Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Wim Vandekeybus | "Ultima Vez" (Φεστιβάλ Καλαμάτας)
Από Παρασκευή 21 Αύγουστος 2020
Έως Σάββατο 22 Αύγουστος 2020
Επισκέψεις : 85
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Στο τελευταίο έργο του, με τίτλο Traces, ο Wim Vandekeybus [Βιμ Βαντεκέιμπους] ιχνηλατεί την πορεία του και ανατρέχει στις διαισθητικές επιλογές που καθόρισαν την αναζήτησή του: το δράμα των παρορμήσεων και των ενστίκτων, το παιχνίδι των ενεργειών και των εντάσεων. Στην παρθένα φύση της Ρουμανίας, όπου σώζονται τα τελευταία αρχέγονα δάση της Ευρώπης, ο Vandekeybus αναζητά ίχνη παλαιότερα από την ανθρωπότητα και την ανθρώπινη μνήμη· ίχνη της φύσης που το σώμα έχει ξεχάσει ή καταστείλει. Πρόκειται για μια αναζήτηση της «εσωτερικής ιστορίας», που ξεδιπλώνεται πριν και πέρα από τη γλώσσα και μπορεί να ειπωθεί μόνο μέσω του χορού και της μουσικής. Πόση φύση υπάρχει ακόμα στον άνθρωπο, πόσο ζώο στο ανθρώπινο σώμα; Τί συμβαίνει όταν είμαστε σε κίνδυνο, όταν πρέπει να πάρουμε διαισθητικές αποφάσεις για να επιβιώσουμε;

Δέκα χορευτές κινούνται υπό τους ήχους της μουσικής των Trixie Whitley (που συνέθεσε τη μουσική για το TrapTown), Shahzad Ismaily, Ben Perowsky και Daniel Mintseris. Μαζί τους επί σκηνής ο κιθαρίστας Marc Ribot, συνθέτης της μουσικής του Inasmuch as Life is Borrowed και της μεγάλου μήκους ταινίας του Vandekeybus Galloping Mind.
 Wim Vandekeybus |
photo: Danny Willems

Σκηνοθεσία & χορογραφία: Wim Vandekeybus
Δημιουργία σε συνεργασία με & ερμηνεία: Alexandros Anastasiadis, Borna Babić, Maureen Bator, Davide Belotti, Pieter Desmet, Maria Kolegova, Kit King, Anna Karenina Lambrechts, Magdalena Oettl, Mufutau Yusuf

Μουσική σύνθεση & ηχογράφηση: Trixie Whitley, Shahzad Ismaily, Ben Perowsky, Daniel Mintseris
Κιθάρα: Marc Ribot
Βοηθός κίνησης: German Jauregui, Iñaki Azpillaga, Flavio D'Andrea
Πλοκή: Wim Vandekeybus
Δραματουργία: Erwin Jans
Κοστούμια: Isabelle Lhoas, με τη βοήθεια της Isabelle De Cannière
Σκηνικά: Wim Vandekeybus & Tom de With
Διευθυντής σκηνής: Tom de With
Ήχος: Bram Moriau
Σχεδιασμός φωτισμού: Wim Vandekeybus & Francis Gahide
Φωτισμός κατά την περιοδεία: Helmut Van den Meersschaut
Κοστούμι αρκούδας: Jan Maillard
Ζωγραφική σκηνικών: Patrick (Bob) Vantricht
Παραγωγή: Ultima Vez
Συμπαραγωγή: Europalia Romania, Concertgebouw Bruges, KVS Brussels, La Rose des Vents Villeneuve d'Ascq
Με την υποστήριξη του προγράμματος φοροαπαλλαγής της Βελγικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Casa Kafka Pictures Tax Shelter. Η ομάδα Ultima Vez υποστηρίζεται από τις φλαμανδικές αρχές και την Επιτροπή Φλαμανδικής Κοινότητας της περιοχής των Βρυξελλών.


21 & 22.8.2020 | 22:00
Διάρκεια: 105'

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
Like us on Facebook