Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 21:56

Tribal Fusion Bellydance στο Shantom με την Γιασεμή Καλαθάκη

tribal fusion giasemi kalathaki

Tribal-ATS στο Shantom

Tribal Fusion Bellydance*

Το Τribal Fusion Bellydance είναι απόγονος του Αmerican Tribal Style®. Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η έντονα πολύπλευρη τεχνική του, που ενσωματώνει κινήσεις και τεχνικές από διάφορα είδη χορού απ’όλο τον κόσμο: ανατολίτικου, ινδικού κατάκ, φλαμένκο, με στοιχεία σύγχρονου, μέχρι και χιπ χοπ. Ένα μείγμα στοιχείων που ενώνει τις παραδόσεις και τα στυλ και ελευθερώνει το νου.

Το μάθημα:

Θα δουλέψουμε στις αντίθεσεις μεταξυ ‘φιδίσιων’, απαλών κινήσεων και στακάτες, όλο ένταση απομονώσεις διαφόρων μελών του σώματος. Ετοιμαστείτε για ένα μάθημα που θα σας ξυπνήσει τις αισθήσεις και θα σας βοηθήσει να ελέγξετε κάθε πιθαμή του σώματός σας! Ελάτε να ζήσουμε μια ονειρική εμπειρία!

Για τους αρχάριους: το μάθημα περιλαμβάνει ένα διεξοδικό ζέσταμα για δύναμη και ευλυγισία. εισαγωγή στο Tribal Fusion Bellydance, ασκήσεις τεχνικής, απομονώσεις, κοφτές και συνεχόμενες κινήσεις, βασικά layering, στροφές καθώς και χορευτικούς συνδυασμούς.

Για τους προχωρημένους, ξεκινάμε το μάθημα με ζέσταμα, αναπνοές, ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης, συνεχίζουμε με ασκήσεις τεχνικής, απομονώσεις, προχωρημένο layering, ρέουσες κινήσεις, βήματα που προχωρούν, μουσικότητα, διασκεδαστικούς συνδυασμούς και χορογραφίες.

Αmerican Tribal Style® Bellydance (ΑΤS)

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Αmerican Tribal Style® είναι ο αυτοσχεδιασμός ανάμεσα στις χορεύτριες. Ντυμένες με πολύ φαρδιές πολύχρωμες φούστες, εντυπωσιακά παλαιά κοσμήματα και κρατώντας κύμβαλα στα χέρια, χρησιμοποιούν συγκεκριμένες κινήσεις «κλειδιά» (cues). Με την υπέροχη φολκλορική μουσική που τις συνοδεύει, δημιουργούν χορευτικές φράσεις σε αργό ή γρήγορο ρυθμό, σε ντουέτα, τριάδες ή τετράδες. Αυτό που προκύπτει είναι ένας υπέροχος γυναικείος αυτοσχεδιαστικός χορός, μια παράσταση γεμάτη χαρά, γυναικεία αλληλεγγύη, συνεργασία και παιχνίδι.

Τι περιλαμβάνει το μάθημα: θα διδαχθούμε την ισχυρή θεμελιώδη στάση σώματος, τα βήματα του λεξιλογίου και των ques (ενδείξεωv) του A.T.S.®. Συνδυάζοντας αυτα τα στοιχεία θα μάθουμε τον ομαδικό αυτοσχεδιαστικό χορό σε σχηματισμούς.

Το μάθημα στο Shantom περιλαμβάνει την εκμάθηση τόσο του Tribal Fusion όσο και του ATS.

*O όρος bellydance, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τους ανατολίτικους χορούς σε αιγυπτιακό, λιβανέζικο και τούρκικο στυλ, έχει κατοχυρωθεί για τις παραλλαγές τους που δημιουργήθηκαν στην Αμερική.

Διδάσκει η Γιασεμή Καλαθάκη

Κάθε Πέμπτη 19.30- 21:00

Έναρξη: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, με προηγούμενη τηλεφωνική κράτηση στο 210-6717528 ή με ηλ. ταχυδρομείο στο info@shantom.gr.

Δια ζώσης και live online συγχρόνως με το μάθημα.(Με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα).

Με μέτρα και ασφάλεια. Διαβάστε έγκαιρα τα μέτρα καθώς και τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε. https://www.shantom.gr/programma/ta-nea-mas/metra-prolipsis-2021-22 

Shantom, Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών

Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Χαλάνδρι (στάση μετρό «Χολαργός» γραμμής 3)

https://www.shantom.gr ://www.shantom.gr
Ώρες γραμματείας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00-22:00 .
Παρασκευή 18:00-21:00. Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί η γραμματεία. 

Read 94 times Last modified on Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 22:07

Follow Us