Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 19:42

Movement Medicine στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα με την Μαρία Βαρελά

Movement Medicine • Κυριακές στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
Awakening the Body (Αφυπνίζοντας το Σώμα)
Ελεύθερος Χορός • Κινητικός Διαλογισμός με τη Μαρία Βαρελά

Το Movement Medicine Greece και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα σας προσκαλούν σε μια μοναδική εξερεύνηση κίνησης και σωματικής έκφρασης!

Τι είναι;
Το Movement Medicine είναι μια συναρπαστική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με το mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση και έκφραση.

Τι κάνουμε;
Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας και ακολουθούμε το κινούμενο σώμα. Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί κι αφήνουμε τις αισθήσεις να μας «σχηματίσουν». Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει. Φέρνοντάς μας, με κάθε βήμα, πιο κοντά σε αυτό που είμαστε κι ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.

Πού απευθύνεται;
Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης∙ μαζί με βαθιά περιέργεια κι ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

- Οι συναντήσεις ακολουθούν ένα ευρύτερο θεματικό νήμα αλλά είναι αυτοτελείς και υπάρχουν διαφορετικές επιλογές συμμετοχής (μεμονωμένη συνάντηση/drop-in, τέσσερις συνεχόμενες ή ολόκληρος ο τρίμηνος κύκλος).
- Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.
- Χρειάζεστε: ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα∙ αν δεν θέλετε να χορέψετε ξυπόλυτοι/ες, καλτσάκια ή παπούτσια μόνο για το χώρο∙ το νεράκι σας∙ σημειωματάριο και στυλό∙ σάλι ή κουβερτάκι για τις στιγμές της ησυχίας – και κυρίως τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).
Movement Medicine στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα με την Μαρία Βαρελά
Έναρξη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 | 11.30-13.00, και κάθε Κυριακή ως και τις 20.12.2020

>>> Λόγω των συνθηκών, η συμμετοχή γίνεται μόνο με προηγούμενη κράτηση και προπληρωμή του μαθήματος.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος (πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός)

Επικοινωνία, πληροφορίες και κρατήσειςΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 6998 729988

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.
____________________________________________

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά

Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah & Ya'Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον της Νότιας Αγγλίας (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός εκπαιδευτών και διαρκής εποπτεία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός εκπαιδευτών, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/εργαστηρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής, καθώς και τα online sessions. Είναι μέλος, κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας, του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων διδασκόντων της πρακτικής Movement Medicine Association (movementmedicineassociation.org).
Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011.
Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).
Έχει διδακτορικό στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (2012) κι έχει σπουδάσει Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (2000). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στο Boem Radio εδώ: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Movement Medicine Greece στο facebook και την ιστοσελίδα trustinmotion.org.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine.

Read 200 times Last modified on Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 19:13

Follow Us