Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 11:07

Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | Dance Laboratory - Rhodes 2022

 rhodes dance festival 2022

Παραστάσεις Σύγχρονου Χορού
5-11 Αυγούστου 2022 | Ρόδος

Το Dance Laboratory-Rhodes - DLR είναι μια ομάδα νέων Ρόδιων καλλιτεχνών που αποφασίζει συνειδητά να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των παραστατικών τεχνών στο νησί της Ρόδου, με στόχο την προβολή του Σύγχρονου Χορού σε επαγγελματικό επίπεδο, μετατρέποντας το νησί σε ιδανικό προορισμό του διεθνούς και ελληνικού κοινού.

Το καθιερωμένο πλέον Διεθνές Φεστιβάλ Συγχρόνου Χορού DLR στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) είναι γεγονός, σκοπός του η πολιτιστική ανάδειξη του νησιού μας, ώστε η Ρόδος να αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών και εγχώριων χορευτών και χορογράφων.

Η ομάδα του DLR, σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Μανουκιαν, στοχεύει να ενώσει τις καλλιτεχνικές επιρροές της Ελλάδας και του εξωτερικού́ με αυτές της Ρόδου, να προβάλει στο τοπικό κοινό τον Σύγχρονο Χορό σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω σεμιναρίων και παραστάσεων, καθώς και να ενισχύσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών της Δωδεκανήσου. Το καλλιτεχνικό́ μας πρόγραμμα εστιάζει στον “Χορό́ χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς”. Στόχος να εκπαιδευτεί́ το κοινό́ στην δημιουργική́ σκέψη και κριτήριο στο θέαμα.

Από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου 2022 στα πλαίσια του παραστατικού προγράμματος θα διεξαχθούν (6) ημέρες παραστάσεων και δράσεων σύγχρονου χορού. Στις 5-8 Αυγούστου το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανοίξει στο κοινό με τις υπαίθριες μουσικοχορευτικές παραστάσεις στην πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιές), διαφορετικές για κάθε μέρα, όπου εκεί συμπεριλαμβάνονται κομμάτια επαγγελματιών χορευτών από την Αθήνα και δημιουργίες από Ρόδιους καλλιτέχνες σε συνεργασία με μουσικούς του νησιού.

Στις 9 Αυγούστου με μια μοναδική παράσταση με την διεθνή συμμετοχή της ομάδας BODHI PROJECT της Αυστρίας σε χορογραφία Ελληνίδας χορογράφου Πατρίτσια Απέργη με τίτλο Newtopia στο κινηματοθέατρο Ροδον. Στις 10 Αυγούστου τον Alexandros El Greco με το έργο Each Precious Moment τους Csenger K. Szabó & Φένια Χατζάκου με το έργο Still Love και την παρουσίαση του performance project (Stand Alone) από τους συμμετέχοντες του φετινού σεμιναρίου σε χορογραφία της Μαριτίνας Κατσιμπράκη.

Τέλος το φεστιβάλ κλείνει στις 11 Αυγούστου με την παράσταση Bright Future σε χορογραφία Ευάγγελου Πουλίνα.


✔ Περισσότερες πληροφορίες: https://web.facebook.com/DanceLaboratoryRhodes, 6972225145 & 6947633151, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Read 245 times Last modified on Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 11:40

Follow Us