Dance Theater

Μαθήματα Κλασικού Ινδικού Χορού με την Κλεονίκη Καραχάλιου (Oriental Expression)

Ο Bharata Natyam είναι ένας κλασικός Ινδικός χορΜαθήματα Κλασικού Ινδικού Χορού με την Κλεονίκη Καραχάλιου (Oriental Expression)ός που συνδυάζει μια καθαρά ρυθμική τεχνική, με τη θεατρική έκφραση και μίμηση αρχέγονων μύθων, συναισθημάτων και ιδεών. Τα ρυθμικά χτυπήματα των ποδιών, τα γεωμετρικά σχήματα του σώματος και η ταχύτητα, η συμβολική γλώσσα των χεριών και του προσώπου, η αναπνοή και η εναλλαγή κίνησης κι ακινησίας, η μουσική δεινότητα κι ο λόγος καθώς και η θεατρική περιγραφή μύθων, ξετυλίγουν τους προσωπικούς μας μύθους σε μια διαδικασία ψυχοσωματικής κάθαρσης, και ισορροπίας. Η διαδρομή είναι πάντα Χορευτική, ινδικά Χρωματιστή, Χαρούμενη και βαθειά Θεραπευτική!


Σάββατο | 12:30 - 13:20

Artistic Studio Oriental Expression
Αντιόπης 31 - Άγιος Δημήτριος (Μετρό Δάφνης)
Τηλ. / Fax 210 9735 888 – Κιν. 699 711 6407 – 699 255 3320
www.orientalexpression.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


H Κλεονίκη Καραχάλιου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Στα 13 της χρόνια ξεκίνησε θέατρο στο Εργαστήρι Αλίμου με τη σκηνοθέτη Βαρβάρα Δούκα και μετά το σχολείο μπήκε στη Δραματική Σχολή «Αρχή» της Νέλλης Καρρά από όπου και αποφοίτησε το 2002. Το 2003 άρχισε της σπουδές της πάνω στον ινδικό χορό με τη Λήδα Shantala. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα με τους Ανθή Ανδρεοπούλου (τεχνική Alexander), Βούλα Ξύκη (Γνώση Σώματος, Εσωτερικό Χαμόγελο, 6 θεραπευτι-κοί ήχοι), Λήδα Shantala (Ποιητική Σώματος) και Sri Venudas (Καρνατικό τραγούδι). Στο Παρίσι ινδικό χορό με τη Sharmila Sharma (Kathak) και τη Maria Kiran (Bharata Natyam) στη Σχολή Mandapa.
Στo Ρατζαστάν της Ινδίας με το Hermant (Kathak). Έχει συνεργαστεί με τη Βαρβάρα Δούκα στις θεατρικές παραγωγές "Trainspotting"-Camel Club, "Την ώρα που δε γνωρίζαμε τίποτα ο ένας για τον άλλο"- Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, "Βάκχες"- Θέατρο ΑΡΓΩ, "Η Φιλοσοφία στη Σκηνή"-Μέγαρο PLUS και με το Γιάννη Καλατζόπουλο στις παραγωγές "Η Χώρα των Πουλιών"- Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου, "Tο Τρελό Ταξίδι του Αινστάιν"-Θέατρο Λαμπέτη. Επιπλέον, σε συνεργασία με τη χορεύτρια Μάτα Μάρρα δημιούργησαν και ερμήνευσαν Παράσταση Ινδικού Χορού εμπνευσμένη από κλασικούς ινδικούς μύθους και την ελληνική ποίηση. Είναι μέλος των Μορφών Έκφρασης από το 2007 και έχει συμμετάσχει στις παραγωγές "Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα", "Aποσπάσματα Ηλέκτρας του Σοφοκλή", "O Πουλτσινέλα και το Γελαστό Δάσος". Διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι και Ινδικό Χορό, ενώ δημιουργεί και ερμηνεύει παραστάσεις ινδικού χορού.
Από τον Απρίλιο του 2015 επεκτείνει τις σπουδές της απάνω στο Bharata Natyam παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή καλών τεχνών Ambalam, που βρίσκεται στο Τσενάι – Ινδία, με δασκάλους τους Indira Kadami και Vijna Vasudevan.
Παράλληλα, διδάσκει κάνοντας μαθήματα και σεμινάρια Χορού σε όλον τον κόσμο.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 432
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources