Dance Theater

Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

Το Present Body στούντιο διοργανώνει τον Ιούνιο ως εισαγωγή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνει για το 2018-19.

Εντατικό σεμινάριο αυτοσχεδιασμού & CI με βάση τις τεχνικές somatics (ενσυνείδητης κίνησης), 20 ώρες συνολικά.

"Ευαλωτότητα & δύναμη, η έκφραση του ρευστού σώματος"
με τη Χριστίνα Κλεισιούνη

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Χορευτές, ερμηνευτές, αυτοσχεδιαστές, ηθοποιούς, θεραπευτές, ασκούντες στις πολεμικές τέχνες, διαλογιστές και γενικότερα ερασιτέχνες και επαγγελματίες, άτομα που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν την κίνηση και την προσωπική έκφραση μέσα από τα εργαλεία που προτείνουμε.

Θα δοθεί πιστοποίηση.

«Η αίσθηση της εσωτερικής κίνησης, η συνδεσιμότητα, η επαφή με τον εαυτό και το περιβάλλον σαν ένα ενιαίο σύστημα» αποτελούν τη βάση της πρακτικής του χορού που εξερευνούμε.
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

Στο σεμινάριο αυτό ανακαλύπτουμε την απολαυστική κίνηση που πηγάζει από το σώμα μας, κάπως όπως όταν είμασταν παιδιά. Δίνοντας χρόνο για να αισθανόμαστε αυτό που συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της κίνησης, διευρύνουμε τις αισθήσεις, αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα όρια των δυνατοτήτων μας. Χαλαρώνοντας μέσα μας, μεταμορφώνεται η σχέση μας με τον χώρο και τον χρόνο. Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση της έντασης, η αφύπνιση του σώματος, η επικοινωνία μέσα από την εμπιστοσύνη και τη βαθειά ικανοποίηση που δίνει η σωματική επαφή με τους άλλους. Παίζοντας με τη δύναμη της βαρύτητας και της ανύψωσης, αποκτάμε εργαλεία που μας δίνουν την τρισδιάσταση αίσθηση του σώματός μας, μαθαίνουμε περισσότερα για την εσωτερική στήριξη και την ισορροπία.
Καθώς σχετιζόμαστε καλύτερα με τις δυνάμεις που ασκεί η γη και ο χώρος επάνω μας,
εμπιστευόμαστε τη γνώση του σώματός μας, αφήνουμε τον εαυτό μας πιο ελεύθερα στη ροή, στην επαφή με τον άλλο. Αφυπνίζοντας ξεχασμένες αισθήσεις, εξερευνάμε κινητικά πρότυπα-ασκήσεις στο πάτωμα και στο χώρο ατομικά και με τη βοήθεια του καθοδηγούμενου αγγίγματος από κάποιον παρτενέρ.

Σημαντικό μέρος της δουλειάς είναι οι λεκτικές οδηγίες του δασκάλου που στόχο έχουν να δημιουργήσουν εσωτερικές εικόνες που συνδέονται με την ανατομία του σώματος, την λειτουργία της κίνησης, την κιναισθητική εμπειρία, το βίωμα της αναπνοής, την παρατήρηση και την παρουσία.

Όταν η φαντασία συνδέεται με τη σωματικότητα του ανθρώπου, η ενέργεια ρέει, ο εσωτερικός χώρος φωτίζεται, η ανάσα κυλάει αβίαστα και αποκτάει κανείς την αίσθηση της ολότητας.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές πλαίσιο ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να αλλάξει ενδεχομένως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και τα όριά τους, να δημιουργηθεί χώρος για την προσωπική έκφραση, το μοίρασμα, την επικοινωνία.
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)
Σαβ. Κυρ. 9, 10 Ιουνίου | 11:00 – 16:30
Τεχνική στο CI / αυτοσχεδιασμό

Σαβ. Κυρ. 16, 17 Ιουνίου | 11:00 – 16:30
Ποιότητες έκφρασης, από το σόλο στο ντουέτο

Τη δεύτερη Κυριακή 17/6 | 14.30 - 16.30, το μάθημα θα είναι ανοιχτό για να το παρακολουθήσουν φίλοι ως κοινό.

Κόστος συμμετοχής: 160€ (+ΦΠΑ)

Present Body Studio
Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα

Kράτηση θέσης: 25/5/18 με προκαταβολή 80€ (+ΦΠΑ)
Τα μέλη του στούντιο που έχουν πληρώσει εγγραφή και όσοι προπληρώσουν το σεμινάριο, έχουν έκπτωση 15€.
Αριθμός λογαριασμού - Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551

Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιαδήποτε αιτία, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Πληροφορίες - κρατήσεις
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , phone: 6932190273


Η Χριστίνα Κλεισιούνη χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδησης της κίνησης(somatics) 28 χρόνια τώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκπαιδεύει χορευτές και ερασιτέχνες συστηματικά από το 1990-1 εισάγωντας έτσι αυτές τις προσεγγίσεις στον χώρο του χορού στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Ν.Υόρκη (1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI /somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Η ίδια έχει αναγνωριστεί απο τη διεθνή κοινότητα του CI διδάσκοντας και χορεύοντας στα πιό σημαντικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως στο Freiburg, Ισραήλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Όσλο, Ρώμη, Παρίσι, Νάντη, Βουδαπέστη, Αγία Πετρούπολη και πολλά άλλα μέρη. Συνεργάστηκε με τους σημαντκότερους δασκάλους του CI/αυτοσχεδιασμού, συν-διδάσκοντας και χορεύοντας μαζί τους, όπως (Nita Little, Ray Chung, Ka Rustler, Mary Prestidge, Andrew Harwood, Suprapto Suryodarmo) κ.α. Το 2009 άνοιξε το Present Body, Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, με στόχο την εκπαίδευση πάνω στην κίνηση, τη σύνδεση της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη θεραπεία για περισσότερη συνειδητότητα και απελευθέρωση του ατόμου.
Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού,χορεύτρια και χορογράφο, εργάζεται ως σωματική ψυχοθεραπεύτρια-και ψυχοθεραπεύτρια μέσω της κίνησης. Παράλληλα εργάζεται ως θεραπεύτρια σιάτσου από το 1994.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 392
Εγγεγραμένα μέλη: 4309
Τώρα σε σύνδεση:
Klissiouni
Λιλια
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources