Κάθε σταγόνα περικλείει όλη την θάλασσα.
Κάθε εδώ ακτινοβολεί παντού"


Η αυτόματη σύνθεση επί σκηνής είναι μια φιλοσοφία δημιουργίας στο εδώ και τώρα. Η κάθε παράσταση υπάρχει για μια στιγμή στο χρόνο και δεν επαναλαμβάνεται ποτέ. Οι περφόρμερς συνδέονται με την ύπαρξή τους και την αυθεντικότητά τους για να ενσταλάξουν σε αυτή τη στιγμή την μεταμόρφωσή τους επί σκηνής.
Η αυτόματη σύνθεση είναι ίσως το πιο απαιτητικό είδος παράστασης για έναν καλλιτέχνη. Προετοιμάζεται για να συναντήσει το άγνωστο και να πλεύσει εντός του.

Αυτήν την χρονιά θα σχηματίσουμε μια ομάδα μελέτης και εφαρμογής της αυτόματης σύνθεσης. Θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του '22 έως τον Ιούνιο του '23. Μια Κυριακή τον μήνα θα μοιραζόμαστε γνώσεις της αυτόματης σύνθεσης, και στο τέλος της μέρας θα παρουσιάζουμε την δουλειά μας σε φιλικό κοινό. Μέσα στον μήνα θα δημιουργούμε τις ευκαιρίες για περισσότερες παραστάσεις, πρακτική και μελέτη.

Διευκρινίσεις:

  • Η ομάδα θα συναντιέται εντός του μήνα για πρόβες και θα διοργανώνει βραδιές παράστασης.
  • Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε όσες/ους θέλουν να τα παρακολουθήσουν μεμονωμένα. Οι πρόβες και οι παραστάσεις είναι αποκλειστικά για όσες/ους ενταχθούν στην ομάδα και παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο.
  • Η ομάδα θα αποτελέσει πεδίο μελέτης του αυτοσχεδιασμού και κατ' επέκταση θα συζητά τις διαδικασίες και θα επιμορφώνεται με extra βιβλιογραφία.

Νοέμβριος 2022 - Ιούνιος 2023 | Μια Κυριακή κάθε μήνα

Ημερομηνίες Κυριακών:

1. 27 Νοεμβρίου – Σώμα, η Πρώτη Ύλη και Εισαγωγή στη Φόρμα
2. 18 Δεκεμβρίου – Αλληλεπίδραση/Ομαδικός αυτοσχεδιασμός
3. 29 Ιανουαρίου – Σώμα και Μουσική
4. 19 Φεβρουαρίου – Σώμα και Λόγος/Φωνή/Αφήγηση
5. 19 Μαρτίου – Σώμα και Αντικείμενα/Μεταμόρφωση
6. 9 Απριλίου – Σώμα και Χώρος
7. 14 Μαΐου – Σώμα και Χρόνος
8. 11 Ιουνίου – Σώμα και Εικόνα

Ώρες: 11.00-19.00 (8 ώρες)

ΚΟΣΤΟΣ
€550- εργαστήριο συνολικά
€80- ανά θεματική

ΕΓΓΡΑΦΗ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 6973393122
https://fb.me/e/328zZ6Q5e

Studio 29A, Πτολεμαίων 29A, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα


 

Η Βίκυ Αγγελίδου είναι χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια χορού και ψυχολόγος. Τελείωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Performing Pubic Space, στο Fontys της Ολλανδίας, και στο παρόν εκπαιδεύεται στην Gestalt ψυχοθεραπεία (Gestalt foundation).

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας. Χορογραφεί από το 2013 και δημιουργεί παραστάσεις εσωτερικού και δημοσίου χώρου, προσβάσιμες, διαδραστικές και διακαλλιτεχνικές, τις οποίες και έχει παρουσιάσει σε διάφορα φεστιβάλ της Ολλανδίας και της Ελλάδας. Έχει χρηματοδοτηθεί από τον οργανισμό Kunstloc και Makersfonds Tilburg, και είναι artist in residence στον οργανισμό Makershuis Tilburg. Είναι μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού οργανισμού IETM και έχει συνδιoργανώσει το Closed Eyes Festival και το Pocket Dance Festival.

Είναι ιδρυτικό μέλος της κολλεκτίβας otherside collective, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και έκτοτε ταξιδεύει σε διάφορες χώρες (Σλοβακία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία) δημιουργώντας παραστάσεις αυτόματης σύνθεσης.

Διδάσκει τα τελευταία 11 χρόνια σε πολλές σχολές και οργανισμούς, όπως στην επαγγελματική σχολή της Φ. Κουτλογεωργίου, στο μεταπτυχιακό Performing Public Space, παρουσιάζοντας την δουλειά της, στους 2ετείς φοιτητές του Fontys, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας Art meets Arts κ.α. Διοργανώνει σεμινάρια με ποικίλες θεματικές, εστιάζοντας στην τεχνική του χορού, στην χορογραφία, στο ποιητικό σώμα, στον λόγο και κίνηση, στα στοιχεία της σύνθεσης (composition tools) και στις παραστάσεις δημοσίου χώρου.

Έχει εκπαιδευτεί στις τεχνικές του Flying low & Passing through με τον David Zambrano, στην αυτόματη σύνθεση (instant composition) με τον Julyen Hamilton, στις χορογραφικές τεχνικές με τον Wim Vandekeybus και στην τεχνική Gaga με τον Ohad Naharin.

Από το 2021 έχει ξεκινήσει να εργάζεται και ως Ψυχολόγος, ατομικά και συστήνοντας ομάδες στήριξης και αυτογνωσίας.

Περισσότερα: https://vickyangelidou.com/

Read 687 times Last modified on Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 14:38

Follow Us