Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 19:28

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την σύλληψη του παλαιστίνιου χορογράφου και χορευτή Ata Khattab από τις ισραηλινές δυνάμεις

Ata Khattab

Ο Παλαιστίνιος χορογράφος και χορευτής Ata Khattab κρατείται αυτή την στιγμή από τις ισραηλινές δυνάμεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021, οι ισραηλινές δυνάμεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη εισέβαλαν στο σπίτι του Άτα και προχώρησαν στη σύλληψή του χωρίς να εξηγήσουν τον λόγο. Μετά τη σύλληψή του, ο Ata μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης Al-Mascoubiyya, όπου απαγορεύτηκε να συναντηθεί με τον δικηγόρο του για μια ολόκληρη εβδομάδα. Του αρνήθηκαν επανειλημμένα την πρόσβαση σε νομική συνδρομή καθ 'όλη τη διάρκεια της κράτησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι υπόκεινται σε άσχημες συνθήκες κράτησης από τις ισραηλινές δυνάμεις. Η υγεία και η ασφάλεια του Ατά έχουν επίσης τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο, και κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του νόσησε από τον COVID-19.

Ο Ata δεν μπορεί να δημιουργήσει και να μοιραστεί την τέχνη του. Δεν μπορεί να συμμετάσχει σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Αυτή η αυθαίρετη σύλληψη και κράτηση έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ελευθερία του καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς και στα θεμελιώδη πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματά του που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο, το οποίο υποχρεούται να τηρεί το Ισραήλ.

Υποστηρίξτε την αλληλεγγύη ενάντια στη σιωπή των καλλιτεχνικών φωνών και συμμετάσχετε στην έκκλησή μας για την άμεση απελευθέρωση του Ata υπογράφοντας αυτήν την αναφορά.

Αυτή η αναφορά χρηματοδοτήθηκε από: Freemuse, Addameer, Ciotóg, Siamese Cie, Akram Khan Company και Fonds Balletueux.

Μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα διαμαρτυρίας πατώντας εδώ.

 

Read 484 times Last modified on Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 14:14

Follow Us