Σύγχρονος Χορός & Αυτοσχεδιασμός με τη Ματίνα Καϊάφα

kaiafa matina mathima sygxronou xorou

Στο μάθημα αυτό θα εξερευνήσουμε τη σχέση μας με την κίνηση. Η δομή του μαθήματος αποτελείται από δύο μέρη: προθέρμανση – ασκήσεις τεχνικής ή αυτοσχεδιασμού και έναν τελικό κινητικό συνδυασμό.

Αφού ενεργοποιήσουμε και προθερμάνουμε το μυϊκό μας σύστημα, περνάμε σε ασκήσεις τεχνικής σύγχρονου χορού και κινητικές φράσεις που εστιάζουν στη σχέση μας με το πάτωμα (handstands, floorwork, κ.τ.λ.) και στη διατήρηση της ροής κατά τη διάρκεια της κίνησης. Συχνά το μέρος αυτό του μαθήματος εμπλουτίζεται με εργαλεία αυτοσχεδιασμού που μας βοηθούν να διερευνήσουμε τις προσωπικές μας κινητικές οδούς και να κατανοήσουμε περαιτέρω τη σχέση μας με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και με τα άλλα σώματα γύρω μας.

Έπειτα το υλικό αυτό βρίσκει εφαρμογή σε έναν τελικό κινητικό συνδυασμό.

Στόχος του μαθήματος είναι η ανάπτυξη της σωματικής αντίληψης βάσει της κίνησης. Η κατανόηση και η εξοικείωση με το σώμα μας. Η δημιουργία συνθηκών όπου οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να ανακαλύψουν και να επεκτείνουν τα όριά τους. Η συνάντηση με τους προσωπικούς μας κινητικούς μηχανισμούς και πώς αποκτούν οργανικότητα μέσω της χρήσης της βαρύτητας. Η αφύπνιση όχι μόνο του σώματος αλλά και της φαντασίας μας παίζοντας με τη ροή ή διάφορες άλλες ποιότητες κίνησης, καθώς και η αλληλεπίδραση με το χώρο και τα σώματα που μας περιβάλλουν.

Ελάτε να ιδρώσουμε παρέα!

Αρχάριο / Μεσαίο

 Σάββατο/14.00 – 15.30 | Loop Dance Lab, Μπεραντζόφσκυ 17, 11741, Αθήνα
  • drop in/8 ευρώ + ΦΠΑ (με κράτηση θέσης έως και 2 ημέρες πριν)
  • Προπληρωμένο πακέτο 4 μαθημάτων/30 ευρώ + ΦΠΑ
  • Προπληρωμένο πακέτο 8 μαθημάτων/52 ευρώ + ΦΠΑ

Μεσαίο / Προχωρημένο

 Πέμπτη/18.30 – 20.00 | Casa De Arte Kabeiria, Ηρακλειδών 74, 10554, Αθήνα
  • drop in/9 ευρώ + ΦΠΑ (με κράτηση θέσης έως και 2 ημέρες πριν)
  • Προπληρωμένο πακέτο 4 μαθημάτων/32 ευρώ + ΦΠΑ
  • Προπληρωμένο πακέτο 8 μαθημάτων/55 ευρώ + ΦΠΑ

*Ειδικές τιμές σε ανέργους
Πληροφορίες & κράτηση θέσης : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / +30 6948380933


Η Ματίνα Καϊάφα είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Α.Π.Θ.) και κάτοχος MA in Archaeology of Leiden University (Netherlands).
Εκτός από τις ακαδημαϊκές σπουδές, η Ματίνα είναι διπλωματούχος Κλασσικού Μπαλέτου (R.A.D.) και Μοντέρνου Χορού (I.S.T.D.), ενώ ο Σύγχρονος Χορός αποτέλεσε τον πυρήνα της χορευτικής της σπουδής. Ξεκινώντας από τις βασικές τεχνικές Σύγχρονου χορού Limon και Release, στην πορεία μαθητεύει κοντά στον Κωνσταντίνο Γεράρδο (Vis Motrix Dance Company) όπου και εξοικειώνεται με την τεχνική του Flow in Motion, Contact Improvisation και Partnering.

Τα τελευταία χρόνια με έδρα της το Βερολίνο εργάστηκε ως χορεύτρια, performer και δασκάλα χορού. Παράλληλα η εκπαίδευσή της στο Σύγχρονο Χορό και τον Αυτοσχεδιασμό συνεχίστηκε εντατικά με σεμινάρια κοντά σε χορευτές και χορογράφους της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής εκ των οποίων: Edivaldo Ernesto/Depth Movement, Linda Kapetanea/From the other side, Judith Sánchez Ruíz/Winter Weekend Intensives, M. M. Colusi/From Repertoire towards improvisation, Stella Zannou, Maya M. Caroll/The Instrument: Rhythm and Aliveness workshop, Blenard Azizaj/Double Impact, Milan Herich/ Flying Low & Passing Through, David Zambrano/ Improvisation on Stage, κ.ά.

Μερικές από τις πιο πρόσφατες συνεργασίες της επί σκηνής με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι: One T(w)o One (Berlin/M. Kaiafa & Eva Leemans), Vitals (Berlin/M. Kaiafa & K. Sugawara), Lighthouse Performance Project (Berlin/S. Rodriguez, En. Paglialunga), Getto krakowskie (Krakow/Agnieszka Jachym).

Η Ματίνα έχει υπάρξει μέλος των Animotus Dance Company (Θεσσαλονίκη) της χορογράφου Ελένης Βάκα και Mundart (collective/Berlin). Είναι συνδημιουργός της σειράς σεμιναρίων Αυτοσχεδιασμού “ARTiculate” (Eva Leemans & M. Kaiafa) και έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικά φεστιβάλ όπως: Urban Performance Series #4 (Berlin), 48h Neukölln Art Festival (Berlin), Pertanzform 1.st Edition (Berlin), Open Stage - City’s Theatrical Voices (Thessaloniki), Freedom of Expression (Athens), κ.ά.
Από το 2021 η έδρα της είναι η Αθήνα.

Read 2164 times Last modified on Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 15:20

Follow Us