Σύγχρονος Χορός (παιδικά τμήματα) με την Μαρίνα Μαζαράκη στο Tanzterrain

sugxronos xoros gia paidia marina mazaraki

5-7 ετών & 9-11 ετών: Πιστεύω και προωθώ την ιδέα της ένταξης του χορού στις δραστηριότητες των παιδιών. Έχω παρατηρήσει σε αυτά τα δέκα χρόνια διδασκαλίας μου ότι βοηθάει τα παιδιά να νιώθουν πιο ενεργητικά και πιο ικανά να αντιμετωπίσουν όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί στην ομάδα τους, στο τμήμα τους και έπειτα στη ζωή τους. Η πειθαρχεία, η δημιουργικότητα, η ομαδικότητα, η αυτοπεποίθηση και η σωστή ανάπλαση του σώματος είναι κάποια από τα οφέλη του χορού στο παιδί. Η δική μου προσέγγιση στο πρακτικό μάθημα του χορού εστιάζει στο να παροτρύνει τους μαθητές να δημιουργήσουν, να εκφράσουν με το σώμα τους τις ιδέες τους και τα συναισθήματά τους, να μετατοπίσουν την προσοχή τους από αυτό που δεν μπορούν να κάνουν σε αυτό που μπορούν να κάνουν.

Στο μάθημά μου, σύγχρονος χορός με στοιχεία αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά λαμβάνουν την χαρά του να χορεύουν μέσα στην ομάδα, να συνεργάζονται ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Με εργαλείο το σώμα τους και συνοδοιπόρο την μουσική, τα παιδιά μαθαίνουν την τεχνική, εξασκούν την μνήμη σε μοτίβα και ασκήσεις που επαναλαμβάνονται και εξελίσσονται στην πορεία. Χωρίζονται σε ομάδες, δοκιμάζονται σε συνεργασίες, δημιουργούν και εκτελούν βήματα και μαθαίνουν να παρουσιάζουν την δουλειά τους. Αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση και εν τέλει έναν βαθύτερο σεβασμό για την ανθρωπότητα.

Σύγχρονος χορός (παιδικά τμήματα)

5-7 ετών: Τρίτη & Πέμπτη 17.00-18.00
9-11 ετών: Τρίτη & Πέμπτη 16.00-17.00

► ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FB : https://www.facebook.com/marina.mazaraki.7
Tel : 6934660195

tanzterrain logo

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
www.tanzterrain.com | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6934119345


mazarakiΗ Μαρίνα Μαζαράκη είναι απόφοιτος της ακαδημίας χορού SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) και της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη. Έχει ιδρύσει την ομάδα σύγχρονου χορού Vertebra Dance-Collective όπου χορογραφεί και ερμηνεύει. Το έργο της “The Hands” έχει διακριθεί με το 1ο Βραβείο solo χορογραφίας και ερμηνείας στον διεθνή διαγωνισμό ‘Solo Dance Contest Gdansk 2014’ στην Πολωνία. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους στο εξωτερικό όπως η Ilona Roth / Transitheart Productions στο Linz, στην ομάδα της οποίας υπήρξε βασικό μέλος για 6 χρόνια. H παράσταση “Plant B” απέσπασε το βραβείο κοινού και χορηγία από το La Mama Spoleto Open Award 2012 στην Ιταλία. Άλλες συνεργασίες στο εξωτερικό είναι με τους Ori Flomin, Diego Gil, Libby Farr και Zuzana Kozankova, με συμμετοχές σε φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Παράλληλα με την ερμηνευτική της δραστηριότητα σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης και της δημιουργικότητάς της έχει αποτελέσει η διδασκαλία. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια χορού στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Περιστερίου και Αθήνας, στο Αμερικάνικο κολλέγιο του Σάλζμπουργκ στην Αυστρία καθώς και σε ερασιτεχνικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει σεμινάρια σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στις επαγγελματικές σχολές χορού Balletfoerderzentrums Nurnberg, Άννας Πέτροβα-Μαρμαρινού και σε φεστιβάλ χορού όπως Warsaw Dance Days, OpenHouse στο Redsapata Tanzfabrik στο Linz.

 

Read 314 times Last modified on Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 20:27

Follow Us