Dance Theater

Ανοικτό μάθημα γνωριμίας με την Εκφραστική Κίνηση (μέθοδος Rio Abierto) με την Ειρήνη Μπατάκη

[ χορεύω με την Καρδιά μου,

σκέφτομαι με το Σώμα μου,

αλλάζω τον Εαυτό μου στον κόσμο! ]

Εκφραστική Κίνηση (μέθοδος Rio Abierto) με την Ειρήνη ΜπατάκηH Εκφραστική Κίνηση- μέθοδος Rio abierto είναι ένας δημιουργικός συνδυασμός ψυχοσωματικών τεχνικών από την Αργεντινή γεμάτος κίνηση, χορό και όμορφες μουσικές. Μας βοηθάει να γίνουμε πιο παρόντες, δυνατοί και χαρούμενοι στην καθημερινότητα μας, μεταμορφώνοντας σταδιακά τον τρόπο που βιώνουμε το Σώμα και τον Εαυτό μας. (rio abierto σημαίνει στα ισπανικά ανοικτό ποτάμι).


Σε κάθε μάθημα Εκφραστικής Κίνησης
:

• πιάνουμε τον εαυτό μας να χορεύει σε ποικίλες μουσικές και προτάσεις έκφρασης, ακόμα και αν πριν λίγο νομίζαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα!

• εμπιστευόμαστε όλο και περισσότερο το σώμα μας και την φυσική, ελεύθερη έκφραση μας.

• απολαμβάνουμε!

• απελευθερώνουμε το σωματικό και ψυχικό στρες και χαλαρώνουμε!

• επικοινωνούμε αυθεντικά με την ομάδα σε ένα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον διαρκούς δημιουργίας και ροής.

• ενδυναμώνουμε το σώμα μας, εμψυχώνουμε την καρδιά μας, καθαρίζουμε τον νου και…μας ξαναβρίσκουμε!-


Απευθύνεται σε όσους…

νιώθουν ότι το κινούμενο σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας και μπορεί να γίνει πηγή χαράς, δύναμης, επικοινωνίας αλλά και μιας νέας ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας.

Οποιασδήποτε ηλικίας!

Ακόμα και εάν χορεύουν λίγο ή καθόλου!

 

Χρήσιμες παρατηρήσεις

Ξεκινάμε ακριβώς στην ώρα μας.

Ερχόμαστε με άνετα ρούχα και με το νεράκι μας.

Δουλεύουμε χωρίς παπούτσια και κατά προτίμηση χωρίς κάλτσες.

 


Περισσότερες πληροφορίες για τους κύκλους μαθημάτων
και εργαστηρίων Εκφραστικής Κίνησης –μέθοδος Rio abiertο:

- στην σελίδα facebook Rio Abierto Athens-Crete
- στο τηλέφωνο 6938896610 &
- στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- σύντομα στην ιστοσελίδα μας: www.rioabierto.gr

Απαραίτητη η κράτηση θέσης τόσο στα ανοικτά μαθήματα όσο και στους κύκλους  μαθημάτων /εργαστηρίων.


Το πρώτο ανοικτό εισαγωγικό μάθημα γνωριμίας με την Εκφραστική Κίνηση- μέθοδος Rio abierto
θα πραγματοποιηθεί:
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 - 19.30-21.00

Ελληνικό Κέντρο Βιοσύνθεσης
Στρατάρχου Παπάγου 13, στο Χαλάνδρι

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6938896610 ή στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


Επόμενες ημερομηνίες συναντήσεων της ομάδας Εκφραστικής Κίνησης:
Δευτέρες 11 Νοεμβρίου & 25 Νοεμβρίου 2019 - ώρα 19.30 - 21.00
Δευτέρες 9 Δεκεμβρίου 2019 & 20 Ιανουαρίου 2020 - ώρα 19.30 - 21.00Βιογραφικό

Η Ειρήνη Μπατάκη γνώρισε και αγάπησε το Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και τις Τεχνικές Κίνησης Rio Abierto» στην Ιταλία και από το 2010 παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στη μέθοδο rio abierto στην Αργεντινή και την Ισπανία με τις ιδρύτριες της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια χορογράφο Graciela Figueroa. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «Rio abierto Internacional» και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις του.

Τα τελευταία 10 χρόνια εμψυχώνει ομάδες Εκφραστικής Κίνησης της μεθόδου Rio abierto τόσο στην Αθήνα (συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και τη σχολή Danzarin) όσο και στα Χανιά Κρήτης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα σωματικής Κίνησης και Έκφρασης για ενήλικες, εφήβους και εκπαιδευτικούς με πολλαπλές συμμετοχές ως εισηγήτρια σε εργαστήρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει την εισαγωγική εκπαίδευση στη σωματο-δυναμική ψυχοθεραπεία, (μέθοδος Βοdynamic) και έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μεθόδου σωματικής ψυχοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης. Ασχολείται εκτενώς με το αργεντίνικο τάνγκο και με πρωτοποριακές μορφές χορού όπως ο αυτοσχεδιασμός επαφής (contact improvisation), η τεχνική Skinner releasing κ.α.

Η ίδια είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία και εμπειρία στον συντονισμό ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τον λόγο αυτό, το πάθος της είναι η ένταξη της εκφραστικής κίνησης, του χορού και γενικότερα των τεχνών στην εκπαίδευση, με στόχο την ολιστική συναισθηματική και συνειδησιακή ανάπτυξη των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 2682
Εγγεγραμένα μέλη: 4499
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources