Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 20:38

Vinyasa yoga με την Μαρία Κωνσταντοπούλου στο Tanzterrain

mathima yoga maria konstantopoulou

Late morning yoga practices
Vinyasa yoga με την Μαρία Κωνσταντοπούλου

Η πρακτική της vinyasa krama βασίζεται στην διαδοχή των asanas, με το σώμα να μεταβαίνει αρμονικά από απλά σε πολύπλοκα σχήματα, πάντα σεβόμενο την ανατομία και τις ανάγκες του. Συγχρονίζοντας την κάθε κίνηση με την αναπνοή, μένουμε συνειδητά στο παρόν, οδεύοντας σε μια διαλογιστική κατάσταση. Μέσα από την αδιάκοπη ροή της αναπνοής, η ζωτική ενέργεια συμπαρασύρει το σώμα σε μια συνεχή κίνηση (flow), η οποία με την σειρά της κάνει τον νου να ‘’σωπάσει’’.
Εναρμονίζουμε τις αντίρροπες δυνάμεις, σταθερότητα και ισορροπία, μαλακότητα και σκληρότητα, ευλυγισία και δύναμη, στατικότητα και ροή, εξερευνώντας τα όρια και τις δυνατότητες του σώματος μέσα στον συγκεκριμένο χώρο που καταλαμβάνει (είτε αυτό είναι ένα yoga mat είτε ο,τιδήποτε άλλο στην καθημερινότητα).

✔ Τα μαθήματα είναι ανοιχτού επιπέδου και απευθύνονται σε ολα τα σώματα, από τα πιο εξοικειωμένα με την σωματική κίνηση, έως τα μέχρι τώρα πιο διστακτικά, ενώ μέσα από πολλές παραλλαγές σεβόμαστε κάθε σωματική ανάγκη και επιθυμία στο τώρα.
Στόχος η γείωση, η ανύψωση και και η σύνδεση. Και ό,τι αυτά σημαίνουν για τον καθένα.

Δευτέρα 11.30-13.00
Τετάρτη 12.00-13.30

Πληροφορίες / κρατήσεις
DM > @maria kwnstantopoulou
https://www.facebook.com/maria.kwnstantopoulou.7
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
T. 6981222463

Tanzterrain

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6949282991


Η Μαρία είναι απόφοιτη νομικής και με σπουδές στη φιλοσοφία, ήρθε σε επαφή με τις αρχές τις ινδουιστικής φιλοσοφίας, εξερευνώντας την ανάγκη εφαρμογής τους στην στρεσογόνο καθημερινότητα και στον δυτικό τρόπο σκέψης. Ασχολείται με την γιόγκα 8 χρόνια, έχοντας παρακολουθήσει διάφορα συστήματα και είδη πρακτικής (hatha, flow, ashtanga, vinyasa, vinyasa krama, yin, aerial), επιλέγοντας τελικά να πιστοποιηθεί στην vinyasa krama, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση των 200 ωρών στα evergreen yoga studios.
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού, αποδομώντας τις αυστηρές ευθυγραμίσεις στην πρακτική της γιόγκα και εντάσσοντας στα μαθήματα μια ελευθερία κίνησης, που να μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά γα το κάθε σώμα και το κάθε συναίσθημα.
Ελάτε να γνωρίσετε τη Μαρία και την ιδιαίτερη πρακτική που προσφέρει.

Read 111 times Last modified on Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 20:49

Follow Us