Kύκλος μαθημάτων γιόγκα στον κήπο με τον Γιώργο Σιώρα Δεληγιάννη

sioras deligiannis mathima yoga

Kύκλος μαθημάτων γιόγκα στον κήπο

20 Νοεμβρίου με 20 Δεκέμβρη 2023
Δευτέρα και Τετάρτη στις 15.30-17.00

Ο Εθνικός κήπος μας φιλοξενεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενώ η σκιά των δέντρων, το γρασίδι, ο ουρανός και τα σύννεφα, έχουν γίνει μέρος της πρακτικής μας. Στον κήπο πλέον μας ξέρουν οι φύλακες και μας περιμένουν τα δέντρα να επιστρέψουμε μετά από κάθε καλοκαίρι. Ξέρουμε που να πάμε όταν βρέχει και που όταν κάνει ζέστη.

Σε αντίθεση με την δυτική αντίληψη που ταυτίζει τη Γιόγκα με τη σωματική άσκηση, η λέξη Γιόγκα συνδέεται με έναν τεράστιο αριθμό πρακτικών. Το μάθημα αυτό περιλαμβάνει κυρίως σωματικές θέσεις της γιόγκα (asanas), ασκήσεις αναπνοής (pranayama), και εσωτερικά κρατήματα (bandhas). Η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε χαρακτηρίζεται από κινητικές μεταβάσεις μεταξύ των asanas, παραμονές όπου το ασκούμενο έχει τη δυνατότητα να εμβαθύνει στη θέση και μεθόδους αυτοπαρατήρησης. Καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος γίνεται λεκτική καθοδήγηση με τη μορφή προτάσεων και όχι προσταγών, ενώ η σωματική επαφή κατά κύριο λόγο αποφεύγεται. Με τον τρόπο αυτό, και με τη βοήθεια συγκεκριμένων εργαλείων αυτοπαρατήρησης, σιγά σιγά το άτομο αναπτύσσει μια μοναδική σχέση με την πρακτική, ενώ το εξωτερικό βλέμμα γίνεται όλο και λιγότερο απαραίτητο (sadhana).

Για το μάθημα θα χρειαστείς ένα στρωματάκι της γιόγκα και προαιρετικά τουβλάκι και ιμάντα της γιόγκα. Επιπλέον καθώς η πρακτική γίνεται σε ανοιχτό χώρο, η εμπειρία μας έχει δείξει ότι βοηθάει το ντύσιμό μας να είναι σε layers που μπορούμε να βγάζουμε και να βάζουμε όποτε θέλουμε.
Τέλος ένα παγούρι νερό για πριν και μετά το μάθημα επίσης μπορεί να σου φανεί χρήσιμο.

Δευτέρα και Τετάρτη στις 15.30-17.00

Σημείο συνάντησης, Εθνικός κήπος, στο άνοιγμα με το μεγάλο κυπαρίσσι δίπλα στην παιδική χαρά.

Σε περίπτωση έντονης βροχής, ενημερώνουμε εγκαίρως και το μάθημα ακυρώνεται ή μεταφέρεται εάν συμβεί και δεύτερη φορά.

Δίδακτρα
Drop in 15 €
Μήνας 50 €

40€ ανέργων/σπουδαστών

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο 6946286026 ή να στείλετε μέιλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε περίπτωση οικονομικής δυσκολίας επικοινωνήσετε μαζί μας


Ο Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης είναι Movement Educator και ενεργός καλλιτέχνης του χορού. Ήρθε σε επαφή με τη φιλοσοφία και πρακτική της γιόγκα χάρι στην μητέρα του, η οποία είναι επίσης δασκάλα γιόγκα και ψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στη γιόγκα, στην ακαδημία της γιόγκα ‘Λωτός’ ενώ εμπλούτισε τις γνώσεις του πλάι σε διαφορετικούς δασκάλους στην Ινδία. Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται στην εναλλακτική αποθεραπεία μέσω ασκήσεων γιόγκα σε φυσικοθεραπευτήριο και έκτοτε έχει παραδώσει μαθήματα σε διαφορετικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, απ’ όπου και ο ίδιος είχε αποφοιτήσει το 2014. Από τον Μάρτιο του 2020 εξερευνά και μοιράζεται μια πρωτότυπη πρακτική συν-κίνησης, με κλειστά μάτια, που εστιάζει στην αίσθηση της αφής και της συναπόφασης. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα, εργαστήρια και εξελίσσει την καλλιτεχνική του έρευνα επιλέγοντας κατά βάση τον δημόσιο χώρο. Από το 2022 είναι συνιδρυτής του Διεθνούς Εκπαιδευτικού προγράμματος Unplugged Dance στη Λευκάδα.

 

Read 562 times

Follow Us