Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 13:08

Γιόγκα στο Shantom με τη Λήδα Shantala

yoga leda shantala

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν τα μαθήματα Yoga με τη Λήδα Shantala διά ζώσης στο Shantom και online.

Η γιόγκα, ο διαλογισμός, η συνειδητή επαφή με το σώμα μας και την αναπνοή μας
αποδεικνύονται για άλλη μια φορά ζωτικής σημασίας, για να περάσουμε αλώβητοι μέσα από την τρικυμία που ζούμε, σωματικά ψυχικά και νοητικά. Για να συνειδητοποιούμε τα βιώματα μας με γαλήνη, αλλά και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά και με πνευματικότητα τις αλλεπάλληλες δυσκολίες.
Ελάτε να βρεθούμε από κοντά. Να ανανεώσουμε την επαφή μας και να γεμίσουμε δύναμη τόσο από τη γιόγκα και το διαλογισμό, όσο και από το πνευματικό δίκτυο που υφαίνουμε μεταξύ μας. Παράλληλα όσοι και όσες θέλετε να ασκηθείτε μόνο διαδικτυακά είστε ευπρόσδεκτοι/ες να ξεκινήσετε τα online.

Περισσότερα για τη γιόγκα
Η Γιόγκα είναι ένα πλήρες ολιστικό σύστημα που γυμνάζει το σώμα το νου και το πνεύμα.
Είναι μία αρχαία, ανθρωπιστική φιλοσοφία, που μας βοηθάει να απελευθερωθούμε από τις σκέψεις και τους συναισθηματικούς περιορισμούς μας και να ανακαλύψουμε τον πνευματικό πυρήνα μας.
Οι θεωρήσεις της γιόγκα, επιβεβαιώνονται σήμερα από τις επιστήμες, κάνοντας την ιδιαίτερα σύγχρονη και προσφιλή.
Σύμφωνα με τη γιόγκα, το σώμα μας είναι υλοποιημένη μορφή ενέργειας.

Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια, με τις σωστές αναπνοές και τη νοητική συγκέντρωση, με τις αισθήσεις στραμμένες προς τα μέσα.
Οι σωματικές κινήσεις, θα πρέπει να γίνονται αργά και να συνοδεύονται πάντα από συνειδητή εισπνοή και εκπνοή.
Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη γιόγκα, είναι τα σταματήματα, για λίγα δευτερόλεπτα, στο τέλος κάθε σωματικής και αναπνευστικής κίνησης.
Αυτοί οι ενδιάμεσοι χρόνοι, τα ενδιάμεσα κενά ανάμεσα στην εισπνοή και την εκπνοή, τονώνουν τον οργανισμό, προάγουν τη ζωτικότητα και το νευρικό σύστημα και προετοιμάζουν το νου για το διαλογισμό.

Μερικές φορές, χρειάζεται να μείνουμε ακίνητοι σε μία στάση της γιόγκα, παρακολουθώντας την αναπνοή, με τις ενδιάμεσες παύσεις της, και συνειδητοποιώντας τις εσωτερικές πληροφορίες, που αναδύονται εκείνη τη στιγμή.
Η γιόγκα μας μαθαίνει να σεβόμαστε τις δυσκολίες και τους περιορισμούς μας, και αντί για εμπόδια, να τους θεωρούμε οδηγούς μας.
Η προσαρμογή των ασκήσεων στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε ασκούμενου, είναι αρχή της γιόγκα. Αυτό την κάνει προσιτή σε όλους, και σε όλες τις ηλικίες.
Δεν έχει σημασία το πόσο δύσκολη και εντυπωσιακή είναι μία στάση, δηλαδή το οπτικό αποτέλεσμα, αν η προσπάθεια δημιουργεί ένταση.

Ο τρόπος που ασκούμεθα, πρέπει πάντοτε να σέβεται τα προσωπικά μας όρια και να ακολουθεί τη γενική αρχή της μη βίας. Εκτός από τις σωματικές και τις αναπνευστικές ασκήσεις, η γιόγκα περιλαμβάνει και ειδικές ασκήσεις συγκέντρωσης, που οδηγούν στο διαλογισμό και την πνευματική αφύπνιση, ενώ οι ασκήσεις χαλάρωσης, προάγουν την ψυχοσωματική αρμονία και τον εγκέφαλο, κρατώντας τον ασκούμενο σε πολύ καλή φυσική κατάσταση μέχρι τα βαθειά γεράματα.

 

Καθημερινά μαθήματα πρωί, απόγευμα και βράδυ.

► Δείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εδώ: https://www.shantom.gr/programma/programma-mathimaton
Περιορισμός θέσεων: Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας το γρηγορότερο στη γραμματεία
Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, με προηγούμενη τηλεφωνική κράτηση στο 210-6717528 ή με ηλ. ταχυδρομείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Με μέτρα και ασφάλεια. Διαβάστε έγκαιρα τα μέτρα καθώς και τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε. https://www.shantom.gr/programma/ta-nea-mas/metra-prolipsis-2021-22
Δια ζώσης και live online συγχρόνως με το μάθημα.(Με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα).

Shantom

Shantom, Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών
Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Χαλάνδρι (στάση μετρό «Χολαργός» γραμμής 3)
https://www.shantom.gr
Ώρες γραμματείας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00-22:00. Παρασκευή 18:00-21:00. Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί η γραμματεία.

 

Read 429 times Last modified on Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 14:57

Follow Us