Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με την Άννα Βεκιάρη στο ΙΣΟΝ

mathima sygxronou xorou anna vekiari

Βάρος – Πρόθεση – Ταχύτητα – Ροή

Μαθαίνω να τα εναλλάσω, να τα συνδυάζω και να εξελίσσομαι.
Στο μάθημα θα εξερευνήσουμε τις ποικίλες, αντιθετικές και πλούσιες κινητικές δεξιότητες κάθε σώματος, με κεντρικό άξονα την πρόθεση της κίνησης, δουλεύοντας ποιότητες, κατευθύνσεις, ταχύτητες και ροή με βάση την τεχνική του Laban.

✔ Τα μαθήματα απευθύνονται και σε ανάπηρους συμμετέχοντες.

Πέμπτη | 16:30 – 18:00  (αρχάριο) & 19:30-21:00 (open level)

ΙΣΟΝ, Μελενίκου 33, Βοτανικός (Στάση μετρό Κεραμεικός).

Πληροφορίες: 6947975002 ή 2130411546 ή www.ison.com.gr


Η Άννα Βεκιάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια της επαγγελματικής συμπεριληπτικής ομάδας σύγχρονου χορού ΕΞΙΣ και συν-ιδιοκτήτρια του ΙΣΟΝ Θέατρο - Χορός, το πρώτο εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (ανάπηρων και μη ανάπηρων ) για το θέατρο και το χορό στην Άθήνα.

Aποφοίτησε από την Aνώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της “Άννας Πέτροβα”. Είναι εκπαιδευόμενη χοροθεραπεύτρια στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, Polestar Pilates Instructor και κάτοχος διπλωμάτων της R.A.D (Royal Academy of Dancing). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως χορεύτρια χορεύει στην ομάδα ΈΞΙΣ και έχει συνεργαστεί σε project και παραστάσεις με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Έχει δουλέψει ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραστάσεις και έχει παρακολουθήσει το εργαστήρι σχεδιασμού θεατρικών φωτισμών με την Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα DanceAbility Teacher Training με τον Alito Alessi, μέθοδος σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού/contact improvisation για συμπεριληπτικές ομάδες στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ χορού Impulstanz. Από τότε δουλεύει σα δασκάλα χορού με συμπεριληπτικές ομάδες και διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία.

Έχει συνεργαστεί με τους συλλόγους MDA (Σωματείο για τη Φροντίδα Άτόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις), ΣαμΣκΠ (Σύλλογος Άτόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας), ΠΕΓΚΑΠ - ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων). Την ακαδημαϊκή χρονιά 2020- 2021 συνεργάστηκε με το KEA-AMEA (Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία) ως χορογράφος της παράστασης «Τα αστέρια χορεύουν στο σκοτάδι», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Εργαστήρια Παραστατικών Τεχνών Κοινωνικής Συμπερίληψης» για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία στον πολιτισμό-υπό την αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού.

Το 2015 δημιούργησε την επαγγελματική συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού ΕΞΙΣ στην οποία χορογραφεί και διοργανώνει σεμινάρια ( Λυρική σκηνή, Μύλος Παραστατικών Τεχνών, Cumana Dance, Θέατρο Εμπρός κ.α). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργάζεται με συμπεριληπτικές ομάδες χορού και συμπεριληπτικούς φορείς από το εξωτερικό. Από το 2021 συμμετέχει στο πρόγραμμα ErasmusPlus «CONTACT», στο οποίο είναι καλλιτεχνική διευθύντρια. Το πρόγραμμα εστιάζει στην επαφή, τη διάδραση και τη συμπερίληψη των ανάπηρων ατόμων στο χορό και τη μουσική.

Read 359 times Last modified on Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 14:22

Follow Us