Dance Theater

7ήμερο Kαλοκαιρινό Retreat Διαλογιστικής Κίνησης με τον Suprapto Suryodarmo (Present Body)

7 ήμερο καλοκαιρινό retreat διαλογιστικής κίνησης – Amerta movement
με τον εξαιρετικό master teacher από την Ινδονησία
Suprapto Suryodarmo

"Breathing being, Performative Being"
Amerta Movement Meditation & Self Awareness focusing on the Performative aspect of Ritualistic expression

Για 2η συνεχή χρονιά έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον εξαιρετικό, διεθνώς αναγνωρισμένο, master teacher Suprapto Suryodarmo, σε ένα 7 ήμερο καλοκαιρινό retreat στο μαγευτικό χωριό Αμπελιώνας, στην Πελοπόννησο.
Φέτος παρατείνουμε την εμπειρία μας για μια ακόμη ημέρα. Κατόπιν υπόδειξης του δασκάλου, αυτή τη φορά θα επικεντρωθούμε στην έκφραση του ερμηνευτή, καλλιεργώντας την παρουσία και την αυτογνωσία μέσω της αλληλεπίδρασης. Την τελευταία ημέρα του retreat, θα μοιραστούμε την εμπειρία μας κάνοντας πρακτική για τη σκηνική παρουσία, σε μια ανοιχτή παράσταση!

7ήμερο εντατικό σεμινάριο μαθητείας κοντά στον Suprapto Suryodarmo, που εστιάζει στη συνειδητότητα και στην τέχνη της παρουσίας. Ο διαλογισμός μέσα από την ελεύθερη κίνηση και η διδασκαλία του Prapto μας ταξιδεύει βιωματικά στον πυρήνα του εαυτού. Χαλαρώνοντας τον νου - σώμα ερχόμαστε σε επαφή με την αυθεντικότητά μας, την πνευματικότητα που εκφράζεται μέσα από το σώμα, την κίνηση και την φωνή. Αποκαλύπτεται έτσι το δημιουργικό μας δυναμικό. Η πρακτική ανακινεί την καρδιά και μας αφυπνίζει καθώς καθρεφτίζονται οι μηχανισμοί και οι συνήθειες που καθορίζουν συχνά τη στάση μας στη ζωή, τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους.

Μέσα από αυτή την διαδικασία που στηρίζεται στην αρχαία πρακτική διαλογισμού της Vipassana ανακαλύπτουμε μονοπάτια που μας συνδέουν με τον εσωτερικό χώρο βιώνοντας τη ροή, την απόλαυση και την αίσθηση της διεύρυνσης του χώρου και του χρόνου. Καθώς το σώμα αναπνέει, μαζί του αναπνέει η ψυχή. Επιτρέποντας την κατάδυση στον εαυτό, ανακαλύπτουμε τρόπους για να υποστηρίζουμε την ύπαρξη μας με εμπιστοσύνη. Βιώνοντας την κατάσταση της παρουσίας, επικοινωνούμε, συνδεόμαστε, ερχόμαστε σε άμεση και ειλικρινή σχέση με το περιβάλλον. Ενδίδωντας στη βαθύτερη αίσθηση του εαυτού, αποβάλλουμε περιττές σκέψεις και επιτρέπουμε στις εκφραστικές μας ποιότητες να αναδυθούν. Νιώθουμε ολόκληροι. Ο Suprapto με τον ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας του συνδέει τον πολιτισμό της ανατολής με τη δύση, τη δύναμη της μυθολογίας, τη θρησκευτικότητα με την τέχνη και τη φύση. Ο ίδιος δημιουργεί έτσι μία τελετουργική ατμόσφαιρα στο χώρο που εμπνέει την εσωτερική ησυχία, την επικοινωνία που ρέει, την ενέργεια που μεταμορφώνει, τη χαρά.
Σημαντικό στοιχείο της δουλειάς είναι το καθρέφτισμα του ατόμου που προκύπτει μέσα από την τελετουργική - διαλογιστική κίνηση καθώς ο Prapto χορεύει με τον καθένα ξεχωριστά και την ομάδα. Στη διδασκαλία του χρησιμοποιεί την κίνηση, την φωνή, εικόνες και μεταφορές που μας συνδέουν με σωματικές αισθήσεις, βιώματα, μνήμες, συναισθήματα. Έχει έναν μοναδικό τρόπο για να μετασχηματίζει την ενέργεια στο χώρο. Έτσι αποκαλύπτεται καινούργια οπτική στην ιστορία που βιώνουμε.

Το retreat μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τη διαλογιστική κίνηση και τη συνειδητότητα μέσα από την κίνηση του σώματος. Για την συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία σε δεξιότητες του χορού. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε άτομα που κάνουν πρακτική σε διαφορετικές προσεγγίσεις διαλογισμού, σε δασκάλους και ερασιτέχνες της γιόγκα και των πολεμικών τεχνών, ερμηνευτές, θεραπευτές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτές και οποιονδήποτε άλλο αποζητά τρόπους για να χαλαρώσει και να έρθει σε επαφή με την εσωτερική του φύση.

20 με 26 Αυγούστου 2019
(5 ώρες καθημερινά)

Κόστος σεμιναρίου:
(Η διαμονή και η διατροφή δεν συμπεριλαμβάνονται)

• Για τη διδασκαλία: 400€ + ΦΠΑ (αυτή είναι ειδική τιμή μόνο για τους Έλληνες. Κανονικά το κόστος είναι 560€ όπως χρεώνεται από τους οργανωτές της κοινότητας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.)

Early Bird!
Για κατάθεση προκαταβολής μέχρι τις 15 Iουνίου ισχύει μειωμένη τιμή: 370€ + ΦΠΑ
________________________________________

Αριθμός λογαριασμού - Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
Εφόσον η κατάθεση γίνει μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια επιβαρύνει τον καταθέτη.
Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιαδήποτε αιτία, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.
Για τη διαμονή σας παρακαλούμε να επικοινωνήστε με το Abelonas retreat center - T: +30 26260 23991- 3, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαγητό & διαμονή
• Φαγητό: 100€ ανά άτομο για 6 ημέρες (συμπεριλαμβάνονται πρωινό και ένα κυρίως γεύμα που θα μοιραζόμαστε ως ομάδα. Το δεύτερο είναι προαιρετικό και θα πληρώνεται a la carte στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.)
• Κόστος διαμονής ανά άτομο στο Abelionas retreat Center
a) Μονόκλινο δωμάτιο 85€ ανά ημέρα
b) Δίκλινο δωμάτιο 55€ ανά ημέρα
c) Υπάρχουν διαθέσιμα δύο διαμερίσματα με 2 ευρύχωρα δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν τρία έως τέσσερα άτομα (περίπου 40€ ανά ημέρα).
*Για οποιαδήποτε συνεννόηση σχετικά με τη διαμονή παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ξενοδοχείο.

Στο Abelonas retreat Center στην Πελλοπόνησο (κοντά στον επικούρειο Απόλλωνα)
Πληροφορίες: Μ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Τ: 6932190273

https://www.abeliona-retreat.com/
https://www.facebook.com/ambelionaretreat/

Το πετρόχτιστο χωριό Αμπελιώνας, βρίσκεται στο τρίστρατο Μεσσηνίας - Αρκαδίας - Ηλείας σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Προσφέρεται για περιπάτους μέσα από γραφικά μονοπάτια ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφτείτε τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και τους καταρράκτες Νέδα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Επιλογή #1: Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ή την πόλη της Πάτρας, μετακίνηση οδικώς μέχρι το χωριό Ανδρίτσαινα Πελοποννήσου με ταξί ή Κτελ (ΚΤΕΛ Αρκαδίας 2710 222 560 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) (ΚΤΕΛ Κηφισού 210 5124910, 0030 210 5124911, 0030 210 5132601). Από το χωριό Ανδρίτσαινα στον τελικό προορισμό του χωριού Αμπελιώνας μπορείτε να μετακινηθείτε με ταξί το οποίο κοστίζει 20-25€ (η απόσταση είναι περίπου 15')

Επιλογή #2: Από το αεροδρόμιο / πόλη της Καλαμάτας μπορούμε να νοικιάσουμε ένα mini van το οποίο θα μας μεταφέρει στο χωριό Αμπελιώνας. Το συνολικό κόστος της μετακίνησης είναι 130€ και το κόστος θα μοιραστεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών. Η απόσταση είναι 70 χιλιόμετρα και η διάρκεια της μετακίνησης είναι περίπου μιάμιση ώρα.

Retreat with Prapto August 2018 @Abelonas
Ο ίδιος εξέλιξε τη δουλειά που συνδέει την Vipassana με τον χορό, το θέατρο και τη σχέση με τη φύση μέσα μας για 40 χρόνια ανελλιπώς. Έχει αναπτύξει έτσι μία μεγάλη κοινότητα από ερμηνευτές, θεραπευτές, σημαντικούς δασκάλους χορού και πολεμικών τεχνών καθώς και άτομα που εμβαθύνουν στην επικοινωνία και στην αυτοέκφραση μέσω της διαλογιστικής κίνησης.

Ο Suprapto Suryodarmo είναι ένας από τους πιο βασικούς δασκάλους διαλογιστικής κίνησης – αυτοσχεδιασμού διεθνώς. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Prapto είναι σαμάνος, storyteller, performer, αυτοσχεδιαστής, φιλόσοφος και πρωτίστως ένας απλός και άμεσος άνθρωπος. Η βάση της πρακτικής είναι η Vipassana (βουδιστική πρακτική διαλογισμού). Μαζί του έχουν μαθητεύσει και συνεργαστεί πολλοί σημαντικοί δάσκαλοι του χορού, όπως η Nancy Starκsmith (ιδρύτρια του Contact improvisation),Anna Halprin, Ria Higler, Pauline DeGroot και πολλοί άλλοι. Ο ίδιος διδάσκει ανελλιπώς σε όλο τον κόσμο εδώ και 45 χρόνια και έχει δημιουργήσει μία μεγάλη διεθνή κοινότητα από practitioners.

Retreat with Prapto August 2018 @Abelonas

Ο Suprapto Suryodarmo έχει διδάξει στην Ελλάδα 4 φορές, 10ήμερα retreat – σεμινάρια από το 1997 έως το 2000 (Τήνος, Αμοργός, Αθήνα) με συνεργάτη και οργανώτρια τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Το περιβάλλον της ελληνικής γης, ο πλούτος του ελληνικού πολιτισμού και το ξεχωριστό φως της χώρας μας, έχουν επηρεάσει βαθιά τον ίδιο αλλά και κάθε συμμετέχοντα σε αυτά τα σεμινάρια. Φέτος έχουμε την τιμή να τον υποδεχτούμε ξανά τον Αύγουστο του 2019.


Ο Suprapto Suryodarmo (Prapto) σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Ιάβα στην Ινδονησία και παραδοσιακό Ινδονήσιο χορό. Από το 1970 μελέτησε την ελεύθερη κίνηση, τον βουδιστικό διαλογισμό Vipassana και τεχνικές διαλογισμού από την Ιάβα (Σουμάρα). Συνέδεσε αυτές τις πρακτικές με την δύναμη, την ιερότητα και την αισθητική που ανακαλύπτει κανείς μέσα στη φύση, στους ναούς και στο ανθρώπινο πεδίο. Μυήθηκε στον βουδισμό Theravadin από την Ιάβα το 1974 και δημιούργησε μια νέα τελετουργική τέχνη που της έδωσε το όνομα "Wayang Buddha'' (το θέατρο σκιών του Βούδα). Το 1986 δημιούργησε τη δική του σχολή Padepokan Lemah Putih, ένα μοναδικό κήπο στο Mojosongo στην κεντρική Ιάβα. Η βασική πρόθεση στη δουλειά του μέσα από τη διαλογιστική κίνηση που ονομάζει Joged Amerta movement είναι το να αναπτύξει ο καθένας ένα τρόπο έτσι ώστε να μειώσει τις ταυτίσεις και τις προβολές που κάνει χρησιμοποιώντας τις πρακτικές των κινητικών τεχνών. Έτσι η δουλειά του αποτελεί κάτι περισσότερο από μια προσέγγιση στον αυτοσχεδιασμό. Joged Amerta σημαίνει μία πρακτική που καλλιεργεί τη στάση μας απέναντι στη ζωή. Διδάσκει διαλογιστική κίνηση και κάνει παραστάσεις ο ίδιος αλλά και σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες-performers στην Ινδονησία, στην Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στο Μεξικό, στην Ιαπωνία, στην Ινδία και στις Φιλιππίνες για πάνω από 25 χρόνια. Το 1997 ο Suprapto Suryodarmo δημιούργησε την κοινότητα (Sharing Movement) στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αμερική και στην Αυστραλία. Παράλληλα ίδρυσε ένα διεθνές δίκτυο από καλλιτέχνες και οργανισμούς με την ονομασία (Web Art Garden).
Το 1998 συμμετείχε σαν καλλιτεχνικός διαμεσολαβητής στο ASIAN-Europe Meeting II στο Λονδίνο. To 2004 παρουσίασε τη δουλειά του στο Asian Traditional Arts festival καθώς και στο Shaman festival στη Σεούλ (Νότιος Κορέα).
Ο Suprapto Suryodarmo είναι ιδρυτικό μέλος του Yayasan Dharma Samuan Tiga που υποστηρίζει την Τέχνη και Θρησκευτικότητα στο Bedulu, Bali.
Είναι ο κύριος ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο διεθνές ίδρυμα Dharma Nature Time (ένα διεθνές συνεργατικό ίδρυμα).


7day summer retreat
with the exceptional master teacher from Indonesia
Suprapto Suryodarmo
20th to 26th of August 2019
(5hrs daily)

"Breathing being, Performative Being"
Amerta Movement Meditation & Self Awareness focusing on the Performative aspect of Ritualistic expression

Contact us: email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , phone: 0030 6932190273

For the 2nd consecutive year, we have the honour to host the exceptional, internationally recognized master teacher Suprapto Suryodarmo, in a 7-day summer retreat!

This year we prolong the retreat for one more day. Prapto suggested that this time we focus on the performer's expression, cultivating presence and self awareness through interrelation. The last day of the retreat, we share our experience as performative beings, in an open day performance!

An intensive 7day workshop on awareness and the art of being present through free form movement meditation will take us into an experiential journey to the core of ourselves. Relaxing the body-mind we come into contact with our essence, our true spirit, our creative potential. The practice encourages mindfulness and the movement of our heart while we come into contact with unnecessary habits and mechanisms that inhibit our expression.

Through this process we discover pathways that connect us to our inner space experiencing flow, pleasure and a sense of expansion. Discovering ways to sink into our selves, we learn how to support our being with trust. From the state of presence we communicate, we inter-relate, we allow our selves to play and express our authenticity in oneness. Suprapto with his exceptional teaching, brings religiosity, art and nature into the practice. He offers us a unique way to embody images that release memories, sensations, emotions and mirror our true self that reveals our story.

The retreat can be attended by anyone interested in meditative movement. There is no need for physical or technical skills on dance and movement in order to participate. Practitioners from any kind of meditation practices, performers, artists, therapists as well as people from various professions are all welcomed.

Suprapto Suryodarmo developed his work, which connects Vipassana (the main meditation Buddhist practice) with dance, theatre, the healing arts and the relationship with nature, for 40 years without interruption. That way he developed a large community of performers, therapists, prominent dance and martial arts teachers. He also influenced deeply people interested in deepening self awareness and self-expression through contemplative, free form movement.

Suprapto has taught 10day retreats in Greece a number of times since 1997 until 2000 organized by Christina Klissiouni. The environment of Greek land, its rich culture and the special light of our country have been very strong resources that influenced deeply both himself and each participant. We are honoured and very happy to announce this workshop today and share it with Amerta movement community.

BIOGRAPHY

In 1997, Suryodarmo initiated "Sharing Movement" circulation in Europe, Asia, the Americas, and Australia; and "Web Art Garden", a worldwide network of artists and presenting organizations. In 1998, he served as an artist delegate at the ASEAN-Europe Meeting II in London, UK; and in 2004 presented in the Asian Traditional Arts Festival: Shaman Festival in Seoul, South Korea. Prapto is a founding member of Yayasan Dharma
Samuan Tiga in support of Art & Religiosity in Bedulu, Bali; and a charter founder and chairperson of the board for the International Foundation for Dharma Nature Time, an International cooperative foundation.

He has taught and performed in Indonesia, Europe, the UK, Australia, USA, Mexico, Japan, India, and the Philippines for over 20 years. Since 1970, Suprapto Suryodarmo (Prapto) has studied free movement, Vipassana, and Javanese Sumarah meditation techniques – placing these practices within the nature, temple, and human field. He was initiated into Javanese Theravadin Buddhism in 1974 and also created a new ritual art that he titled "Wayang Buddha" (Buddha's Shadow-Puppet). In 1986, Prapto established his own school Padepokan Lemah Putih, a uniquely landscaped garden in Mojosongo, just north of Solo, Central Java. He has taught and performed in Indonesia, Europe, the UK, Australia, USA, Mexico, Japan, India, and the Philippines for over 20 years. The main intention of his Joged Amerta movement work is to develop a way to lessen the sense of identification through the practice of movement arts. Hence, it is more than an approach to improvisation; Joged Amerta is a practice cultivating an attitude towards life.

Location:
Abelonas retreat Center at Arkadia - Pelloponisos in the south Greece.
https://www.abeliona-retreat.com/
https://www.facebook.com/ambelionaretreat/

Abelonas is a stone-built village, an idyllic place secluded in the mountains, surrounded by magnificent nature which you will have the opportunity to explore by walking next to beautifull springs and quiet paths.
Close to the significant archeological site of Epicurious Apollon temple and Neda waterfalls.

Retreat cost (Accomodation & food is not included)
• Workshop fees: 560€ per person
Deposit: 250€ (tax is included)
*Early bird: 490€ till May 30th (fully prepaid)
Pireaus Bank
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
Any commission requested by the greek bank (4-5 euros) should be paid by the depositor.
Please notice that there is no refund in case of cancellation

free to contact us for any information concerning your travel and accommodation - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , phone: 0030 6932190273
For accommodation please contact Abelonas retreat center
T: +30 26260 23991- 3, E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Accomodation & food
• Food: 105€ per person (15€ per day) for 7days (including breakfast and one main course. We intend to share one main meal all together as a group at the hotel. The second meal is optional and it can be paid a la cart at the hotel restaurant.)
• Accommodation per person @Abelonas retreat Center
a) Single room with double bed 85€ per day
b) Double room shared by two persons 55€ per day
c) There are two suite apartments with two spacious rooms that can accommodate three to four persons and that costs 155€ per day (approximately 40€ per day)
Date for reservation: 15th of June 2018
Deposit for booking until the above date: 270€
(170€ deposit for the workshop fees and 100€ for accommodation. We need a definite confirmation on your choice for the single, double or triple room until this date)

HOW TO GET THERE

Option one: Athens airport or Patra city to Andritsaina village at Peloponissos by hired car or by bus (KTEL arkadias 0030 2710 222 560 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) (KTEL bus company form Athens-Kifissos 0030 210 5124910, 0030 210 5124911, 0030 210 5132601). From Andritsaina village you can hire a taxi that costs 20-25€ to drive you to Abelionas retreat (15').

Option two: Kalamata city / airport to Abelionas village, we can hire a mini van in order to transport the participants. The total cost of the van is 130€ and the amount will be shared depending on the number of occupants!
The distance between Kalamata - Abelionas is 70kms and it takes about 1hr and a half to get there.
The meeting for this transportation will be in the morning at the 19th and our practice will start in the aftrenoon after lunch.

Videos
Life as Giving - Prapto Suprapto Suryodarmo / video by Izabela Jaroszewska
Interview with Suprapto Suryodarmo
Dance in the Gonpa  - performed Prapto Suprapto Suyodarmo / video by Izabela Jaroszewska

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Παραστάσεις χορού σήμερα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 733
Εγγεγραμένα μέλη: 4508
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources