Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους videodance – dare Dance Festival 2024

ddf24

dDF24-dare Dance Festival

Αθήνα

ΔΑΝΑΟΣ CINEMA

25|05|2023 ώρες: 19.00-22.30

Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ dare Dance Festival (dDF) το Μάιο στην Αθήνα, στο Cinema Danaos.

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους videodance – dare Dance Festival, επανέρχεται δυναμικά για τρίτη χρονιά, μετά από τις δύο προηγούμενες χρονιές που καλλιτέχνες, κοινό και ΜΜΕ το αγκάλιασαν και το ανέδειξαν. Επιπλέον, ως εξέλιξη της σταθερής πορείας του φεστιβάλ, θα προβληθούν καλλιτεχνικά έργα σε συνεργασία με δύο σημαντικά φεστιβάλ χορού για κινηματογράφο από την Ευρώπη: Moovy Festival Köln (Γερμανία) και FuoriFormato Festival | Stories We Dance and Associazione Culturale Augenblick (Ιταλία).


Πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στην Αθήνα ώρες 19.00-22.30, στο Cinema Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109, Πανόρμου).

Την Κυριακή 26  Μαΐου 2024 πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ σεμινάρια-masterclasses στο Gazsymphony DanceStudio ώρες 18.00-22.30 (Αριστοφάνους 1, Ψυρρή-Μετρό Μοναστηράκι)


Οι στόχοι του dDF24

Ο κύριος  στόχος του dare Dance Festival είναι να παρουσιάσει στο κοινό καλλιτεχνικά έργα που δίνουν χώρο σε: «Ένα νέο Βλέμμα, ένα νέο Σώμα που δημιουργεί μια ισχυρή αισθητική, βιωματική και σχεσιακή ματιά γύρω από ο,τιδήποτε μας περιβάλλει.»

Επιπλέον, στόχος του είναι να αναδείξει νέους καλλιτέχνες και κινηματογραφικά έργα χορού μικρού μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αντανακλούν τη σύγχρονη εποχή.

Η αισθητική της ομάδας όπως και η μεθοδολογία της απορρέει από την ποιητική του χώρου και το ποιητικό σώμα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο δημόσιο αστικό χώρο και τη φύση και πως το σώμα τοποθετείται μέσα σε αυτούς τους εκ διαμέτρου αντίθετους τόπους. Επιμένει να δίνει χρόνο για να ακούσει τις ιστορίες που αφηγείται το σώμα και να τις αναδείξει.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές: 

Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το Dare.Dance.Digitalize έχει βραβευτεί για τη μεθοδολογία του και την προσφορά του στους νέους καλλιτέχνες σε Ελλάδα (2021) και Γερμανία (2022). Συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη. Φέρνει την τέχνη του χορού και την ψυχολογία πιο κοντά στην κοινωνία και πιο κοντά στην ψηφιακή τεχνολογία. Από το 2018, η ομάδα δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους videodance με έντονο καλλιτεχνικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Αποτελείται από τον Αντώνη Μπέρτο, διαθεματικό καλλιτέχνη, performer σωματικού θεάτρου-ψυχολόγο, την Άρτεμις Μανάκου performer σωματικού θεάτρου-κινησιολόγο και τον Βαγγέλη Παπαευαγγελίου κινηματογραφιστή-σκηνοθέτη. Ο Κυριάκος Καλογερίνης έχει επιμεληθεί και τη φετινή αφίσα του φεστιβάλ. 

Τι θα παρακολουθήσετε στις Προβολές/Screenings και στο On Stage

Στο 3ο dDF  θα προβληθούν επαγγελματικές παραγωγές του Dare Dance Digitalize και μελών της ομάδας. Επίσης, dance videos των συμμετεχόντων, του ετήσιου σεμιναριακού κύκλου για άτομα προχωρημένου επιπέδου στην κίνηση καθώς και επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς και του ετήσιου σεμιναριακού κύκλου ατόμων χωρίς προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση. Επιπλέον, το dDF24 αποτελεί μια πλατφόρμα για την προβολή έργων και από άλλους καλλιτέχνες που συμμερίζονται το όραμα και την αισθητική του συμμετέχοντας με videodance (επιλέχθηκαν ύστερα από Open Call) αλλά και χορεύοντας ως φυσική παρουσία στη σκηνή του Cinema Δαναός σε μια performance έκπληξη #onStage24 που αφορά τη συνδιαλλαγή των σωμάτων ,σε κινητικό αυτοσχεδιασμό. Στόχος του φετινού οn Stage είναι τα άτομα που θα μοιραστούν την σκηνή του σινεμά να διαδράσουν μεταξύ τους, όποτε και αν θελήσουν, μέσω contact improvisation, πηγαία και αυθόρμητα! H μουσική που θα πλαισιώνει το όλο αυτό εγχείρημα θα είναι live μουσική σύνθεση  από την “Rage of Waves”.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το dare Dance Festival θα βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://daredancefestival.gr

 

 facebook: dare dance festival

 instagram: dare dance digitalize

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

ΕΡΤ: https://www.ert.gr/

Kosmos : https://www.ertecho.gr/radio/kosmos/

Dancetheater: https://www.dancetheater.gr/

Culturenow.gr : https://www.culturenow.gr/

Infowoman: https://www.infowoman.gr/

Hellenic Youth Participation: https://hellenicyouthparticipation.com/

dDF24 logo

Read 275 times Last modified on Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 20:21

Follow Us