Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 22:43

Μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης - Mέθοδος Rio Abierto με την Ειρήνη Μπατάκη

Όταν χορεύουμε, συνδεόμασΜαθήματα Εκφραστικής Κίνησης - Mέθοδος Rio Abierto με την Ειρήνη Μπατάκητε με την ψυχή μας και όλα τα ανθρώπινα μέσα μας κινούνται, τραγουδούν, παίζουν, ονειρεύονται και γιορτάζουν τη Ζωή!

Καλωσόρισες στο Rio Abierto!

Έναρξη νέου τμήματος Εκφραστικής Κίνησης - μέθοδος Rio Αbierto στο Μοναστηράκι


Το Rio abierto σημαίνει στα ισπανικά "ανοικτό ποτάμι" και παραπέμπει στην φυσική και ελεύθερη κίνηση της Ζωής μέσα μας και γύρω μας, μέσα από το πιο πολύτιμο και αληθινό μας κανάλι, το σώμα μας!

Η μέθοδος Rio abierto είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός ψυχοσωματικών τεχνικών γεμάτος κίνηση, χορό και όμορφες μουσικές, κατάλληλος για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνώσεων χορού.

Ξεκίνησε το 1966 από την Αργεντινή και την ψυχολόγο Maria Adela Palcos και διαδόθηκε γρήγορα σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ισραήλ) και την Ρωσία με εξαιρετικά επιτυχημένες εφαρμογές στον τομέα της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των τεχνών και της επικοινωνίας.

Μέσα από τη σύζευξη της εκφραστικής κίνησης, του δημιουργικού χορού, της μουσικής, του ήχου, του μασάζ με άλλα εργαλεία όπως η σωματική ευθυγράμμιση, η εναρμόνιση των κέντρων ενέργειας στο σώμα μας (chakras), η δραματοποίηση και ενσωμάτωση στον ψυχισμό μας πτυχών του εαυτού μας, το παιχνίδι, η χαλάρωση, η γλυκιά αυτοπαρατήρηση, το μοίρασμα και η μεταμορφωτική δύναμη της ομάδας, το rio abierto μας προσκαλεί σε μια πιο γεμάτη ζωή, όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τις δυνατότητες της ύπαρξης μας.

Στα μαθήματα Εκφραστικής Κίνησης -RIO ABIERTO:

- πιάνουμε τον εαυτό μας να χορεύει σε ποικίλες μουσικές και προτάσεις έκφρασης, ακόμα και αν νομίζαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα!
- ανακτούμε την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, την φυσικότητα και τον πλούτο στην κίνηση και την έκφραση του Εαυτού μας.
- αποφορτίζουμε το σωματικό και ψυχικό στρες και χαλαρώνουμε!
- απολαμβάνουμε!
- επικοινωνούμε αυθεντικά με την ομάδα σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον διαρκούς δημιουργίας και ροής.
- μετασχηματίζουμε την ζωτική μας ενέργεια, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που στριμώχνονται μέσα μας στην καθημερινή ζωή και ζητούν χώρο έκφρασης.
- εμψυχώνουμε το σώμα μας, ενδυναμώνουμε την καρδιά μας, καθαρίζουμε τον νου και...μας ξαναβρίσκουμε!

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους...

- Αγαπάνε τον χορό, την κίνηση, την έκφραση και τη μουσική.

- Ψάχνουν φυσικούς και χαρούμενους τρόπους να έρθουν σε επαφή με το σώμα και τον εαυτό τους.

- Νιώθουν ότι το σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχής και μπορεί να γίνει πηγή χαράς, δύναμης, επικοινωνίας αλλά και μιας νέας ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας.

Οποιασδήποτε ηλικίας!

Ακόμα και εάν χορεύουν λίγο ή καθόλου!


Ιανουάριος – Ιούνιος, κάθε Τρίτη | 17.30-19.00

Casa de Arte Kabeiria, Αθηνάς 18, Μοναστηράκι (6ος όροφος). Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 6938896610 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


H Eιρήνη Μπατάκη γνώρισε και αγάπησε το Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και τις Τεχνικές Εκφραστικής Κίνησης Rio Abierto» στην Ιταλία και από το 2010 παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στη μέθοδο Rio Abierto στην Αργεντινή και την Ισπανία με την ιδρύτρια της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια και χορογράφο Graciela Figueroa. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «Rio abierto Internacional» και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις του.
Τα τελευταία 10 χρόνια εμψυχώνει εβδομαδιαίες ομάδες Εκφραστικής Κίνησης της μεθόδου Rio abierto και θεματικά εργαστήρια στην Αθήνα και τα Χανιά Κρήτης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα σωματικής Κίνησης και Έκφρασης για εφήβους και εκπαιδευτικούς, με πολλαπλές συμμετοχές ως εισηγήτρια σε εργαστήρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.
Επιπλέον έχει παρακολουθήσει την εισαγωγική εκπαίδευση στη σωματο-δυναμική ψυχοθεραπεία, (μέθοδος Βοdynamic) και έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σωματικής ψυχοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης. Ασχολείται ενεργά κ τα τελευταία 13 χρόνια με το Aργεντίνικο τάνγκο, το οποίο και δίδασκε όσο ζούσε στην Κρήτη (2013-2018), αλλά και με πρωτοποριακές μορφές χορού όπως ο αυτοσχεδιασμός επαφής (contact improvisation), η τεχνική Skinner releasing κ.α.
Η ίδια είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία και εμπειρία στον συντονισμό ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τον λόγο αυτό, το πάθος της είναι η ένταξη της εκφραστικής κίνησης, του χορού και γενικότερα των τεχνών στην εκπαίδευση, με στόχο την ολιστική συναισθηματική και συνειδησιακή ανάπτυξη των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

 

Read 466 times Last modified on Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 22:59

Follow Us