Dance Theater

Flat View
Δες ανά έτος
Προβολή μήνα
Δες ανά μήνα
Weekly View
Δες ανά εβδομάδα
Daily View
Δες σήμερα
Search
Αναζήτηση

Proastio Art Dance Company | "Lazareto" (Eye's Walk Festival) ) (Σύρος)

Hits : 131
Η ομάδα Σύγχρονου Χορού του Proastio Art ταξιδεύει στο διεθνές Eye's Walk Festival 2019, ένα καινοτόμο φεστιβάλ στη Σύρο, που αναδεικνύει την ιστορία και την αρχιτεκτονική του νησιού μέσω της σύγχρονης τέχνης, του video installation και της performance, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Αγγλία, Αίγυπτος, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Κίνα, Ρωσία). Τελεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συν- διοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Σύρου Ερμούπολης.

Στις 31 Ιουλίου 2019, στις 9.15 μ.μ, θα ανοίξουμε τη βραδιά με τη διαδραστική Β που θα οδηγήσει τους θεατές με μυστηριακά βήματα στο ιστορικό Λοιμοκαθαρτήριο, στα Λαζαρέτα της Σύρου, και θα ζωντανέψει τις ιστορίες έρωτα και θανάτου των εγκλείστων.

"Μέχρι που θα έφτανες για τον έρωτα;
Στα λευκά κελιά, στα κλειστά δωμάτια του ασυνειδήτου, στη μεγάλη εσώτερη μοναξιά, εκεί που βαδίζουμε στο κατώφλι του έρωτα και του θανάτου.
Το απέραντο εσωτερικό και το απέραντο έξω εφάπτονται, συγκρούονται ή συγχέονται σε μια σωματογραφία πόνου και επιθυμίας για ζωή.
Η μνήμη των αισθήσεων γίνεται ένα αρχείο ιστορικής συνείδησης του συλλογικού τραύματος στα γαγγραινιασμένα απομεινάρια των Λαζαρέτων.
Και ο έρωτας; Ο έρωτας σταλάζει εντός μας ακόμα μια πνοή."
Proastio Art Dance Company |
Proastio Art Centre Dance Research Company
Χορογραφία: Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου
Μουσική Σύνθεση: Λιάνα Γκιώζου
Μουσική Σύνθεση: Λιάνα Γκιώζου
Performers/ συνδημιουργοί: Σοφία Αλμπάνη, Λιάνα Γκιώζου, Αφροδίτη Καλαφάτη, Άννα Ουζουνίδου, Ελένη Τσάναταλη
Επικοινωνία/ Κείμενα: Κων/να Βουρνά

Δείτε το trailer ΕΔΩ  σε βίντεο/μοντάζ: Χριστίνα Αντωνίου.
Φωτογραφία: IannisK Photography (Γιάννης Κουκόρας).

Η Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου είναι ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός, χορογράφος και καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Εκπονεί διδακτορική διατριβή στην Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ πάνω σε site specific χορογραφίες και στη διαδραστική σχέση κίνησης – χώρου. Συνεργάζεται στην οργάνωση σεμιναρίων στα προπτυχιακά τμήματα. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Choreogenic", έχει παρουσιάσει το βίντεο "Choreogenic" στην Quadrennial of Performance Design and Space στην Πράγα 2015, τη site specific performance "Choreogenic II_atrium stimulation" στο Μουσείο Μπενάκη και "Urban Swarm" στις δράσεις του Athens Intersection και Athens Trigono. Καλλιτεχνική διευθύντρια του "Proastio Art".

Performers:
Η Σοφία Αλμπάνη αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ το 2009 και έκτοτε εργάζεται ως δασκάλα. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της στο Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ (2014), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Διοίκηση και Νέες Τεχνολογίες» του Marconi University (2016), και είναι Yποψήφια Διδάκτορας στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Ασχολείται με το χορό από μικρή ηλικία κατέχοντας το Advanced 2 και το DDE του Modern Theater, καθώς και τα Jazz Awards (ISTD). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις (Ακαδημία χορού Νυρεμβέργης, Τελετή Έναρξης και Λήξης των Special Olympics Athens 2011, Ένωση Ελλήνων Φυσικών 2017 κ.ά.) και σε ομάδες χορού (Πανεπιστημιακή ομάδα του ΑΠΘ, ομάδα Crows του PK dance school, ομάδα Antimatter), ενώ εργάζεται ως δασκάλα χορού από το 2012.

Η Λιάνα Γκιώζου είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με Integrated Master στη Μουσική Τεχνολογία. Ασχολείται με τη σύνθεση ηλεκτροακουστικής μουσικής, και την καταγραφή ηχοτοπίων. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού με τη Γεωργία Κωνσταντίνα Ατζάμπου. Κάτοχος πτυχίου αρμονίας (Ωδείο Γλυφάδας Αφροδίτη Μητσάκου), έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, σύνθεσης, songwriting και μοντέρνου τραγουδιού. Είναι μέλος του φωνητικού συνόλου chóres της Μαρίνας Σάττι, με συμμετοχή σε συναυλίες και παραστάσεις σε σημαντικούς χώρους της Αθήνας. Το 2011 παρουσίασε την ηλεκτρoακουστική σύνθεση «If you forget me» στο Μουσείο Ιστορίας- Παλαιό Πανεπιστήμιο, και έκτοτε έχει γράψει μουσική για τη Dance Perfomance «Στιγμές» που παρουσιάστηκε στο proastio art, το Costume Film "Orpheus and Eurydice" που παρουσιάστηκε στο University of Arts, London το 2019 κ.α.

Η Αφροδίτη Καλαφάτη σπουδάζει χορό στη σχολή χορού της Τζίνας Σταράκη και είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Α.Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας. Είναι πιστοποιημένη Pilates & Aerial Pilates instructor by Athens Trainers, Stretch your Limits instructor by Nissim Zoares. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις με την ομάδα του David Dorfman(metamorphosis) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την ομάδα Aleajactaest του Βασίλη Σκαρμούτσου (memoria, delirium, abuse, S-exit) και σε διάφορες παραστάσεις σχολών χορού και Festival (Music In Motion Festival, Μεσογειακό Festival Καλλιθέας, Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού Θέατρο ΠΚ, Eye's Walk Digital Festival - Σύρος). Συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες (Θεατρικό Σπουδαστήρι Δήμου Κορυδαλλού του Τάκη Λιατζιβίρη, Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημτρίου της Γεωργίας Αθανασιάδου, Θεατρική Ομάδα Επιστροφή της Ελένη Δούναβη) όπου χορογραφεί και κάνει κινησιολογία. Από το 2016 με τη δική της ομάδα σύγχρονου χορού ΚάμΑς έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις (Μαριονέτες, Διδώ και Αινείας, Με βλέπεις, ΦρέσκΩς, Προς Φυγείν). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαλέτου, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, flamenco, σωματικού θεάτρου, Creating Site-Specific Dance and Performance Works by California of Arts και χορογραφίας, με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Παράλληλα διδάσκει σύγχρονο χορό, Pilates και Stretching σε σχολές χορού και γυμναστήρια.

H Άννα Ουζουνίδου σπούδασε στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη». Είναι κάτοχος του Επαγγελματικού Σταδίου του Χάλκινου Μεταλλίου Λάτιν και Ευρωπαϊκών Χορών International & American style και Ασημένιου Μεταλλίου Λάτιν Χορών International Style. Είναι πτυχιούχος ειδικού αρμονίας στη σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών της μουσικής κ γνώστης πιάνου μεσαίου επιπέδου. Εργάζεται ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού, τζαζ, λάτιν και Ευρωπαϊκών χορών σε ερασιτεχνικές σχολές χορού από το 2004 μέχρι σήμερα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού, τζαζ, διδασκαλίας σύγχρονου σε μικρά παιδιά, contact improvisation, κίνησης για μικρά παιδιά, γκροτέσκα μάσκας, κ.ά. Έχει συμμετάσχει στην παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού της Νίκης Κονταξάκη(2003), στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, καθώς και στις παραστάσεις The magic of the Musicals και Ηappenings Νέων Καλλιτεχνών στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε διαγωνισμούς Λάτιν Χορών International Style και στην performance ΝΟΥΡΜΑΝΙΑ -ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ της Αγγελικής Σιγούρου. Είναι μέλος του ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ από το 2010 (Η επιλογή της Μήδειας, Προσευχή-σχεδίασμα σε 7 σκηνές, Sebastian) και ιδρυτικό μέλος της ομάδας BLOSSOM THREES όπου έχουν λάβει μέρος στα φεστιβάλ Music in Motion, Φεστιβάλ Πέτρας, 1η Πλατφόρμα Σύγχρονου χορού. Είναι μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ΚΑΜΑΣ με την οποία έχει συμμετάσχει στο 1ο & 2ο φεστιβάλ δήμου Καλλιθέας, στο Eye's walk digital festival στη Σύρο. Έχει αναλάβει την κίνηση και τη χορογραφία στη θεατρική ομάδα της εταιρείας Price Water House Coopers στο έργο «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Ουίλιαμς.

Η Ελένη Τσάνταλη αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάζεται με παιδιά και εφήβους (5 έως 17 ετών), και έχει εργαστεί ως εθελόντρια σε δομές και δράσεις που αφορούν ενήλικες ΑΜΕΑ. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών από το ΔΙΚΕΨΥ, καθώς και στη γραφή Braille και στο PECS (Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων). Έχει κάνει έρευνα πάνω στη «Βλεμματική και Aπτική Συμπεριφορά στην Eλεύθερη Aλληλεπίδραση Γονέα-Βρέφους στην Ελλάδα και τη Σκωτία» η οποία παρουσιάστηκε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας τον Μάιο του 2018. Ασχολείται με λάτιν και ευρωπαϊκούς χορούς ενώ διερευνά τις δυνατότητές της στο σύγχρονο χορό.

Video director and editor:
Η Χριστίνα Αντωνίου είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διδάσκουσα της Θεατρικής Αγωγής της Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ελληνικό δημόσιο σχολείο από το 2013. Έχει σπουδάσει φωτογραφία με τον φωτογάφο Πέτρο Κοτζαμπάση (2014 - 2016) και με τον Πλάτωνα Ριβέλλη (2017 - 2018) καθως και Development and Design (στην Intergraphics, 2011-2012). Έχει εργαστεί ως β' βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη casting συμπληρωματικών ρόλων στην ταινία «Οι Σκλάβοι» στα Δεσμά τους » (Τώνη Λυκουρέση, 2007- 2008), σκριπτ στην ταινία «Ιμάντας» (Δημήτρη Γιαμλόγλου, 2008) και β΄ Βοηθός σκηνοθέτη στα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Μιχαήλ Μαρμαρινού, 2010). Επίσης, συμμετέχει σε εκθέσεις φωτογραφίας (με τη φωτογραφική ομάδα black box, τη φτογραφικής ομάδας ΛΕΦΚΙ, Ενθύμια και Τρόπαια, Καθημερινότητα, Μπουγάδα, κ.α.)

Back

Share this post

Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources