Dance Theater

Σωματική πρακτική διαλογισμού και κινητικής έκφρασης Movement Medicine με τη Μαρία Βαρελά

Movement Medicine από τη Μαρία ΒαρελάΤο MOVEMENT MEDICINE είναι μια σωματική κινητική πρακτική που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την καλλιέργεια της επίγνωσης και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Ένας συναρπαστικός διαλογισμός μέσω της κίνησης, που έχει ως στόχο να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλο και περισσότερη από τη σωματική και συναισθηματική νοημοσύνη που διαθέτουμε, φέρνοντας επίγνωση στον τρόπο που κινούμαστε, νιώθουμε και σκεφτόμαστε, διευρύνοντας έτσι τις επιλογές μας.

Οποιοδήποτε επίπεδο εμπειρίας κι αν έχουμε, όποια κι αν είναι η ηλικία ή η σωματική μας κατάσταση, η πρακτική της ελεύθερης κίνησης είναι μια δύναμη που υποστηρίζει την απελευθέρωση της, καθαρά προσωπικής, δημιουργικής έκφρασης και την εν-συνειδητότητα. Σε βάθος χρόνου, ανακαλύπτουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του «χορού της καθημερινότητας», έχοντας καλύτερη αίσθηση του εαυτού μας και περισσότερα «εργαλεία» κατανόησης, ανταπόκρισης και δράσης, αλλά και να σχετιστούμε πιο ουσιαστικά με τους ανθρώπους γύρω μας.


Η κίνηση ως διαλογισμός

Ο διαλογιστικός χορός μας συνδέει με το σώμα, την καρδιά και το νου μας αλλά και με τους συνανθρώπους μας. Η ελευθερία του χορού σπάει τα δεσμά των «πρέπει» και «δεν πρέπει» που στραγγίζουν τη ζωή από τους χυμούς της. Ως δυναμικός διαλογισμός, αποσυντονίζει τη φασαρία του νου. Μας υποστηρίζει να βρούμε μια αίσθηση γαλήνης και βαθύτερη σύνδεση με την πηγή της προσωπικής μας έμπνευσης.

Ειπωμένο απλά, μέσα από τη χορευτική μας πρακτική, έρχονται στο φως τα μοτίβα μας. Αποκτώντας συνείδηση γι’ αυτά, μπορούμε να αρχίσουμε να εξερευνούμε νέες πιθανότητες. Η ζωή του χορού αρχίζει να αλληλεπιδρά με το χορό της ζωής μας. Σταδιακά, αποκτάμε ξανά επαφή με την έμφυτη σοφία του να ζούμε από το σώμα, τη χαρά του να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και την ικανοποίηση του να κάνουμε τη μοναδική μας συνεισφορά στη ζωή.

Εκεί που το σώμα, ο διαλογισμός και η ενέργεια συναντιούνται, η κίνηση γίνεται δώρο και γιατρικό.Οι συναντήσεις Movement Medicine δια ζώσης έχουν ανασταλεί μέχρι νεοτέρων οδηγιών από την πολιτεία.  Από την Παρασκευή 27.03.2020, 19.00-20.00, και κάθε Παρασκευή ως τις 24.04.2020, θα πραγματοποιούνται δωρεάν εβδομαδιαία online μαθήματα Movement Medicine για να συνεχίσουμε να χορεύουμε - από το σπίτι!
Συμμετοχή με εγγραφή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λόγω του αυξημένου αριθμού email σχετικά με τα online μαθήματα, τα email απαντώνται μια φορά τη μέρα και οι εγγραφές γίνονται το αργότερο μέχρι τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής. Αν το αίτημά σας φτάσει αργότερα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε πως θα καταφέρουμε να σας απαντήσουμε έγκαιρα. Ευχαριστούμε.


fb • Movement Medicine Greece | web • trustinmotion.org | τηλ. 6973 677755


Πλήρης περιγραφή των εκδηλώσεων, νέα και πληροφορίες στη σελίδα Movement Medicine Greece στο facebook.Περιγραφή μαθημάτων

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής και στοχευμένης καθοδήγησης, χωρίς να ακολουθούμε συγκεκριμένη χορογραφία, κάνουμε ένα ταξίδι στο σώμα. Φέρνοντας την προσοχή μας στις αισθήσεις μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τα συνοδεύουν, τις μνήμες που ίσως αναδύονται - σε ό,τι είναι ζωντανό στη στιγμή... Ενθαρρύνοντας το δικό μας ελεύθερο χορό και με απλές βιωματικές εξερευνήσεις, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το σώμανα μας δείξει την αλήθεια του και να τη μετουσιώνουμε σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση.

Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), καλλιεργώντας αυτή την εμπιστοσύνη, ανακαλύπτουμε δημιουργικούς τρόπους να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας, να διευρύνουμε την πνευματική μας επίγνωση και να αναπτύξουμε εσωτερική ησυχία, καθαρότητα, εστίαση, αλλά και πιο ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους γύρω μας.


Πού απευθύνεται η πρακτική

Η πρακτική απευθύνεται σε ανθρώπους με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν ωφέλιμες μεθόδους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης, αναζητώντας μια υγιή σύνδεση του σώματος, της καρδιάς και του νου με το πνεύμα τους, καθώς και με βαθιά περιέργεια κι ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμη σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και σε επαγγελματίες του χορού και της κίνησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν περισσότερες πηγές έμπνευσης για την τέχνη τους και την προσωπική τους ανάπτυξη.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ → Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.


Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε τη σελίδα fb: Movement Medicine Greece
και στην ιστοσελίδα: trustinmotion.org.

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine - www.schoolofmovementmedicine.com

Επικοινωνία
:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 

Μαρία Βαρελά • Υπεύθυνη διδασκαλίας και διοργάνωσης σεμιναρίων της πρακτικής του Movement Medicine στην Ελλάδα

Maria VarelaΗ Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός δασκάλων και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός δασκάλων, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).
Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές ελεύθερης/συνειδητής κίνησης από το 2011.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 668
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources