Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021 14:18

Πάνω από 20 κρούσματα covid-19 σε σχολή χορού στην Πάτρα

covid patra

Οι πρόβες για επικείμενη παράσταση γίνονταν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, με κλειστές πόρτες και χωρίς μάσκες.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί σε χορευτικό παραδοσιακό Σύλλογο της Πάτρας αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», γίνονταν πρόβες για επικείμενη παράσταση.

Όπως είπε συγγενικό πρόσωπο γυναίκας – μέλους του χορευτικού, οι πρόβες γίνονταν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, με κλειστές πόρτες και χωρίς μάσκες.

Η συγγενής της κόλλησε και όχι μόνο εκείνη. Κόλλησε και τους γονείς της. Και οι δύο γονείς νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ με την μητέρα να είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κάποια άτομα κατάφεραν να το ξεπεράσουν χωρίς συμπτώματα.

Όπως ήταν φυσικό η προγραμματισμένη εκδήλωση – παράσταση, αναβλήθηκε. Άγνωστος επίσης παραμένει ο αριθμός των συγγενών των μελών του χορευτικού που έχουν κολλήσει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο. Αν δεν το έχουν κάνει πρέπει να προβαίνουν σε rapid test με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο και οι μαθητές άνω των 18 ετών.

Στις αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου και να αερίζονται.

Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται με αποστάσεις 2 μέτρων και αν χρειαστεί να πιαστούν στα χέρια να προηγείται απολύμανση.

Μάλιστα θα πρέπει να χορεύουν ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Αν όμως είναι όλοι εμβολιασμένοι τότε επιτρέπεται η παρουσία 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά. Επίσης όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες.

 

Πηγή

Read 365 times

Follow Us