Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 16:24

Μάθημα Afro-contemporary fusion με την Λασκαρίνα Φεγίσσα στο Shantom

fegissa mathima afro fusion

Η ανάγκη του δυτικού ανθρώπου να ξανασυνδεθεί με την φύση, να νιώσει τον εσωτερικό πρωταρχικό παλμό του και να αγκαλιάσει τα βασικά ένστικτα του, τον σπρώχνει όλο και περισσότερο στην εξερεύνηση της αφρικάνικης κουλτούρας. Σε όλες τις περιοχές και παραδόσεις της Αφρικής ο χορός και η μουσική παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Κάθε περιοχή και χώρα έχει τον δικό της τρόπο έκφρασης, την δική της παράδοση και το δικό της κινησιολογικό λεξιλόγιο.

Στο μάθημα αυτό στόχος μας δεν είναι να μάθουμε χορογραφίες και παραδοσιακούς χορούς της Αφρικής. Με βάση τον σύγχρονο χορό (Limón-release) τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι θα εντάξουμε εργαλεία της κουλτούρας του αφρικάνικου χορού όπως το άνοιγμα του στέρνου και της λεκάνης, την γείωση μέσω των γυμνών πελμάτων και τον ρυθμό μέσα από την διαδικασία θα εξερευνήσουμε την ρίζα της εσωτερικής μας κίνησης, με στόχο να αποδομήσουμε κάθε τεχνική φτάνοντας στην ελεύθερη κίνηση.

Θα έρθουμε πιο κοντά στη φύση χρησιμοποιώντας συμβολισμούς από τα ζώα αλλά και της ανθρώπινης καθημερινότητας

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας σε οποιοδήποτε είδος χορού. Περιλαμβάνει εξοικείωση με το ρυθμό, ζέσταμα, ενδυνάμωση, παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό, ομαδική δημιουργία χορογραφιών και τέλος αποθεραπεία.

 

Διδάσκει η Λασκαρίνα Φεγίσσα.

Τετάρτη ώρα 19:00 – 20:00

Έναρξη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα, με προηγούμενη τηλεφωνική κράτηση στο 210-6717528 ή με ηλ. ταχυδρομείο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δια ζώσης και live online συγχρόνως με το μάθημα.(Με απόλυτο σεβασμό στα πνευματικά δικαιώματα).

Με μέτρα και ασφάλεια. Διαβάστε έγκαιρα τα μέτρα καθώς και τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε. https://www.shantom.gr/programma/ta-nea-mas/metra-prolipsis-2021-22

Shantom, Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών

Τριπόλεως 35Α & Ευβοιας, 152 31 Χαλάνδρι (στάση μετρό «Χολαργός» γραμμής 3)

https://www.shantom.gr
Ώρες γραμματείας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18:00-22:00 . Παρασκευή 18:00-21:00. Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί η γραμματεία.

Read 169 times Last modified on Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 16:48

Follow Us