Μαθήματα Screen Dance | Αντώνης Μπέρτος και Βαγγέλης Παπαευαγγελίου

 dare dance didalize creen dance

ΜΑΘΗΜΑΤΑ SCREEN DANCE

Αγαπάς την κίνηση και τον κινηματογράφο;
Θα τολμούσες να δημιουργήσεις το δικό σου screen dance;
Το screen dance σου θα προβληθεί σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας στο πλαίσιο του dare Dance Festival-dDF23, την άνοιξη του 2023.
​Το Dare.Dance.Digitalize είναι μια ομάδα με πολυετή εμπειρία, διαρκή παρουσία σε φεστιβάλ/ευρωπαϊκά προγράμματα και έμπειρους δασκάλους-εισηγητές. Παρέχει στους συμμετέχοντες-ουσες-οντ@ ένα ασφαλές πλαίσιο έκφρασης και δημιουργίας, με εμπειρία 11 χρόνων στο screen dance.

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η μεθοδολογία του Dare.Dance.Digitalize έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2021. Το Δεκέμβριο του 2022 θα κυκλοφορήσει και το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο μεθοδολογίας του Dare.Dance.Digitalize σε συνεργασία με την iJAB στη Βόννη της Γερμανίας, το Theater der Klänge και το Arbeit und Leben στο Ντύσσελντορφ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

​Αντώνης Μπέρτος: Εισηγητής σωματικού θεάτρου & screen dance storytelling
Βαγγέλης Παπαευαγγελίου: Κινηματογραφιστής

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο Αντώνης Μπέρτος συνθέτει το σωματικό θέατρο και την τεχνική του screen dance storytelling. Το σεμινάριο παρέχει μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες-ουσες-οντ@ να δημιουργήσουν τις δικές τους κινηματογραφικές ιστορίες χορού, σε σόλο, ντουέτο και σε ομάδες. Ένα επίκαιρο βιωματικό σεμινάριο, με επίκεντρο το screen dance storytelling και τις παραστατικές τέχνες.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε τεχνικές σωματικού θεάτρου (ουδέτερη μάσκα Jacques Lecoq), τεχνικές κίνησης και τεχνικές αφήγησης. Στη συνέχεια δημιουργούν το έργο τους με την καθοδήγηση του Αντώνη Μπέρτου. Το τελικό μέρος αφορά την προεργασία, την επιλογή των τοποθεσιών των γυρισμάτων και την κινηματογράφηση-μοντάζ από τον Βαγγέλη Παπαευαγγελίου για τη δημιουργία του τελικού υλικού.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Ο Αντώνης Μπέρτος στράφηκε στο χορό και στο θέατρο όταν ανακάλυψε ότι τα πράγματα για εκείνον περνούν μέσα από το σώμα. Επίκεντρο στη διδασκαλία του και στα καλλιτεχνικά του έργα αποτελεί η πορεία από ´´το σώμα που προσανατολίζεται στη διεργασία´´ (the process oriented body) προς ´´το σώμα ενσυναίσθησης´´ (the empathetic body). Πιστεύει ότι η φόρμα του θεάματος υπηρετεί την αρχική σύλληψη, δεν μπορεί να προϋπάρχει. Οι δουλειές του επικεντρώνονται στη διαδοχή των εικόνων που οπτικοποιούν τη διεργασία του σώματος με τελικό στόχο τη μεταμόρφωση του σώματος σε ένα σώμα ενσυναίσθησης. Η διαδοχή των εικόνων δένει με τη δραματουργία, ώστε να χτίζεται ένα σύμπαν. Ένα σύμπαν που δεν αναπαράγει τις κοινωνικές συμβάσεις, δίνει χώρο στο διαφορετικό και συνδιαμορφώνει το αδιαμόρφωτο.

Η κινηματογράφηση του Βαγγέλη Παπαευαγγελίου χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη αισθητική και έντονα ανθρωπιστική ματιά με εκρηκτικές εναλλαγές ρυθμών και πλάνων που αποδίδουν τις χορογραφικές και δραματουργικές λεπτομέρειες στο έπακρο και θέτουν ταυτόχρονα τη σωματικότητα και την ποιητική αφήγηση σε ρόλο πρωταγωνιστή.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ & ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Το τμήμα Αρχαρίων First Dare απευθύνεται σε όσους-ες-@ θα ήθελαν να έχουν μια πρώτη επαφή με την κίνηση το σωματικό θέατρο και την κινηματογράφηση.
Το τμήμα προχωρημένων-Advanced απευθύνεται σε άτομα που έχουν προηγούμενη εμπειρία κίνησης και σε επαγγελματίες νέους-νέες χορευτές και ηθοποιούς που θα ήθελαν να εξελίξουν τη γνώση τους και την εμπειρία τους στους παραπάνω τομείς.

ΜΕΡΕΣ-ΩΡΕΣ-ΧΩΡΟΣ :
First Dare-Τμήμα Αρχαρίων
Κάθε Δευτέρα 20.00-22.00 (Έναρξη μαθημάτων 10 Οκτώβρη)
&
Advanced -Τμήμα Προχωρημένων
Κάθε Τετάρτη 20.00-22.00 + μια 2η εβδομαδιαία συνάντηση δίωρης διάρκειας που θα οριστεί κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα (Έναρξη μαθημάτων 12 Οκτώβρη)

Gazsymphony Studio: Αριστοφάνους 1, Ψυρρή
(1 λεπτό από το μετρό/ηλεκτρικό σταθμό Μοναστηράκι)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
​Τηλ. 6981780402
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Internet page : https://thefaceofmen.wixsite.com/the-3d-project/gallery
Fb page: DARE DANCE Digitalize The 3D project
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9TiNtfy3zQKj_hgGesGD2Q

Read 438 times Last modified on Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 20:26

Follow Us