Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με την M. Eugenia Demeglio

Eugenia Demeglio mathima contact improvisation

Απευθύνεται σε μαθητές χορού και θεάτρου που ενδιαφέρονται στην ανάπτυξη της αντίληψης των σωμάτων τους καθώς εξερευνούν τις προσωπικές τους κινητικές δυνατότητες και την διαδικασία του να «παίρνεις απόφαση». Είναι ανοιχτό επίσης σε αρχάριους.

Σχετικά με τα μαθήματα:
* Πώς κινείται το μοναδικό μου σώμα; Πότε και που;
* Πώς μπορώ να κάνω επιλογές “στην στιγμή”;
* Πώς σχετίζομαι με τον χώρο γύρω μου;
* Πώς σχετίζομαι στον χρόνο που περνάει;
* Πώς σχετίζομαι με τους υπόλοιπους ανθρώπους;

Στόχοι:
* Να εξασκήσουμε την αντίληψη σώματος
* Να ενθαρρύνουμε μια διαφορετική εμπειρία στις κινητικές και εκφραστικές δυνατότητες
* Να αναπτύξουμε ατομική και ομαδική αίσθηση σε ένα περιεχόμενο performance
* Να αναπτύξουμε την εμπειρία του να ακούμε και να παρίστανται σε ένα δημιουργικό περιεχόμενο
* Να παράσχουμε στους συμμετέχοντες εργαλεία μεταφερόμενα και σε άλλους κλάδους

Κάθε Τρίτη | 11:00 – 13:00
Κόστος 50€ μηνιαίως


Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
2103211445 / 6977906166 / 6959978798
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.NEW YORK DANCE STUDIO part of NYAS
Μιαούλη 11, 3ος όροφος (100μ από το μετρό Μοναστηράκι)


Η Μ. Eugenia Demeglio είναι Ιταλίδα καλλιτέχνης και εκπαιδευτικός. Σπούδασε χορογραφία στην Ακαδημία χορού του Ρόττερνταμ, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιμέλεια Έργων Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Falmouth.

Εξερευνώντας τα χωρικά και εννοιολογικά σύνορα των διαφόρων μέσων που χρησιμοποιεί, το έργο της (χορευτικό και μη) βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό για τη δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων, εγκαταστάσεων, συμμετοχικών δράσεων, βίντεο και community projects, τα οποία συχνά διακρίνονται για την ελαφρότητα και την χιουμοριστική τους διάθεση.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες στην Ευρώπη και έχουν τιμηθεί με βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς.

Παράλληλα με το δημιουργικό της έργο, η Μ Eugenia Demeglio είναι εκπαιδευτικός με διεθνή σταδιοδρομία. ‘Εχει διατελέσει αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Παραστατικής και Ορχηστικής Τέχνης του Πανεπιστήμιου του Falmouth. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Countertechnique® κι έχει διδάξει μεταξύ άλλων στα: The Place (UK), University of Nicosia (CY), Iceland Academy of the Arts (IS), University of Malta (MT), Dance Italia (US/IT), Fondazione Teatro Nuovo (IT), ProDance Leeds (UK), OpenFLR (IT). Το εκπαιδευτικό της αντικείμενο περιλαμβάνει Countertechnique®, τεχνική κλασικού χορού, αυτοσχεδιασμό και σύνθεση (χορογραφία), κινησιολογικά εργαστήρια για ηθοποιούς, χορευτές καθώς και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού για απόλυτα αρχάριους ενήλικες.

Read 1899 times Last modified on Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 14:17

Follow Us