Dance Theater

Σεμινάριο Οργανικής Ακροβατικής Κίνησης με τον Κρίτωνα Αναστασόπουλο (Σύρος) (+PLUS)

Το σεμινάριο εισάγει και αναπτύσσει οργανικούς τρόπους κίνησης και ακροβατικής. Ανακαλύπτουμε εκ νέου πώς να παίζουμε ξυπόλυτοι σε σκληρό έδαφος, ανακαλύπτουμε πώς να ξεφεύγουμε από τους καθημερινούς τρόπους βαδίσματος και κίνησης μέσα από άλματα, δονήσεις, πτώσεις, τρέξιμο, κατακόρυφους, σπειροειδείς κινήσεις, ακροβατικές και χορευτικές φράσεις. Χρησιμοποιούμε τη μέση μας και τη σπονδυλική μας στήλη για μετακινήσουμε τα άκρα μας και να επεκταθούμε. Προκαλούμε τη βαρύτητα με το κέντρο μας, προκαλούμε τη σταθερότητα και την εσωτερική μας ισορροπία μέσω διαφορετικών τρόπων κίνησης, αναζητώντας τη ροή της ενέργειας, ο καθένας με το δικό του σώμα και την ιδιαιτερότητά του. Απελευθερωνόμαστε από τις μη αναγκαίες μυϊκές εντάσεις και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μέσω διαδοχικών ασκήσεων, ατομικών, σε ζευγάρια ή ομαδικών. Στόχος μας είναι πώς θα αφουγκραστούμε ξανά το ίδιο μας το σώμα, πώς θα μάθουμε να δρούμε πάνω από τους φόβους μας, πώς μπορούμε να γίνουμε και πάλι υγιή ζώα, πώς θα γίνουμε ιπτάμενα πλάσματα της γης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ακροβάτες, χορευτές, ηθοποιούς, αθλητές, μουσικούς και σε όσους ενδιαφέρονται για την ακροβατική κίνηση.
Η περιέργεια και η παιχνιδιάρικη διάθεση είναι το σημαντικότερο κλειδί για την ακροβατική κίνηση.
Το σεμινάριο συνδυάζει στοιχεία από τεχνικές σύγχρονου χορού, τάι τσι, αυτοσχεδιασμού, ακροβατικής τσίρκου, καθώς και από τα δέντρα, τα ζώα, τα ποτάμια και από ό,τι μας περιβάλλει.
Σεμινάριο Οργανικής Ακροβατικής Κίνησης με τον Κρίτωνα Αναστασόπουλο (Σύρος) (+PLUS)
10 - 11 Νοεμβρίου 2018

Σάββατο | 18:00 - 20:00
Κυριακή | 12:00 - 14:00
Διάρκεια: 4 ώρες

Κόστος: 25 ευρώ
με την κάρτα Dancetheater Plus

Δηλώσεις συμμετοχής: έως την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 15 ευρώ μέχρι και τις 2/11/2018

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:

ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνα: 22810-80690, 6973-792685 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
fb:akropoditicentre | www.akropoditi.gr


Κρίτωνας Αναστασόπουλος
Ο Κρίτωνας Αναστασόπουλος συμμετείχε σε παραστάσεις του πατέρα του για παιδιά και μεγάλους στην Ελλάδα από την ηλικία των 12 ετών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ESAC (Σχολή Ανωτάτων Σπουδών στις Τέχνες του Τσίρκου), με ειδικότητα την κορεάτικη τραμπάλα, την μπάνγκιν και τα σωματικά ακροβατικά. Το 2007 συνίδρυσε τον θίασο Acrobarouf με τον οποίο περιόδευσε στον κόσμο μέχρι το 2016. Συμμετείχε σε σημαντικά Φεστιβάλ δρόμου στην Ευρώπη, παραστάσεις σε σκηνές τσίρκου και καμπαρέ. Συνεργάστηκε επίσης με το Τσίρκο του ήλιου (Cirque du Soleil), στην παράσταση Amaluna (2011-2014), και συμμετείχε στην περιοδεία του τσίρκου στη Βόρεια Αμερική. Έχει παρακολουθήσει επαγγελματικά μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού στο Βέλγιο με τους David Zambrano, Inaki Azpillaga, Fighting Monkeys, Rakesh Sukesh, Solo Conversations και Renan Martins. Συνδημιούργησε μαζί με τη χορογράφο και χορεύτρια Maja Zimmerlin και τον σκηνοθέτη Michel Bernard την παράσταση Exodos, που έκανε πρεμιέρα στις Βρυξέλλες το 2017, στο θέατρο Marni. Συμμετέχει στο βέλγικο θίασο Side Show company με το έργο Spiegel im Spiegel (2017), και συνεργάζεται περιστασιακά με τον γαλλικό θίασο XY στην παράσταση Il est pas encore minuit. Διδάσκει τακτικά μαθήματα ακροβατικής κίνησης, τραμπολίνου και τραμπάλας στην επαγγελματική σχολή ESAC στις Βρυξέλλες. Αρθρογραφεί φιλοσοφικά και ποιητικά άρθρα στο διαδικτυακό περιοδικό: tetartopress.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , fb: Kritonas Anastasopoulos

Photo Credit: NDHW Photograph

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 04-08-2019 : 1226
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 1104
Εγγεγραμένα μέλη: 4449
Τώρα σε σύνδεση:
Angeliki Bitzaraki
Cerasella
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources