Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης

Ελληνικό Κέντρο Επιμόρφωσης

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Read more

Shantom

Shantom

Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι, +30 210 6717529

Read more
Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 20:49

Wellness Sessions: Body* Movement* Creativity* με την Ευτυχία Νικολοπούλου

 nikolopoulou Wellness sessions

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων κύκλων Wellness Sessions την περασμένη σεζόν, έρχεται νέος κύκλος ομαδικών διαδικτυακών συναντήσεων σωματικής επίγνωσης και κινητικής εξερεύνησης με τίτλο Wellness Sessions: Body* Movement* Creativity*. Ο κύριος άξονας των συναντήσεων βασίζεται σε θεωρίες και πρακτικές χοροθεραπείας και mindfulness.

Περί τίνος πρόκειται;
Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μέσα στο οποίο κατοικούμε, θα χαλαρώσουμε και θα αποφορτιστούμε από τις εντάσεις της καθημερινότητας, και τέλος θα δώσουμε χώρο στη δημιουργική φύση, που ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του, να υπάρξει και να εξελιχθεί.
Οι συνεδρίες αυτές είναι σχεδιασμένες με πολλή φροντίδα και αγάπη για να μας φέρουν σε επαφή με το σώμα μας και τον εαυτό μας με έναν ήπιο τρόπο.
Και σε αυτόν τον κύκλο, θα αφιερώσουμε χρόνο να συνδεθούμε με τις αισθήσεις, να κινήσουμε το σώμα σεβόμενο τις ανάγκες της στιγμής και θα δώσουμε χώρο να κινηθεί ό,τι χρειάζεται να κινηθεί και να ζωντανέψει μέσα μας στο εδώ και τώρα.
Τέλος, θα μάθουμε με βιωματικό τρόπο πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή χαλάρωσης, γείωσης και χαράς, εργαλεία βοηθητικά για τη ζωή μας μέσα και έξω από το σπίτι μας.
Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό;
Αυτό θα το κάνουμε με τη βοήθεια των αναπνοών, απλών σωματικών ασκήσεων (π.χ. ασκήσεις που ενισχύουν τη σωματική επίγνωση/body awareness) καθώς και με ελεύθερη κίνηση/ χορό. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα σύντομο μοίρασμα που έχει ως στόχο να βάλουμε σε λέξεις τη σωματική εμπειρία ώστε να φύγουμε από τη συνεδρία γειωμένοι καθώς και να ακουστεί η ''φωνή'' μας στο πλαίσιο της ομάδας.

Σε ποιους απευθύνεται;
-Σε όσους έχουν περιέργεια να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους και το σώμα τους.
-Σε όσους νιώθουν ότι δεν είναι σε επαφή με τη δημιουργική τους πλευρά και θέλουν κάτι να τους βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση
-Σε όσους νιώθουν ότι ‘’είναι πιο πολύ στο μυαλό τους’’ και χρειάζονται να έρθουν περισσότερο σε επαφή με το σώμα τους
-Σε όσους έχουν ένα σώμα και θέλουν να το κινήσουν και να το ‘’ξεσκουριάσουν’’
Δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία με την κίνηση ή το χορό καθώς και καμία συγκεκριμένη φυσική κατάσταση για τη συμμετοχή στην ομάδα.

Απαραίτητα άνετα ρούχα που επιτρέπουν την κίνηση και το stretching.

Πότε: Κάθε Τετάρτη 8μμ-9.15 (ώρα Ελλάδος) διάρκεια 75'
Πού: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

20.10.21
27.10.21
3.11.21
10.11.21
17.11.21
24.11.21
01.12.21
08.12.21
15.12.21
22.12.21

Κόστος συμμετοχής
Drop-in: 12 ευρώ
Πακέτο 5 Εβδομάδων: 50 ευρώ

Δήλωση Συμμετοχής/Πληροφορίες:
Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνείτε με τη συντονίστρια στο παρακάτω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή στο τηλέφωνο: 6947553308

Πολιτική Κράτησης Θέσης και Ακύρωσης:
Η κράτηση θέσης καθώς και η πληρωμή θα πρέπει να γίνονται το αργότερο 5 ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίας.
Σε περίπτωση drop-in αν χρειαστεί να ακυρώσετε την κράτησή σας, αυτό θα πρέπει να γίνεται το αργότερο 5 ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίας. Σε αυτή την περίπτωση και μόνο σας επιστρέφεται το χρηματικό ποσό.
Στην περίπτωση αγοράς πακέτου συνεδριών δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε.

Συντονίστρια: Ευτυχία Νικολοπούλου


Η Ευτυχία είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κάτοχος Masters στην Ψυχοθεραπεία μέσω του Χορού και της Κίνησης (MA Dance Movement Psychotherapy) από το Goldsmiths College του Λονδίνου. Έχει δουλέψει θεραπευτικά με ενήλικες, εφήβους και παιδιά σε πληθώρα δομών στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία δουλεύοντας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) με άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Επιπλέον έχει δουλέψει ως χοροθεραπεύτρια με άτομα με ψυχωτικές εμπειρίες, εξαρτήσεις, ειδικές ανάγκες και αστέγους. Η Ευτυχία έχει μεγάλη εμπειρία στο συντονισμό θεραπευτικών ομάδων προσανατολισμένων στην ενίσχυση της σωματικής επίγνωσης και χαλάρωσης καθώς αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά αντικείμενα της δουλειάς της τα τελευταία χρόνια. Έχει συνεχή επιμόρφωση πάνω στο αντικείμενό της, καθώς παρακολουθεί συστηματικά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια. Αυτό το διάστημα μένει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα όπου δουλεύει θεραπευτικά με παιδιά σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιωτικά με ενήλικες.

Η λαχτάρα της για αυθεντικότητα καθώς και η προσωπική της εμπειρία ως θεραπευόμενης την οδήγησαν στο δρόμο της χοροθεραπείας. Κατάλαβε πως σε πολλές περιπτώσεις αυτό που δεν μπορούν να εκφράσουν τα λόγια και ο νους, το σώμα και οι αισθήσεις μπορούν να το ξεκλειδώσουν και να αποτελέσουν πηγή προσωπικής χαράς, δύναμης και ζωντάνιας.

Testimonials
‘’Τα Wellness sessions αποδείχτηκαν μια όαση μέσα σε όλη αύτη την κατάσταση της πανδημίας που ζούμε τελευταία. Για μία ώρα κάθε εβδομάδα συναντιόμουν μέσω Zoom με μια ομάδα ανθρώπων που είχαμε ίδιες ανάγκες και με την καθοδήγηση της Ευτυχίας σε κάθε συνάντηση καταλάβαινα και κάτι σημαντικό για τον εαυτό μου και το σώμα μου! Μέσα από την κίνηση του σώματος μου ένιωθα απόλυτα ελεύθερη να νιώσω ότι θέλω και να εκφραστώ όπως ακριβώς νιώθω! Μέσα από τον χορό άρχισαν σιγά σιγά να κινούνται και τα συναισθήματα μου και να με φέρνουν σε επαφή με όσα είχα ανάγκη να αισθανθώ!’’
Ελένη Σ.


‘’Μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις στα Wellness Sessions της Ευτυχίας ανακάλυψα το σώμα μου από μια άλλη οπτική. Παρατήρησα πώς νιώθω άνετα να κινηθώ, ποια σημεία του σώματός μου με δυσκολεύουν αλλά και τί συναισθήματα κρυβόντουσαν πίσω από μια κίνηση. Ακόμη μπορούσα μέσα από τις ασκήσεις των sessions να έρθω στο τώρα και να σταματήσουν οι άσκοπες σκέψεις. Προς το τέλος ένιωθα μια ανακούφιση αλλά και μια περιέργεια για τα καινούρια ερωτήματα που προέκυπταν για μένα και το σώμα μου.’’
Άννα Π.

 

Read 63 times Last modified on Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 19:41

Follow Us