Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 17:23

Μάθημα Feldenkrais με την Μαριλένα Πετρίδου (-20% με κάρτα Plus)

Μάθημα κίνησης * Μέθοδος Feldenkrais®
Συνειδητοποίηση μέσω της Κίνησης
(Awareness Through Movement / ATM®)

• Είσαι κάποιος που θέλει να κινείται με ήπιο και ολιστικό τρόπο?
• Έχεις ενοχλήσεις στο σώμα σου ή στη διάθεσή σου από τον έντομο ρυθμό της καθημερινής ζωής και την καθιστική ή απαιτητική σωματικά και νοητικά δουλειά σου?
• Αναζητάς μια μορφή σύνδεσης με το σώμα σου που δεν σε καταπονεί, έχει αργό ρυθμό και πετυχαίνει την χαλάρωση και την ενεργοποίηση μαζί?
• Βρίσκεσαι σε πρόκληση από κάποια νευρολογική ασθένεια, κινητική δυσκολία, τραυματισμό, έντονο στρες, χρόνιο πόνο, δυσκολία έλευσης του ύπνου, κόπωση?
• Είσαι οποιασδήποτε ηλικίας (ενήλικας)/ κινητικής δυνατότητας?
• Είσαι χορευτής, ηθοποιός, μουσικός, εικαστικός, αθλητής που έχει εργαλείο του το σώμα, την έκφραση και τη δημιουργικότητα?
• Έχεις ανάγκη να αλλάξεις τις κινητικές και άλλες συνήθειες στη ζωή σου?

*Τότε η συνειδητή κίνηση (mindful movement) που προσφέρει η Μέθοδος Feldenkrais είναι για σένα *

Το Feldenkrais είναι μια σωματική μέθοδος μάθησης που ασχολείται με την ανάκτηση της λειτουργικότητας και ευελιξίας σώματος και μυαλού. Με ισχυρή επιστημονική βάση για το πώς το νευρικό σύστημα οργανώνει την κίνηση και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μελέτες των νευρολογικών επιστημών σχετικά με τη νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου - όταν δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα, μπορούμε να αναπροσδιορίζουμε τις συνήθειες που συχνά περιορίζουν τις ικανότητές μας.
Η Μέθοδος Feldenkrais μέσα από απλές κινητικές ασκήσεις προσφέρει ευκαιρίες για να αναγνωρίσει και να βελτιώσει κανείς στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τον καταμερισμό εργασίας που κάνει το σώμα και να αναδείξει τις πιο λεπτοφυείς αισθήσεις και ποιότητες της κίνησης. Μέσα από αργές, συνειδητές, εξερευνητικές, ήπιες και ευχάριστες κινήσεις, πετυχαίνει σε βάθος χρόνου αλλά και με άμεσο τρόπο την εναρμόνιση του μυϊκού-σκελετικού συστήματος, έτσι ώστε ο σκελετός να βρίσκει την ιδανική στήριξη και κίνηση, βασιζόμενος λιγότερο στη μυϊκή προσπάθεια και περισσότερο στη λειτουργικότητα και την ευκολία. Αλλάζοντας τον τρόπο που κινούμαστε μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά και άλλους τομείς όπως τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, αισθανόμαστε και λειτουργούμε συνολικά. Είναι μια ολιστική δουλειά που δεν αφορά μόνο το σώμα αλλά ολόκληρο τον εαυτό.
Μερικά από τα οφέλη από την συστηματική παρακολούθηση μαθημάτων Awareness Through Movement που σχετίζονται άμεσα αλλά και έμμεσα με το σώμα και την κίνηση:

 Αυτορρύθμιση του νευρικού συστήματος + επαναφορά βασικών λειτουργιών του
 Μείωση και καλύτερη διαχείριση της έντασης, του πόνο και του άγχους
 Βελτίωση της κίνησης/στάσης και της αναπνευστικής ικανότητας
 Αύξηση της ευελιξίας, ευλυγισίας, σταθερότητας και άνεσης
 Ανάπτυξη της ανθεκτικότητας μέσω της περιέργειας και του πειραματισμού
 Φροντίδα του εαυτού και ικανότητα να ακούμε τις δημιουργικές παρορμήσεις
 Βελτίωση της αυτογνωσίας και ευκολίας στην καθημερινή ζωή
 Ανάπτυξη της ικανότητάς για δια βίου μάθηση

Μερικές διάσημες ρήσεις του Μ.Feldenkrais:
"There is no limit to improvement"
"When you know what you are doing, you can do what you want"
"Making the impossible possible, the possible easy and the easy elegant"
Μάθημα Feldenkrais με την Μαριλένα Πετρίδου (-20% με κάρτα Plus)

Πέμπτη | 19:30-20:30 (Έναρξη 3/10)


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Τετράγωνο
Θράκης 44, Αγ.Παρασκευή (μετρό Νομισματοκοπείο)
Τηλ. 21 0652 2892 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες και πηγές:
http://marilenapetridou.weebly.com/about-the-feldenkrais-method.html
https://www.feldenkraiscenter.org/method.html
https://feldenkrais-method.org/archive/feldenkrais-method/
https://feldenkrais.com/about-the-feldenkrais-method/

--- >>>> Για το μάθημα είναι απαραίτητα, άνετα ρούχα (ζεστά το χειμώνα), μια μεγάλη πετσέτα ή κουβερτούλα


Μαριλένα Πετρίδου – Χορέυτρια, Παιδαγωγός κίνησης, Certified Feldenkrais practitioner

Η Μαριλένα είναι εκπαιδευτικός χορού και κίνησης, πιστοποιημένη Feldenkrais practitioner (CPF) από το Ευρωπαικό Eurotab(European Accreditation Board), χορεύτρια και μουσικός. Διδάσκει κίνηση-χορό και τη Μέθοδο Feldenkrais για το ευρύ ή ειδικό κοινό, από το 2014 σε ομαδικά μαθήματα/σεμινάρια ή αναλαμβάνοντας ατομικές συνεδρίες. Το 2016 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Feldenkrais στην Αθήνα. Διδάσκει επίσης κίνηση σε βρεφικά-νηπιακά εργαστήρια μαζί με γονείς, σε νήπια και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε παιδιά με ιδιαίτερες κινητικές και αναπτυξιακές ανάγκες (σε ατομικές συνεδρίες).
Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK) και τύμπανα στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Είναι απόφοιτος της 4ετούς επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Μέθοδο Feldenkrais®, Feldenkrais International Training Programme "Greece I" .
Συνεργάζεται ως χορεύτρια με πολλούς Έλληνες και διεθνείς χορογράφους σε Ελλάδα και Αγγλία από το 1999. Παράλληλα έχει ασχοληθεί για αρκετά χρόνια με την πολιτιστική διαχείριση/παραγωγή και έχει συνεργαστεί με μεγάλα και μικρά σημαντικά φεστιβάλ στον ελληνικό χώρο και με πολιτιστικούς οργανισμούς.
Ως δασκάλα κίνησης έχει συνεργαστεί με στούντιο και σχολές χορού, με το Παιχνιδαγωγείο στο Ν.Ψυχικό, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιώντας βρεφικά/παιδικά εργαστήρια κίνησης.

Επικοινωνία:
+30 6974744944 / FB-msg: Marilena Petridou
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://marilenapetridou.weebly.com/

Read 736 times Last modified on Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 22:21

Follow Us