Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 10:31

Αφρο-σύγχρονος χορός (afro-contemporary fusion) στο Shantom

mathima african lascarina fegissaΟ αφρο-σύγχρονος χορός συνδυάζει το πνεύμα του αφρικάνικου χορού και τη δύναμη της πρωτόγονης έκφρασης με τον αυτοσχεδιασμό και τον σύγχρονο χορό (Limón -release). Σκοπός δεν είναι να μάθουμε χορογραφίες και παραδοσιακούς χορούς της Αφρικής αλλά να έρθουμε σε επαφή με τα βασικά μας ένστικτα και να νιώσουμε τον εσωτερικό πρωταρχικό παλμό μας μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την ελεύθερη εξερεύνηση. Μέσω του ρυθμού ο Αφροσύγχρονος χορός εξερευνά τη ρίζα της εσωτερικής κίνησης βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε την προσωπική, ελεύθερη, ανεπιτήδευτη ροή της ενέργειας.

Αντλώντας από τη σοφία και την κουλτούρα του αφρικάνικου χορού –με συμβολισμούς από τα ζώα και από την ανθρώπινη καθημερινότητα- ο ασκούμενος επιτυγχάνει το άνοιγμα του στέρνου και της λεκάνης, τη γείωση μέσω των γυμνών πελμάτων, την εκτόνωση και την ευεξία.

 

 

 

Το μάθημα περιλαμβάνει:

  • Μεθοδευμένη προετοιμασία (ζέσταμα)
  • Ενδυνάμωση
  • Εξοικείωση με το ρυθμό
  • Παιχνίδι
  • Αυτοσχεδιασμό
  • Ομαδική δημιουργία χορογραφιών
  • Αποθεραπεία

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας.

Φέτος και online!

Τα μαθήματα προσφέρονται και online live ταυτόχρονα με το διά ζώσης μάθημα και σύμφωνα με τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα. Μεταξύ άλλων, δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο του μαθήματος.

 Info

Χώρος: Πολυχώρος Πολιτισμού Shantom

Διεύθυνση: Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι (στάση μετρό «Χολαργός» γραμμής 3)

Ημέρα και ώρα μαθήματος: Κάθε Τετάρτη 19:00 - 20:00

Από 3/11/2020 όλα τα μαθήματα του Shantom συνεχίζονται online, τις ίδιες ημέρες και ώρες.

Πληροφορίες: 210-6717529  Δευτέρα ως Παρασκευή 17:30-22:00

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: https://www.shantom.gr

Σημείωση: Μόνο κατόπιν ραντεβού και προ-εγγραφής.


Διδάσκει η Λασκαρίνα Fegissa.

Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα από πατέρα αιθιοπικής καταγωγής και μητέρα Ελληνίδα. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Ραλλούς Μάνου το 2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, βραζιλιάνικου, αφρικάνικου χορού, flamenco και tango. Αργότερα ασχολήθηκε με τοπικούς χορούς της Ανατολικής Αφρικής.

Από το 2013 σπουδάζει Χοροθεραπεία μέσω Πρωτόγονης Έκφρασης στο Atelier du Geste Rythmé. Διδάσκει κλασικό σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική. Συνεργάστηκε με ομάδες χορού και θεατρικές ομάδες. Θέλοντας να κατανοήσει καλύτερα τις ρίζες της (Δύση-Αφρική) αποφάσισε να «παντρέψει» τον αφρικάνικο χορό με τον σύγχρονο, διδάσκοντας το μάθημα afro-contemporary fusion.

Read 331 times Last modified on Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 23:34

Follow Us