Dance Theater

2 Ημέρες Χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο χορός επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ένα διήμερο αφιερωμένο στο χορό με τρεις παραστάσεις, δύο από την Ελλάδα και μία από το εξωτερικό. Χορογραφίες των Νεφέλη Οικονόμου, Sebastian Lingserius και Μαρία Γιάνναρου θα παρουσιαστούν στις 6 και Ιουνίου 2019.
2 Ημέρες Χορού στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
- 6 Ιουνίου 2019 | 21:00
"Rhymes of Pleasure (RoP) performance"
DANCER

- 7 Ιουνίου 2019 | 21:00
Ich habe von der Nacht geträumt


Γενική είσοδος: 10 Ευρώ

Rhymes of Pleasure / DANCER: Αγορά Εισιτηρίων ΕΔΩ
Ich habe von der Nacht geträumt: Αγορά Εισιτηρίων ΕΔΩ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλ. 210 3418550
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

- "Rhymes of Pleasure (RoP) performance"

Ένας ποιητικός διαλογισμός που συνδέει τον λόγο, την κίνηση και την σεξουαλικότητα, τοποθετώντας τα σε μη γραμμικές σχέσεις. Χρησιμοποιώντας στίχους παράλληλα ως soundscape, ως αίνιγμα και ως διάλογο δημιουργεί καταστάσεις στις οποίες το σώμα επεκτείνει τους τρόπους συνύπαρξής του.

Το Rhymes of Pleasure (RoP) προτείνει χορογραφίες στις οποίες οι δικές μας ρίμες, οι δικές μας κινήσεις και οι δικοί μας ρυθμοί διαμορφώνονται σε συνεργασία, δημιουργώντας ένα μοναδικό μίγμα ανάμεσα σε ένα poetry slam, ένα lust jukebox και μιά συναυλία.

Το RoP εξετάζει διάφορους τρόπους ανάγνωσης, δημιουργίας και εκτέλεσης ποίησης και υποδεικνύει την χορογραφική πρακτική ως μέσο μετασχηματισμού της πολιτικής του σώματος.

Χορογράφος/concept: Νεφέλη Οικονόμου
Ερμηνευτές: Aleksandar Georgiev, Sebastian Lingserius και Νεφέλη Οικονόμου, (αρχικό cast: Mira Mutka)
Κείμενο: Aleksandar Georgiev, Mira Mutka και Νεφέλη Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμού: Νεφέλη Οικονόμου
Σύμβουλος φωτισμού: Sebastian Lingserius
Μουσική: ηχογραφημένο υλικό από τους ερμηνευτές
Βιντεοσκόπηση: Aleksandra Sende,
Τεχνική υποστήριξη: Fredrik Wåhlstedt
Συμπαραγωγή: Weld
http://thenebula.eu- D ANCER

Μία θεώρηση στα σωματικά πρότυπα και την εκγύμναση. Με βάση ποια πρότυπα αθλούμαστε στο γυμναστήριο και ποια φανταστικά πρότυπα επιθυμούμε να φτάσουμε; D ANCER είναι η επιθυμία να δουλεύεις προς κάτι συγκεκριμένο, ένα διανοητικό διάγραμμα. Ένας αγώνας προς το τέρμα, με ένα τέρμα που όλο αλλάζει. Ένας μεταλλασσόμενος χορός, ο οποίος εγείρει ερωτήματα για την σχέση με το σώμα μας και την προπόνηση, τις ιδέες μας για το τι είναι και τι θα μπορούσε να είναι.

Concept, Χορογραφία & Ερμηνεία: Sebastian Lingserius
Χορογραφία & Ερμηνεία: Νεφέλη Οικονόμου
Χορογραφία & συνεργασία: Oriane Paras
Sound design: Franz Edvard Cedrins
Σχεδιασμός φωτισμού: Sebastian Lingserius
Παραγωγή: Jonas Robin
Marketing/MDT: Sara Bergsmark
Φωτογραφία: Aleksandra Sende
http://www.kass-produktion.se

- Rhymes of Pleasure

"Ich habe von der Nacht geträumt" (Ονειρεύτηκα την Νύχτα)

COMPAGNIE AHTENYSTI

Η παράσταση "Ich habe von der Nacht geträumt" έχει ως σημείο αφετηρίας (ή άφιξης) τις "Επτά Πριγκίπισσες", ένα συμβολιστικό έργο του Maurice Maeterlinck. Σε αυτό το έργο, επτά γυναίκες βρίσκονται κλεισμένες σε ένα δωμάτιο. Εύθραυστες και αδύναμες, κοιμούνται ή αποκοιμιούνται επ' αόριστον.

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στον θεατή: τί είναι αυτό το δωμάτιο, αυτός ο χώρος όπου ήρθαν για να κοιμηθούν; Εξόριστες από τη ζωή, γιατί κλείστηκαν εκεί μέσα; Γιατί είναι τόσο εξαντλημένες ώστε να κοιμούνται τόσο βαθιά; Και, άραγε, κοιμούνται όντως;

«Σε αυτή την παράσταση θελήσαμε να φανταστούμε και να ξετυλίξουμε το νήμα του ταξιδιού αυτών των επτά κοριτσιών, σε αυτόν τον χώρο τον απροσδιόριστο και ερμητικά κλειστό στη ζωή, και να προτείνουμε μία πιθανή εξήγηση για τον αναπόφευκτο λήθαργό τους».

Σύλληψη, χορογραφία: Μαρία Γιάνναρου
Ερμηνεύτριες: Caroline Denquin, Alicia Fleury, Δήμητρα Κοντού, Juliette Morel/ Ποσούλα Παλαιολόγου, Vanessa Philippe, Φαίη Γιάνναρου, Μαρία Γιάνναρου
Κοστούμια: Caroline Denquin
Μουσική: J.Dowland, G.P. Telemann, A.Vivaldi, A. Brahem, Σταύρος Ξαρχάκος, φωνητικά έργα των A.Boesset και F.Schubert, βουλγάρικο πολυφωνικό τραγούδι, παραδοσιακό γερμανικό τραγούδι, σμυρναίικο τραγούδι.
Διάρκεια: 50 λεπτά
www.ahtenysti.com

Share this post

elenfrdeites
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 679
Εγγεγραμένα μέλη: 4551
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources