Κύκλος μαθημάτων Contakids – Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών

 mathima contakids

Το Contakids είναι μια μέθοδος που φέρνει κοντά τον γονέα και το παιδί με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο! Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σωματική επαφή και μέσα από το παιχνίδι και το χορό, αναπτύσσεται μια βαθύτερη μη-λεκτική μορφή επικοινωνίας μεταξύ τους.

Μέσα από συγκεκριμένες σωματικές ασκήσεις, γονείς και παιδιά:

  • ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους
  • ενδυναμώνουν την σύνδεση και την κατανόηση μεταξύ τους
  • καλλιεργούν μια διαφορετική σχέση εμπιστοσύνης.

Παράλληλα τα παιδιά διευρύνουν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν το σώμα τους με τρόπο ασφαλή και ευχάριστο, και να ενεργοποιούν τους δικούς τους μηχανισμούς σωματικής επιβίωσης. Μέσα από την πρακτική αντιλαμβάνονται τα όρια του εαυτού τους και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητα και αυτοδύναμα όντα.

Εμπνευστής της μεθόδου είναι ο Ισραηλινός χορευτής και δάσκαλος, Itay Yatuv, ο οποίος φυσικά και αυθόρμητα άρχισε να χορεύει Contact Improvisation με την μόλις 2 ετών κόρη του. Από τότε κι έπειτα, εργάστηκε και ανέπτυξε την μέθοδο, που ονομάζει Contakids, με βάση διάφορες θεμελιακές τεχνικές του Contact Improvisation, την οποία εφαρμόζει εδώ και 10 χρόνια. Η νέα αυτή μέθοδος αφορά συνδυασμένα διαδραστικά παιχνίδια και σωματικές ασκήσεις για γονείς και παιδιά 2-5 ετών.

Στα μαθήματα αυτά, προσκαλούμε τους γονείς και τα παιδιά, να παίξουν, να χορέψουν, να κυλήσουν, να πηδήξουν, να τρέξουν, να κινηθούν.

Μια απολαυστική αλληλεπίδραση μεταξύ γονέα και παιδιού, όπου με τρόπο ελεύθερο και ευχάριστο ανοίγουμε τον χώρο για έναν ποιοτικό χρόνο μαζί!


Κύκλος 6 μαθημάτων

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου* μέχρι 8 Μαρτίου 2023 | Ώρα: 17.00 – 18.00

Κόστος: 50 ευρώ
“Ananda Unity”, Σφηττιών 10, Κάτω Πετράλωνα, στον 2ο όροφο

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 αποστέλλοντας το ονοματεπώνυμο σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε και τηλεφωνικά στο 69 48 51 72 83 (Γίτσα Κωνσταντουδάκη)

* Το πρώτο μάθημα είναι δοκιμαστικό
Σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά !

Read 147 times Last modified on Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 15:09

Follow Us