Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Khoudia Touré | Óró
Επισκέψεις : 173

Η υπότροφος Χορού Khoudia Touré παρουσιάζει το τελευταίο της έργο, «Óró», στο οποίο συμμετέχουν πάντοτε εγχώριοι χορευτές, εμφυσώντας νέα πνοή σ’ αυτό, όπου κι αν έχει ερμηνευθεί. Στο πλαίσιο του Rolex Arts Festival, το «Óró» θα ζωντανέψει χάρη σε μια διεθνή ομάδα εννέα ερμηνευτών, μεταξύ των οποίων πέντε Έλληνες χορευτές, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Την εκδήλωση θα προλογίσει η μέντορας της Touré, Crystal Pite. Μετά την παράσταση, η χορογράφος θα συζητήσει με τον σκηνοθέτη-ερμηνευτή Ευριπίδη Λασκαρίδη, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Rolex Arts Festival.

Σημειώσεις προγράμματος
Το «Óró» γεννήθηκε μέσα από μια διαδικασία συμπερίληψης, που περιλάμβανε συναντήσεις, συζητήσεις και καλλιτεχνικές ανταλλαγές με νέους ενηλίκους από διαφορετικές χώρες και πολυάριθμα κοινωνικά υπόβαθρα. Η πράξη της ομιλίας, σε προφορική ή σωματική μορφή, αποτελεί έκφραση όλου μας του είναι. Είναι απόδειξη ύπαρξης, που αφήνει πίσω της βαθιές εγγραφές. Η δύναμή της εκφράζεται, επίσης, μέσα από τα κορμιά που χορεύουν, μια δύναμη που επιδρά πέρα από τις λέξεις, δίνοντάς μας τα εργαλεία, για να λέμε τις ιστορίες μας και να αλληλεπιδρούμε με το εκάστοτε κοινό μας.

Χορευτές: Rayan Amu (Τόγκο), Έμμα Αντιβάση (Ελλάδα), Sada Diop (Ηνωμένες Πολιτείες, Σενεγάλη), Alesandra Harper (Ηνωμένες Πολιτείες), Ελευθερία Ηλιοπούλου (Ελλάδα), Στέλιος Κουλούδης (Ελλάδα), Πέτρος Νικολίδης (Ελλάδα), Μαρία Σταματίου (Ελλάδα), Christ Zié (Ακτή Ελεφαντοστού)
Μουσικός: Julien Villa (Γαλλία)
Σχεδιαστής φωτισμού: Quentin Pallier (Γαλλία)

Η συζήτηση μετά την παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 | 11:30 - 12:30

Είσοδος 5 ευρώ

 

Αγοράστε το εισιτηριό σας εδώ

Διαθέσιμα εισιτήρια και στον χώρο

 

Ωδείο Αθηνών, Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος
Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19 Αθήνα, Τ 210 72 40 673

 

 
 
 

Follow Us