Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 20:50

Μαθήματα Yoga με την Μαρίνα Κουτίβα στο Tanzterrain

marina koutiva mathimata yoga
Hatha Flow Yoga
Open/Intermediate level
Mάριον – Kairava Yoga

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για την hatha yoga. Προσωπική μου έμπνευση αποτελεί εκείνη της σελήνης και του ήλιου. Προσεγγίζουμε την πρακτική της yoga ολιστικά, είμαστε όντα σύνθετα, ένα σύνολο διαφορετικών στοιχείων, με τα “φεγγάρια” μας και τις συναισθηματικές μας διακυμάνσεις (tha) αλλά και με το πνεύμα, το φως, την σταθερότητα (ha). Ένα ζεύγος σχεδόν αντίθετων ενεργειών κι όμως, το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο...κι εμείς ψάχνουμε την ισορροπία τους. Πώς; Άγκυρα μας η αναπνοή, να μας επαναφέρει και να μας συνδέσει. Με εμάς, και με ό,τι έχουμε ανάγκη, με ό,τι έχουμε ξεχάσει.

Το σώμα είναι παρόν, έξυπνο, και ξέρει. Γίνεται ο ορατός και απτός μεσάζοντας που έλκει το νου και το συναίσθημα, και σαν δορυφόρους τα αφήνει στην αβίαστη κίνηση τους, έχοντας ωστόσο ένα καθαρό σημείο αναφοράς. Την αναπνοή που θρέφει, ρυθμίζει, συντονίζει και είναι πάντα δυνατή και φωτεινή, σαν τον Ήλιο. Μετρώντας τον χρόνο πλέον με ανάσες, αφουγκραζόμαστε το «μέσα» ως αναπόσπαστο κομμάτι του οποιουδήποτε «έξω». Πλέουμε σε μια πρακτική ροής και κίνησης με διάθεση να εξερευνήσουμε τα όρια μας και να παίξουμε, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του κάθε σώματος και νου.

(Το μάθημα είναι μεσαίου επιπέδου, ωστόσο δίνονται παραλλαγές για πιο αρχάριους και πιο προχωρημένους μαθητές& μαθήτριες. Το μάθημα της Πέμπτης είναι λίγο πιο advanced).

Morning Flow Yoga
Open/Intermediate/Beginners friendly
Μάριον – Kairava Yoga

Καλωσορίζουμε το σώμα στην ημέρα με μια πρωινή ροή που στόχο έχει την συνειδητή παρουσία και συνύπαρξη σώματος και νου. Χρησιμοποιούμε την αναπνοή σαν οδηγό και μετρονόμο εξερεύνησης του εύρους κίνησης του σώματος αλλά και της ευλυγισίας του μυαλού. Το πρώτο μισό μέρος του μαθήματος αποτελείται από μία σχετικά συνεχόμενη ροή χαιρετισμών στον ήλιο και παραλλαγών τους, ενώ το δεύτερο μέρος συνεχίζεται από θέσεις απολαυστικού stretching με μεγαλύτερη διάρκεια. Η πρακτική ολοκληρώνεται ολοκληρώνεται με βαθειά χαλάρωση και διαλογισμό προσκαλώντας αυτήν την συνειδητή μας παρουσία και στο υπόλοιπο της ημέρας..

(Το μάθημα απευθύνεται σε ανοιχτό/μεσαίο επίπεδο, και είναι beginners friendly).

Hatha Flow Yoga |
Τρίτη & Πέμπτη 20.30-22.00

Morning Flow Yoga |
Τετάρτη 11.30-13.00

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ/ ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ COVID19

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Fb: https://www.facebook.com/MarinaYogaMa

tanzterrain logo

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6949282991


Η Μαρίνα είναι χορεύτρια και performer, δασκάλα γιόγκα και θεραπεύτρια Thai Yoga Massage (ΤΥΜ) και τελειόφοιτος της Βιοτεχνολογίας (Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών). Έχει σπουδάσει σύγχρονο και κλασικό χορό και αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου το 2012 (Ελλάδα). Συνέχισε τις σπουδές της στο χορό και τη χορογραφία στη Σικελία και τις Βρυξέλλες, γνώρισε κι αγάπησε το physical theater και το instant composition και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και videodance projects σε Ελλάδα και Σικελία. Κάποιοι έντονοι σωματικοί τραυματισμοί την έφεραν πρώτη φορά σ’επαφή με την γιόγκα , ανακαλύπτωντας έτσι έναν νέο τρόπο άσκησης, συνύπαρξης με τον εαυτό και τους άλλους, αυτοεξέλιξης και τρόπου ζωής. Οι τραυματισμοί από εμπόδιο μετατράπηκαν σε κίνητρο για μάθηση και το 2015 πιστοποιήθηκε ως Δασκάλα Γιόγκα 200 ωρών στην Hatha, Vinyasa και Gentle Yoga (Swaha Yoga Center, Ελλάδα) και μετεκπαιδεύτηκε στην Prenatal & Postnatal / Mom and Baby Yoga, Yin Yoga, Aerial Unnata Yoga, Arm Balances, Tantric Philosophy & chakras και Yoga Therapeutics για μυοσκελετικές παθήσεις. Έχει μυηθεί στην τέχνη του T Y M από το 2010 και μέχρι σήμερα εμπλουτίζει το θεραπευτικό της λεξιλόγιο στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και την Ταϊλάνδη, με επιπλέον εκπαιδεύσεις στα Dynamic Thai Yoga Massage, Thai Oil massage, Tantric massage, Tok Sen Technique, Aerial massage, Neuromascular massage και Craniosacral Therapy. Συμπλήρωσε την έρευνά της γύρω από τις νευροεπιστήμες και τον συσχετισμό του stress με συμπεριφορικά patters, την έκφραση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων αλλά και το Τραύμα στο ΕΚΠΑ, παρακολουθώντας επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Διαχείριση stress & Υγεία» και συνεχίζει να παρακολουθεί συνέδρια αυτών των θεματικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Μαρίνα πλέον ζει κι εργάζεται στην Αθήνα , παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια hatha flow, gentle και προγεννητικής γιόγκα καθώς και σεμινάρια και συνεδρίες T Y M. Συνεχίζει το ταξίδι της στη Γιόγκα ως Εκπαιδευτικός δασκάλων γιόγκα μαζί με την Τάνια Πόποβιτς στο Shri Gaia's Institute (Yoga Teacher Trainer), εξερευνώντας περαιτέρω τις δυνατότητες αλλά και ικανότητες του ανθρώπινου σώματος και μυαλού και την ενσωμάτωση της θεραπευτικής πτυχής της φιλοσοφίας και της πρακτικής της γιόγκα και του διαλογισμού στην καθημερινή ζωή.

Read 153 times Last modified on Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021 21:00

Follow Us