Ομάδα Χοροθεραπείας με την Κωνσταντία Σταύρου

xorotherapeia konstantia stavrou

ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ | Πρωτότυπο Project:

«Δουλεύοντας χοροθεραπευτικά με τα παραμύθια & φτιάχνοντας το δικό μας μύθο»

Συντονισμός ομάδας: Κωνσταντία Σταύρου, χοροθεραπεύτρια / σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ένα μαγικό ταξίδι αυτογνωσίας & αυτοπραγμάτωσης μέσα από το φανταστικό κόσμο των παραμυθιών και την τεχνική της Χοροθεραπείας. Εκεί όπου το συλλογικό ασυνείδητο παντρεύεται με το ατομικό και ο γάμος αυτός γεννάει καινούριους δημιουργικούς κόσμους.

Η Χοροθεραπεία είναι μια συνθετική μέθοδος ψυχοθεραπείας που χρησιμοποιεί το σώμα και την κίνησή του για να παρέμβει στο άτομο και την ομάδα.

Στο χοροθεραπευτικό αυτό ταξίδι, θα προσεγγίσουμε τα παραμύθια και τον πλούσιο κόσμο τους σε σύμβολα και αρχέτυπα. Θα προσπαθήσουμε να τα εκφράσουμε και να τους δώσουμε μορφή μέσα από την κίνηση και το χορό και με αφετηρία αυτά, θα δουλέψουμε θεραπευτικά με τα διάφορα κομμάτια του εαυτού μας. Θα αφυπνίσουμε το παιδί μέσα μας και θα το διευκολύνουμε να εκφραστεί δημιουργικά. Πολύτιμα εργαλεία μας ο λόγος και η κίνηση.

Η ομάδα θα δουλέψει σε τρεις πυλώνες:

  • γνωριμία με την τεχνική της Χοροθεραπείας και εμβάθυνση σε αυτήν, με στόχο να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη της δουλειάς αυτής
  • γνωριμία με τον κόσμο των παραμυθιών, η αποκωδικοποίησή τους και η σύνδεσή τους με τη θεραπευτική διαδικασία
  • καλλιτεχνική δημιουργία (ζωγραφική, συγγραφή παραμυθιού, κινησιολογική παρουσίαση) σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο

Έτσι μέσα από τη βαθύτερη εμπειρία της Χοροθεραπείας και των παραμυθιών, θα φτιάξουμε ο καθένας/η καθεμία μας ξεχωριστά και όλοι/ες μαζί το δικό μας μύθο. Σε όλα αυτά μεγάλο ρόλο θα παίξει η δυναμική της ομάδας.

Αφήγηση/ αποσυμβολισμός παραμυθιών: Γεωργία Αγγελή, ραδιοφωνική παραγωγός/ αφηγήτρια

Η ομάδα είναι μικτή και απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες. Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή την τεχνική της Χοροθεραπείας

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΟΜΑΔΑΣ:

Κάθε Πέμπτη 18.00- 19.00 μμ

ΕΝΑΡΞΗ ΟΜΑΔΑΣ: Πέμπτη 5/10/2023

ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: 100 ευρώ/ μήνα (έκπτωση 10% φοιτητές & ΑΜΕΑ)

experimenta logo
Experimenta Area
Κωνσταντινουπόλεως 138, Μεταξουργείο
8' με τα πόδια από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ

____________________________________________________________

πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής:

6970893810

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Γνωρίζοντας την Κωνσταντία Σταύρου

Χοροθεραπεύτρια- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας:

Η Σταύρου Κωνσταντία παρακολουθησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, που διοργανωσε η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος, το 2001-2004. Συνεχισε διερευνητικά με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αυθεντικής Κίνησης (τεχνική Χοροθεραπείας) με θέμα “Αυθεντική Κίνηση και Τέχνη”. Διεύρυνε τις σπουδές της στη Συμβουλευτική- Συνθετική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center, 2009- 2011. Εργαστηκε ως Χοροθεραπεύτρια (πρακτική άσκηση) στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα και στο Οικοτροφείο Ίρις, ξενώνα του Δαφνιού. Διδαξε στην Πειραματική Σκηνή Θεάτρου Πέτρας το μάθημα της κίνησης, μέσα από χοροθεραπευτικές τεχνικές. Εχει εργαστεί ως Χοροθεραπευτρια στο Συλλογο Τυρταίος Αμεα. Κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής, σε ενήλικες και παιδιά, δια ζώσης και on line. Διοργανώνει σεμινάρια Χοροθεραπείας και συμμετέχει με ομιλίες σε διάφορες Ημερίδες. Είναι πρώην μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας και της Επιτροπής Αναγνώρισης του Επαγγελματος της Χοροθεραπείας, καθώς και νυν μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας της Ένωσης. Είναι επίσης μέλος της θεατρικής ομάδας “Παράβαση”. Συνεργάζεται με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αρθρογραφεί.

Αρθρογραφία (αναδημοσιεύσεις):

www.psychology.gr/author-articles.html?author=4320

Συνεντεύξεις:

https://youtu.be/ySuYjYorOvA

https://youtu.be/8hm-sbNNciM

https://youtu.be/ZlFzsc0ZUjM

https://youtu.be/KkLInuKhmXs

Βιωματικό από το σεμινάριο «Chakras & σώμα, μέσα από ενεργειακές τεχνικές & τη Χοροθεραπεία» σε συνεργασία με την Ευαγγελία Βασιλείου Μάιο 2023, κίνηση χεριών/ αυτοσχεδιασμός:

https://www.instagram.com/reel/Cs0Yg3BIMih/?igshid=MzRlODBiNWFlZA

___________________________________________________________

Γνωρίζοντας τη Γεωργία Αγγελή:

Λέγομαι Γεωργία Αγγελή είμαι αφηγήτρια, ραδιοφωνική παραγωγός και συγγραφέας. Κάνω ραδιοφωνικές εκπομπές από το 2013, έχω αποφοιτήσει από την Σχολή αφηγηματικής τέχνης, μετά από διετή φοίτηση, όπου εκτός από τεχνικές αφήγησης μυήθηκα στον αποσυμβολισμό τον οποίο ακόμα μελετώ. Ασχολούμαι με λαϊκά παραμύθια και μυθολογίες από όλο τον κόσμο από 20 ετών. Έχω σπουδάσει νευρογλωσσικό προγραμματισμό, φαινομενολογία, υπερπροσωπική ψυχολογία, επιμέλεια και διόρθωση κειμένων, δημιουργική γραφή σε μυθιστόρημα, μικρή φόρμα (διήγημα)και θεατρικό σενάριο. Στόχος μου η διάδοση του μύθου και του παραμυθιού, αλλά και του καλού βιβλίου τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

www.angeligeorgia.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 798 times Last modified on Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 15:48

Follow Us