Μαθήματα σύγχρονου χορού με την Πέρσα Σταματοπούλου

stamatopoulou mathima sygxronou xorou

Τα μαθήματα στηρίζονται στη τεχνική Limon-Release και αποσκοπούν στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, τον συντονισμό των μελών, την εναρμόνιση του σώματος με τον χώρο και την εξέλιξη κινητικών μοτίβων.

Η ροή, η σχέση του κινούμενου σώματος με τη βαρύτητα, η εναλλαγή της δυναμικής και η έντονη χρησιμοποίηση της αναπνοής είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που θα διαμορφώσουν τον κεντρικό άξονα του μαθήματος.

Παράλληλα με την τεχνική κατάρτιση θα εξελίσσεται και η αλληλεπίδραση των σωμάτων μέσα από τη χορευτικότητα, την ενέργεια, την ρευστότητα των κινήσεων και την κιναισθητική αντίληψη.
Ο σεβασμός στο κάθε σώμα, ως αυτόνομη οντότητα παραμένει και είναι ζητούμενο στην διαδικασία του μαθήματος, διαμορφώνοντας μία συνθήκη ομαλότητας και εξέλιξης.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές, σε σπουδαστές σχολών χορού και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση μέσα από το χορό και τα οφέλη της.

Κάθε Τετάρτη 17:45-19:15
Drop in : 8 ευρώ
Κάρτα 4 μαθημάτων : 30 ευρώ

Οι κάρτες μαθημάτων έχουν διάρκεια έναν μήνα από την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών

Επικοινωνία – κρατήσεις θέσεων
Facebook page : www.facebook.com/Texnourgeio
Instagram : www.instagram.com/texnourgeio/
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

texnourgeio logo wide

Τεχνουργείο, Ψαρών 63, Μεταξουργείο (πολύ κοντά στο μετρό Μεταξουργείο ή σταθμό Λαρίσης - κόκκινη γραμμή)


Η Πέρσα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία.
CONSERVATOIRE NATIONAL DE REGION DE MUSIQUE, D’ART DRAMATIQUE ET DE LA DANCE (Λυών).
CENTRE INTERNATIONAL DE LA DANCE (Παρίσι) όπου αποφοίτησε με άριστα.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με τους:
Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duszinski, Carolyn Carlson, Peter Goss, Jean Sasportes.
Έχει διδάξει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς.
Ως καθηγήτρια σύγχρονου χορού διδάσκοντας τεχνική (Limon-Release), θεωρία-ανάλυση και αυτοσχεδιασμό έχει συνεργαστεί με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού των:
Δ. Γρηγοριάδου (1995 έως 2014), Σ. Κατσούλη (1998 έως 2000), Μ. Σοφού, Ακτίνα, καθώς και με τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές θεάτρου των: Γ. Κιμούλη και Κ. Νταλιάνη.
Από το 2015 έως το 2018 δίδαξε σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Κρατική σχολή Ορχηστικής Τέχνης και μέχρι το 2021 δίδασκε στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Ν. Κονταξάκη, διαμορφώνοντας μία επαγγελματική εμπειρία 30 ετών στην καλλιτεχνική εκπαίδευση.
Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Διπλωματικών Εξετάσεων των Ανώτερων
Επαγγελματικών Σχολών Χορού, στο Υπουργείο Πολιτισμού (2015).
Έχει συνεργαστεί στην επιμέλεια κίνησης με τους σκηνοθέτες: Γ. Κιμούλη, Α. Αντύπα,
Ρ. Πατεράκη, Α. Κοκκίνου, Μ. Παπαδημητρίου, Π. Κοκκινόπουλο, Γ.Κακλέα, καθώς και
με το Θέατρο Τέχνης, το Κ.Θ.Β.Ε και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής.
Από το 1991 έχει ιδρύσει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου» η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού κι από Ιδιωτικούς φορείς.
Με την Ομάδα, στην οποία χορογραφεί και χορεύει δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Κύπρο) και έχει βραβευτεί δύο φορές στον Διαγωνισμό Νέων Χορογράφων στη μνήμη της Ρ. Μάνου.
Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Το Μουσείο Μπενάκη, το Bios και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Έργα της έχουν υποστηριχτεί από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, από το FLUX Laboratory Athens, καθώς κι από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.
Σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Δίκτυο ΚΙΝΗΤΗΡΑ έχει κάνει σεμιναριακούς κύκλους αυτοσχεδιασμού και τεχνικής σύγχρονου χορού, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αρμονικής συνύπαρξης επαγγελματιών και ερασιτεχνών από διαφορετικά είδη τέχνης.
Έχει συνεργαστεί με την ηθοποιό Βάσια Βαλκανιώτη σε ένα project με τίτλο «Flying duets»-Start Create Cultural Change 2017-2018, το οποίο επιδοτήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, με σκοπό την δημιουργία ενός σωματικού διαλόγου, μέσα από την δυαδικότητα, ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων, πολιτισμού και εμπειριών, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Κύπρου (θεατρικό εργαστήρι Πανεπιστημίου Κύπρου) και τον
Ακαδημαικό και Σκηνοθέτη Μιχάλη Πιερή στο έργο «Παγκόσμιον Άσμα» το οποίο παρουσιάστηκε στην Πάφο στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2017.
Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος και καθηγήτρια σύγχρονου χορού, δίνοντας παραστάσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και να εξελίσσεται προσωπικά έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα Thai chi (είδος πολεμικής και διαλογιστικής τέχνης) και μαθήματα γιόγκα, τα οποία παρακολουθεί έως σήμερα.
Έχει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στη «Χοροθεραπεία: Θεωρία και Πράξη» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε για ένα διάστημα μέλος της Εθελοντικής Ομάδας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την στήριξη και την δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Τα μαθήματα της (τεχνική/αυτοσχεδιασμός) αποσκοπούν στη διαμόρφωση μίας καλλιτεχνικής, ολοκληρωμένης προσωπικότητας μέσα από ένα ευρύ φάσμα κινητικών δεξιοτήτων, εστιάζοντας στην κιναισθητική αντίληψη, την ενδυνάμωση, την εξέλιξη και την κατανόηση της σωματικής ταυτότητας που φέρει ο κάθε σπουδαστής ξεχωριστά.

 

Website: https://persastamatopoulou.wordpress.com

Read 2075 times Last modified on Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 15:43

Follow Us