Σεμινάριο Cloud swing με την Γαλήνη Μπενετάτου στο Τεχνουργείο

benetatou seminario swing cloud

Το Cloud swing είναι μια ειδικότητα τσίρκου και ανήκει στην κατηγορία των εναέριων ακροβατικών. Η τεχνική του είναι επηρεασμένη από το στατικό και το swinging trapeze και βασίζεται σε δυναμικά κόλπα και πτώσεις.

Αποτελείται από ένα μαλακό σχοινί, το οποίο κρεμιέται από τις δύο του άκρες σχηματίζοντας στον χώρο ένα V. Λέγεται ότι το πρώτο cloud swing κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα από σχοινοβάτες και οτι είναι ο πρόδρομος του trapeze. Ένα cloud swing act μπορεί να γίνει σε στατικό ή κινούμενο εξοπλισμό.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα επικεντρωθούμε στις δυνατότητες του στατικού cloud και θα ασχοληθούμε με την εκμάθηση δυναμικού ασκησιολογίου. Πιο συγκεκριμένα θα εμβαθύνουμε στους παλμούς, θα αναλύσουμε την στάση που χρειάζεται να έχει ο κορμός καθώς και τον ενεργό ρόλο των ποδιών. Προοδευτικά θα μελετήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παλμούς μέσα στο δυναμικό ασκησιολόγιο. Οι τεχνικές των παλμών που θα εξασκήσουμε μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλους εναέριους εξοπλισμούς.

Το μάθημα θα ξεκινήσει με προθέρμανση, στη συνέχεια θα δοθεί συγκεκριμένο ασκησιολόγιο με το οποίο θα μπορεί η μαθήτρια/ο μαθητής να δουλεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Κάθε μαθητής/μαθήτρια θα ανεβαίνει ξεχωριστά στο cloud έχοντας προσωπικό χρόνο με την δασκάλα, θα δοθούν εξατομικευμένες διορθώσεις και κατευθύνσεις.

Η διεξαγωγή του μαθήματος θα γίνει με την μέθοδο heavy lunging, όπου η μαθήτρια/ ο μαθητής θα φοράει την λεγόμενη ‘’lunge belt’’, (ζώνη ασφαλείας) και από εκεί θα παίρνει την απαραίτητη σωματική καθοδήγηση.

Για περισσότερες πληροφορίες:
→ galinibenetatou. com /
https://www.youtube.com/watch?v=34fLfvXWrMM

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσ@ έχουν εμπειρία στα εναέρια ακροβατικά καθώς και σε επαγγελματίες.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 3 ώρες.
Θα δημιουργηθούν 2 ομάδες με μέγιστο αριθμό τα 5 άτομα
σε κάθε ομάδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
13:00 – 16:00 1η ομάδα
17:15 – 20:15 2η ομάδα

Οι ενδιαφερόμενες/οι θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο 10 λεπτά νωρίτερα.
Οι ώρες έναρξης της κάθε ομάδας θα τηρηθούν αυστηρά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 50€ /early bird 40€ / φοιτητ@,άνεργ@ 35€
→ Για την κράτηση της θέσης χρειάζεται προκαταβολή 50% του αρχικού ποσού, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 15/03 για το early bird, και μέχρι τις 27/03 για το κανονικό.
→ Πολιτική ακυρώσεων: Σε περίπτωση ακύρωσης της θέσης με ευθύνη της/του συμμετέχουσας/χοντα, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
→ Facebook page : Τεχνουργείο
→ Instagram : Τεχνουργείο
→ E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σας περιμένουμε με χαρά!

texnourgeio logo wide

Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πλησίον σταθμό μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης)


benetatou galiniΗ Γαλήνη Μπενετάτου είναι circus performer με ειδίκευση στο cloud swing.
Υπήρξε αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, στον δήμο Ν. Ψυχικού, από το 1996 έως και το 2013, όπου στράφηκε στις τέχνες του τσίρκο . Παράλληλα με τις σπουδές της, στο τμήμα Θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε μαθήματα static trapeze από την Μυρτώ Πετροχείλου και έπειτα πέρασε στην σχολή σύγχρονου τσίρκο INAC – Instituto Nacional des artes do circo, στην Πορτογαλία. Εκεί έλαβε μια πολύπλευρη εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές του τσίρκο καθώς είχε και την ευκαιρία να φοιτήσει δίπλα σε δασκάλους όπως ο Mauricio Jara (κατακόρυφα), Clara Andermatt (χορογραφία-δημιουργική σύνθεση). Αποφοίτησε το 2019 , με ειδίκευση στο cloud swing. Από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021 συνέχισε την εκπαίδευσή της στο cloud swing στο Μπρίστολ, δίπλα στην Freya Watson.
Από το 2017 μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και projects, καθώς και έχει δημιουργήσει το δικό της project, The Music of the Abyss, το οποίο έχει αποσπάσει θετικές κριτικές.

Σημαντικές συνεργασίες :
The music of the Abyss, M.a.r. festival, Sines Portugal,
The music of the Abyss, àmostra festival, Famalicão Portugal
The music of the Abyss, Eucima Aula de Circo Chaminade, Madrid Spain

 

Read 637 times Last modified on Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 20:01

Follow Us