Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Momix | "Opus Cactus"
Oι Momix επιστρέφουν με το θρυλικό έργο που αγαπήθηκε όσο κανένα: το εντυπωσιακό, μαγευτικό, μοναδικό Opus Cactus! Με ανανεωμένη διάθεση, φρέσκια ενέργεια και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.
Πρόκειται για μία εκπληκτική δημιουργία του δαιμόνιου χορογράφου Μόουζες Πέντλετον, ο οποίος καταφέρνει δημιουργικά και σχεδόν μαγικά να συνδέσει αρμονικά τη χλωρίδα και την πανίδα μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μία εμπνευσμένη, «άκρως αισθησιακή και ενόργανη αναπαράσταση» των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων της ζωής και του μικρόκοσμου της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα.
Το Opus Cactus αρχικά είχε σχεδιαστεί για μία εικοσάλεπτη παράσταση για το Μπαλέτο της Αριζόνα, το οποίο όμως μετατράπηκε σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς από τους ΜΟΜΙΧ: Αέναος σκηνικός σουρεαλισμός, τολμηρό παιχνίδι μεταμορφώσεων που υπνωτίζει το θεατή και φλερτάρει με την οφθαλμαπάτη, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας και αναδεικνύοντας τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας.
Σ' ένα σκηνικό περιβάλλον που ο χορός διασταυρώνεται με το τσίρκο, την παντομίμα, το θέατρο σκιών και τον αθλητισμό, οι ΜΟΜΙΧ τεκμηριώνουν πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική μπορούν να συνυπάρξουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.
Κάθε τους θέαμα είναι ένα φυσικό αφροδισιακό, ένα πολιτισμικό ελιξήριο, γεμάτο σουρεαλιστικές εικόνες και οπτικές ιδέες, ακραία εφευρετικότητα, άπλετο χιούμορ, τόλμη και φαντασία, αιωρούμενες στιγμές, ονειρικούς φωτισμούς, σπέσιαλ εφέ και κυρίως ευαισθησία και αψεγάδιαστη κίνηση. Όλα αυτά δηλαδή που συνθέτουν το DNA των ΜΟΜΙΧ.
Οι «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεών μας», των διασημότερων μάγων χορευτών του κόσμου, των ταχυδακτυλουργών ακροβατών, που επιστρέφουν φρέσκοι κι ανανεωμένοι, πιο εντυπωσιακοί, λαμπεροί και γοητευτικοί από ποτέ. Για να λανσάρουν πρωτόγνωρους εκφραστικούς κώδικες, να αψηφήσουν και να περιφρονήσουν με αυθάδεια για άλλη μία φορά το αδύνατον, να παραβιάσουν υπερβατικά τους φυσικούς νόμους της βαρύτητας, να δώσουν αποστομωτική απάντηση στον μύθο του ακατόρθωτου.
Να μας ταξιδέψουν πάνω στα φτερά τους, παίρνοντάς μας στις ιπτάμενες τροχιές τους, στο μαγευτικό, ανατρεπτικό και διαδραστικό σύμπαν τους. Να μας χαρίσουν –αυτοί οι σύγχρονοι θαυματοποιοί- το θαύμα του γέλιου, της χαράς και της ελπίδας, γιορτάζοντας φέτος μαζί μας το αέναο θαύμα των Χριστουγέννων.
Διαβάστε περισσότερα για τους Momix εδώ

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Moses Pendleton
Χορεύουν: Jennifer Chicheportiche, Rebecca Rasmussen (Dance Captain), Catherine Jaeger, Jerrica Blankenship, Amanda Diehl-Hulen, Beau Campbell Jocelyn Wallace Lauren Jaeger, Steven Ezra (Dance Captain), Changyong Sung, Greg Dearmond, Anthony Bocconi, Jason Williams, Morgan Hulen
Παραγωγή - Διοργάνωση: ΛΑΒΡΥΣ

21/12/2016 | 20:30
22/12/2016 | 17:00, 21:00
23/12/2016 | 17:00, 21:00
25/12/2016 | 20:30
26/12/2016 | 17:00, 21:00
Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Δ: 20€, Ζώνη Γ: 30€, Ζώνη Β: 40€, Ζώνη Α: 50€, Διακεκριμένη Ζώνη: 60€
Για παιδιά, μαθητές, φοιτητές, έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες
Για ανέργους ειδική τιμή: 15€ στην Ζώνη Δ.
Προπώληση Εισιτηρίων: Ηλεκτρονικά στο viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876
Στα ταμεία του Παλλάς (Βουκουρεστίου 5)
Σε όλα τα καταστήματα Public και MediaMarkt
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
Πληροφορίες: www.lavris.gr