Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 14:49

Μαθήματα flamenco στα Λιπάσματα με τη Ζωή Πολυκαρπίδου – 2ος Κύκλος

polykarpidou mathimata flamenco B

Το flamenco ήρθε στον Πειραιά για να μείνει!
Ύστερα από την επιτυχία των καλοκαιρινών μαθημάτων, επιστρέφουμε το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων flamenco, στο πανέμορφο Πάρκο Λιπασμάτων!

  • Τί είναι το Flamenco?

Είναι ένα είδος μουσικής τέχνης που περιλαμβάνει τραγούδι, κιθάρα και χορό. Μουσικά επηρεάζεται από ποικίλους πολιτισμούς, αλλά αναπτύχθηκε στην Ανδαλουσία της Ισπανίας και αποτελεί από το 2010 Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO. Χαρακτηρίζεται από τη ρυθμικότητα, το δυναμικό τραγούδι και την έντονη έκφραση συναισθημάτων.

Στα μαθήματα διδάσκεται κινησιολογία και ρυθμολογία flamenco.

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων

Πρωινά Τμήματα: Δευτέρα και Τετάρτη, 11:00-12:00.

Απογευματινά Τμήματα: Τρίτη και Παρασκευή, 18:00-19:00.

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τμήμα: 5.

*Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέγουν το ωράριο που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ανά εβδομάδα.*

  • Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 13/9/2021
  • Λήξη μαθημάτων: Παρασκευή 15/10/2021
  • Συμμετοχή ανά μάθημα: €5. Το πρώτο μάθημα είναι Δωρεάν
  • Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία στο χορό.
  • Στο μάθημα μπορούν να συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων.

*Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για τον Covid-19.*

Για την έγκυρη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης:
Facebook – Zoe Linnea Poly
Instagram – Zoe Polykarpidou
e-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο – 6943655330

Ημερομηνία, Ώρα: 13/9 - 15/10, 11:00-12:00 και 18:00-19:00

Κόστος: €5/μάθημα

Χώρος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Ζωή Πολυκαρπίδου γεννήθηκε στην Στοκχόλμη το 1992.

polykarpidou zoe flamencoΑπό πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε η ενασχόλησή της με τον χορό, με latin, ευρωπαϊκούς και ballroom. Η επαφή της με το flamenco ήρθε σε ηλικία μόλις 9 ετών, πράγμα το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή της. Ξεκινώντας στην σχολή Plaza de Baile του Βασίλη Σκεπετάρη, θέτει τα τεχνικά θεμέλια του ισπανικού και flamenco χορού, μέσω ελεύθερων μαθημάτων και της απόκτησης πτυχίων του συστήματος SDS (Spanish Dance Society).    Ακολουθώντας την ανάγκη της για αναζήτηση της προσωπικής της έκφρασης και ειλικρινούς εμβάθυνσης στην τέχνη, συνεχίζει τις σπουδές της στην Compania Flamenca Sentimientos το 2013, με δασκάλα και μέντορα την Ισαβέλλα Γαλαίου. Εκεί, διδάσκεται και αφοσιώνεται πλήρως στο flamenco puro (αυθεντικό flamenco), τη φιλοσοφία και τις αξίες του, αναπτύσσοντας την έκφραση και την καλλιτεχνική της υπόσταση.  Παράλληλα, συμμετέχει σε πολυάριθμα σεμινάρια flamenco και πραγματοποιεί τακτικά ταξίδια στην Ανδαλουσία (Jerez de la Frontera), χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής της τοπικής καλλιτεχνικής κοινότητας. 

Παρακολουθεί σεμινάρια και masterclasses χορού, ρυθμολογίας και τραγουδιού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία, κορυφαίων εκπροσώπων του αυθεντικού flamenco, κερδίζοντας την αναγνώριση των δασκάλων: 

  • Antonio Canales, Carmela Greco, Juana Amaya, Joaquín Grilo, María del mar Moreno, Manuela Carpio, Susana Lupiañez “La Lupi”, Pastora Galván, Carmen Herrera, Rosario Montoya “La Farruca” κ.α. (χορός)
  • Antonio Malena, Vicente Gelo (τραγούδι)
  • Santiago Moreno (ρυθμολογία)

Ταυτόχρονα, συμμετέχει σε πολυάριθμες επαγγελματικές παραστάσεις της Compania Flamenca Sentimientos, λαμβάνοντας μέρος σε ανεξάρτητες παραγωγές, καλλιτεχνικά φεστιβάλ, καθώς επίσης και στο 1o Διεθνές Φεστιβάλ Flamenco Puro της Αθήνας, στο οποίο εκτός από καλλιτεχνική παρουσία, συμμετέχει ενεργά και στο σχεδιασμό της διοργάνωσης.

Έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στα θέατρα και τις μουσικές σκηνές: Θέατρο Χυτήριο, Θέατρο Badminton, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Santorini Arts Factory, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, Θέατρο Παντελής Ζερβός κ.α.

Από το 2017, στο πλαίσιο των παραστάσεων, επικεντρώνεται στη χορογράφηση και στον επί σκηνής αυτοσχεδιασμό, ο οποίος αποτελεί βασικό άξονα του flamenco puro. Έχοντας δημιουργήσει μια σταθερή βάση γνώσεων πάνω στο flamenco και διατηρώντας την ανάγκη για αδιάκοπη εξέλιξη και απόκτηση νέων εμπειριών, αναλαμβάνει και τη διδασκαλία σε μορφή ιδιαίτερων ή τμημάτων flamenco, διαφόρων επιπέδων. 

Σήμερα, η Ζωή Πολυκαρπίδου ζει και δραστηριοποιείται στον Πειραιά και την Αθήνα, συνεχίζοντας τα ταξίδια στην Ισπανία, μελετώντας την παράδοση και την ιστορία των ντόπιων και συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, με στόχο να εντρυφήσει στην ουσία της τέχνης του flamenco (arte jondo).

«Το flamenco για εμένα αποτελεί τον καθρέφτη μέσα απ’ τον οποίο βλέπω τον κόσμο. Οραματίζομαι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν, να οικειοποιηθούν και να βιώσουν τη μαγεία αυτής της τόσο κοντινής και αληθινά ανθρώπινης Τέχνης»


Read 195 times Last modified on Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 15:12

Follow Us