Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Exis - The Love of the Ambitious
Επισκέψεις : 131

Η επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα χορού ΈΞΙΣ παρουσιάζει την παράσταση THE LOVE OF THE AMBITIOUS στις 16 - 17 - και 18 Μαρτίου στο Θέατρο ΧΩΡΟΣ (Πραβίου 6-8, Βοτανικός).

Η φιλοδοξία της επιτυχίας - η διακαής επιθυμία να αποκτήσεις ένα αντικείμενο, να πετύχεις έναν στόχο. Η επιθυμία που μας οδηγεί στο να παλέψουμε να φτάσουμε όλα τα αντικείμενα και τους στόχους που μας παθιάζουν και μας οδηγούν στην έκσταση.
Πώς νιώθει ο άνθρωπος όταν αποτυγχάνει να φτάσει αυτά που επιθυμεί και πώς όταν τα πετυχαίνει. Ποια συναισθήματα γεννιούνται μέσα σε αυτή τη διαδικασία; (θυμός, χαρά, ευτυχία, έκσταση, ανυπομονησία, γελοιοποίηση, φόβος, τρέλα). Για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η διαδρομή. Συχνά δίνεται έμφαση στο αποτέλεσμα. Στην επιτυχία ή την αποτυχία. Εμείς εστιάζουμε στη διαδρομή, στα εμπόδια, τις στιγμές του άγχους, τη θλίψη, την παράνοια, τη χαρά, στον τρόπο που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την αξία του και ορίζει τον εαυτό του μέσα από την προσωπική του εμπειρία. Διαφορετικές διαδρομές ανθρώπων που έχουν κοινά σημεία. Όλοι όσοι συνεχίζουν έχουν κάτι κοινό. Το κουράγιο να προχωρούν και να παραμένουν συνδεδεμένοι με το στόχο τους.

Χορογραφία- Εκτέλεση: Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Περικλής Πετράκης, Hakim Abdou Mlanao,
Μουσική: Selles Remi
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Αντιγόνη Κουράκου
Δημιουργία βίντεο: Μιχάλης Φελάνης
Δημιουργία αφίσας: Δανάη Γκουτκίδου
Επικοινωνία: Δανάη Γκουτκίδου

Προσβασιμότητα
Με ταυτόχρονη ακουστική περιγραφή για τυφλά άτομα και άτομα με μειωμένη όραση: Εμμανουέλα Πατηνιώτάκη - ATLAS E.P.
Ο χώρος ειναι προσβάσιμος σε χρήστες/στριες αμαξιδίου.

Ημέρες παραστάσεων
16, 17 και 18 Μαρτίου 2023
Έναρξη: 21:00
Τιμές εισιτηριών:
Κανονικό: 15 €
Μειωμένο (Φοιτητικό, Αναπήρων, 65+): 10€
Ηλεκτρονική προπώληση: VIVA.GR
Εισιτήρια διατίθενται και στο ταμείο του θεάτρου

Θέατρο ΧΩΡΟΣ (Πραβίου 6-8, Βοτανικός)

Η παραγωγή THE LOVE OF THE AMBITIOUS πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού''.


Παραγωγή:
ΕΞΙΣ - Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού
2022-2023ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ
Η ομάδα Έξις είναι επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού με έδρα στην Αθήνα. Δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να ενσωματώσει τα ανάπηρα άτομα στην τέχνη του χορού. Στόχος της είναι η δημιουργία επαγγελματικών project και παραστάσεων, η επαγγελματική συν-εκπαίδευση της τεχνικής του χορού και η πρόσβαση στα εκφραστικά και δημιουργικά μέσα του χορού για τους/τις ανάπηρους/ες χορευτές/τριες στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ομάδας αποτελεί η αποδοχή της μοναδικότητας του κάθε σώματος με σκοπό τη συν-δημιουργία και τη συν- αντίληψη. Με τη διοργάνωση σεμιναρίων και τη δημιουργία καλλιτεχνικών project - παραστάσεων λειτουργεί ως άξονας κοινωνικής επίγνωσης και ως φορέας ισότιμης ένταξης των ανάπηρων ατόμων στην τέχνη του χορού. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει συμπεριληπτικά σεμινάρια στην Αθήνα και στη Λάρισα (Cumana Dance, Dudu Loft,Θέατρο Εμπρός, Μύλος Παραστατικών Τεχνών). Από το 2018 συνεργάζεται με τη συμπεριληπτική γαλλική ομάδα Compagnie DK-BELL και συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δημιουργώντας συμπεριληπτικές παραστάσεις.
Η ομάδα ΈΞΙΣ σε συνεργασία με την επαγγελματική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ δημιούργησαν το 2019 το πρώτο εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (ανάπηρων και μη ανάπηρων) στην Αθήνα για το χορό και το θέατρο με στόχο τη συστηματική εκπαίδευση των ανάπηρων ατόμων

 

 
 
 

Follow Us