Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 13:39

Μάθημα Hip-Hop με τους Andi Xhuma και Φαίη Τζούμα

 

Με τον Andi Xhuma

► Κάθε Τετάρτη 20.30 - 22.00

 

Με την Φαίη Τζούμα

► Κάθε Παρασκευή 20.00 - 21.30

 

Ο Andi Xhuma σπούδασε χορό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2009-2012. ‘Εκτοτε έχει υπάρξει συνεργάτης, χορευτής και χορογράφος σε παραγωγές σύγχρονου χορού, χοροθεάτρου και σωματικού θεάτρου σε συνεργασίες με χορογράφους και ομάδες όπως:
Γιώργος Λάνθιμος, Tono Lachky, Hannes Langolf, Ermira Goro, Dv8 Physical theatre, CocoonDance Company, Κωνσταντίνος Ρήγος.

Οι προσωπικές του δημιουργίες φτιάχνονται είτε για την σκηνή είτε για την οθόνη.

“Normal Day” 2015 (Short dance film) - “Ok, that’s you..” 2018 (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) - “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” 2018 (Arc for Dance) - “Tipping point” 2019 (KDF) - “ΟΙΚΟΔΟΜΗ” 2021 (Athens & Epidaurus festival)

Η δουλειά του κυρίως κινείται γύρω απο προβληματισμούς που προκύπτουν απο κοινωνικά φαινόμενα και καταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων σε επίπεδο προσωπικό αλλά και διαδράσεις μεταξύ ανθρώπων και υπηρεσιών / οργανισμών.

Ο παραλογισμός που μπορεί να προκύψει μέσα απο πολύ βασικές επιθυμίες, ανάγκες της ανθρώπινης φύσης. Οι ρίζες των εννοιών που πηγάζουν στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.
Όλα είναι τα παραπάνω είναι στοιχεία που χρησιμοποιούνται ως βάση. Η μεθοδολογία του αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε δημιουργίας.

Οι πιο βασικές προσεγγίσεις του τουλάχιστον κινητικά είναι μέσω συστημάτων που χρησιμοποιούν την επανάληψη ως εργαλείο για εξελιχθεί μια ιδέα που θα εξυπηρετεί αλλά και θα εκφράζει τον εκάστοτε προβληματισμό. Επανάληψη, η οποία μέσω της εξέλιξης της, καταλήγει να γίνεται μια σπίρα που μεταβάλεται σε χωνοειδή μορφή αν κάποιος την έβαζε σε γράφημα.

Η Φαίη Τζούμα γεννήθηκε στην καρδιά της άνοιξης και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και αποφοίτησε το 2018.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια χορού στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με Χορογράφους και σκηνοθέτες όπως ο Tono Lachky, Andi Xhuma, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Μανώλης Μαυρής και Εύη Καλογηροπούλου. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί προς την δημιουργία βίντεο χορού σε συνεργασία με τον Άντι Τζούμα.

 

varlamou logo dark

Σχολή Χορού Βαρλάμου De Petrillio

ΛΕΩΦ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 45
ΧΟΛΑΡΓΟΣ, 15561
210 65 27 235

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://sxolivarlamou.gr/

Read 748 times Last modified on Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 15:14

Follow Us