Σύγχρονος Χορός Αρχαρίων με τη Θωμαή Μυτακίδου

thomais mytakdou marhima sygxronou xorou

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων και χορευτικών συνδυασμών κινούμαστε, παίζουμε και αυτοσχεδιάζουμε.
Σκοπός του μαθήματος είναι να δουλέψουμε με το σώμα μας ως βασικό εργαλείο την ταχύτητα, την μεταφορά βάρους, την εναλλαγή δυναμικής-ποιότητας καθώς και την ροή της κίνησης στο χώρο και στο χρόνο.

Ξεκινάμε με ένα ζέσταμα ενδυνάμωσης και συνεχίζουμε με επαναλαμβανόμενα κινητικά μοτίβα, ώστε μέσα από την επανάληψή να ενεργοποιηθεί το σώμα μας και να ανακαλύψουμε νέους πιθανούς τρόπους κίνησης. Ολοκληρώνουμε το μάθημα με έναν κινητικό χορευτικό συνδυασμό.

Δευτέρα 18:00-19:30 και Τετάρτη 21:00-22:30

ΊΣΟΝ Θέατρο-Χορός, Μελενίκου 33, Βοτανικός (πλησίον μετρό Κεραμεικού)
Πληροφορίες: 6987104798, 2130411546


Βιογραφικό

Η Θωμαΐς Μυτακίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2013 αποφοίτησε από την «Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου». Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της ήθελε να εξερευνήσει νέους τρόπους κινητικής σύνθεσης και δημιουργίας. Αυτή η αναζήτηση την οδήγησε στον ιαπωνικό χορό butoh, μέσα από σεμινάρια με τους Katsura Khan, Sumako Koseki, Rhizome Lee, Dust Gio.

Παρακολούθησε τριετή εκπαίδευση στην Χοροθεραπεία (Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, 2016-2019) και στο παρόν συντονίζει ομάδες Πρωτόγονης έκφρασης στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης (Οικοτροφείο Ίασις). Από το 2013 έως σήμερα έχει ενεργή συμμετοχή σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και από το 2014 εργάζεται ως δασκάλα χορού, κάνοντας μαθήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής, Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού.

Τα τελευταία 4 χρόνια συνεργάζεται με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών ‘’ΠΛΟΕΣ’’, δημιουργώντας ένα εργαστήρι χορού για εφήβους και ένα για ενήλικες με αυτισμό και νοητική υστέρηση, βασισμένα στην άποψή της ότι ο χορός μπορεί να αποτελέσει μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας, αλλά και μέσο διερεύνησης της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους. Σημαντικό σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία αποτέλεσε η συμμετοχή της στην καλλιτεχνική εγκατάσταση του Ν. Ναυρίδη, το 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος «The artist on the composer» στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Read 886 times Last modified on Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 07:44

Follow Us