Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 19:23

Μαθήματα σύγχρονου χορού & αυτοσχεδιασμού με την Χριστίνα Καρπούζου στο Tanzterrain

karpouzou mathimata sygxronou xorou

Ενδυνάμωση & Σύγχρονος Χορός
Στο μάθημα αυτό αρχικά θα δώσουμε έμφαση στην μυϊκή ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση του σώματος μέσα από βασικές κινητικές ασκήσεις συντονισμού και μηχανικής του σώματος για άτομα που βρίσκονται σε αρχάριο επίπεδο και δεν έχουν προηγούμενη επαφή με τον σύγχρονο χορό.
Στη πορεία του μαθήματος οι ασκήσεις αυτές θα γίνονται όλο και πιο σύνθετες, δημιουργώντας αρχικές βάσεις τεχνικής σύγχρονου χορού, φέρνοντάς μας σε επαφή και σε σχέση με το πάτωμα – τεχνική floorwork.
Έπειτα θα ανακαλύψουμε την δυναμική των διαφορετικών κατευθύνσεων, των σχημάτων, την δυναμική στην άμεση αλλαγή διαδρομών και κινητικών ποιοτήτων έχοντας ως εργαλείο το έδαφος.

Σκοπός είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε σε επίπεδο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού στην floorwork τεχνική.
Στην πορεία έχοντας ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας, την αντοχή μας και έχοντας πετύχει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα του σώματος , θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε την τεχνική μας πιο συγκεκριμένα, αποδομώντας την και δουλεύοντάς την μέσα από σύντομες διαδοχικές ασκήσεις – drills, οι οποίες συνδυάζουν βασικές τεχνικές εδάφους – floorwork, release, τεχνικές βασικών στηρίξεων. Αυτή η διαδικασία ενισχύει την ενδυνάμωση του σώματος, καθώς επίσης βοηθάει να αναπτυχθεί η εγκεφαλική και η σωματική μνήμη.

Στο τέλος της προπόνησής μας επιχειρούμε την απόδοση ενός χορογραφημένου συνδυασμού που θα δοθεί, ώστε να μελετήσουμε και να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δουλεύτηκαν στα προηγούμενα στάδια του μαθήματος, μέσα σε ένα πιο δομημένο πλαίσιο.

Intense Training & Σύγχρονος Χορός
Στο μάθημα αυτό αρχικά θα δώσουμε έμφαση στην μυϊκή ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση του σώματος μέσα από στοιχεία ακροβατικών εδάφους αλλά και κινητικές ασκήσεις συντονισμού και μηχανικής του σώματος, οι οποίες στη πορεία του μαθήματος θα γίνονται όλο και πιο σύνθετες φέρνοντάς μας σε επαφή και σε σχέση με το πάτωμα – τεχνική floorwork.
Έπειτα θα ανακαλύψουμε την δυναμική των διαφορετικών κατευθύνσεων, των σχημάτων, την δυναμική στην άμεση αλλαγή διαδρομών και κινητικών ποιοτήτων έχοντας ως εργαλείο το έδαφος.
Σκοπός είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε σε επίπεδο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού στην floorwork τεχνική.

Στην πορεία έχοντας ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας, την αντοχή μας και έχοντας πετύχει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα του σώματος , θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε την τεχνική μας πιο συγκεκριμένα, αποδομώντας την και δουλεύοντάς την μέσα από σύντομες διαδοχικές ασκήσεις – drills, με τις οποίες δουλεύονται συνδυαστικά τεχνικές εδάφους – floorwork, με αυτές του κάθετου άξονα, όπως στηρίξεις, στροφικότητα , αιωρήσεις, σπείρες, άλματα, προσγειώσεις, traveling, στρέψεις κ.α.

Αυτή η διαδικασία ενισχύει την ενδυνάμωση του σώματος, καθώς επίσης βοηθάει να αναπτυχθεί η εγκεφαλική και η σωματική μνήμη.
Μέσα στο πλαίσιο της τεχνικής προστίθεται και ο παράγοντας της ταχύτητας, της έντασης και της προβολής της κίνησης. Αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε δύναμη, έκρηξη και physical κινητική ποιότητα.

Στο τέλος της προπόνησής μας επιχειρούμε την απόδοση ενός χορογραφημένου συνδυασμού που θα δοθεί, ώστε να μελετήσουμε και να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δουλεύτηκαν στα προηγούμενα στάδια του μαθήματος, μέσα σε ένα πιο δομημένο πλαίσιο.

Intense Training IMPROVISATION

Στην προπόνηση πρακτικής έντονου Αυτοσχεδιασμού αρχικά θα ασχοληθούμε με την ενεργοποίηση του σώματος με ασκήσεις - οδηγίες, οι οποίες έχουν ως στόχο να βάλουν σε λειτουργία συνολικά όλο το σώμα αλλά και συγκεκριμένα την περιοχή των αρθρώσεων, της σπονδυλικής στήλης, του θώρακα, της λεκάνης, του κεφαλιού, και των πελμάτων.
Έχοντας ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας, την αντοχή μας και έχοντας πετύχει ένα ολοκληρωμένο ζέσταμα του σώματος , θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε σε ένταση κ ταχύτητα τον κάθετό μας άξονα, ως αναφορά την σύνθεση και την δυναμική των ποδιών, των πελμάτων, την σχέση τους με το πυρήνα μας, την λεκάνη και τα γόνατά μας, την σύνδεσή τους με τον κορμό μας και την σπονδυλική μας στήλη, αλλά και την ενεργητική κ αυθόρμητη μεταφορά μας στο χώρο – traveling.
Με διάφορες ασκήσεις και οδηγίες θα εξελίξουμε τον σωματικό μας συντονισμό, την βαθιά αντίληψή μας αλλά και την αντοχή μας, προσεγγίζοντας με ταχύτητα και ένταση την physical κινητικότητα.

Θα εντείνουμε την κατανόησή μας ως αναφορά την ελεύθερη αλλά τεχνική αυτοσχεδιαστική κίνησή μας, απομονώνοντας και δουλεύοντας συνθετικά σημεία του σώματος, ώστε να ανακαλύψουμε και να διευρύνουμε το εύρος του κινητικού μας λεξιλογίου, των ποιοτήτων που παράγουμε, καθώς και να κατευθύνουμε όλα αυτά τα κινητικά εργαλεία προς μια performative έρευνα πάνω στη κίνηση, προσεγγίζοντας κινητικά έναν χαρακτήρα, ένα βίωμα, ή μια συνθήκη κα.

Στο τελικό στάδιο έχοντας κατανοήσει τις κινησιολογικές ασκήσεις και έχοντας περάσει απ' όλα τα στάδια της δημιουργικής διαδικασίας του αυτοσχεδιαστικού υλικού, επιχειρούμε την απόδοση ενός χορογραφημένου συνδυασμού που θα δοθεί, ώστε να μελετήσουμε και να προσθέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία που δουλεύτηκαν στα προηγούμενα στάδια του μαθήματος, μέσα σε ένα πιο δομημένο πλαίσιο.

arrow rtl

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ | (Α) Αρχάριο
Τρίτη - Tετάρτη - Πέμπτη | 21.30-22.30
(το μάθημα θα παρατείνεται 15' μετά της αναγραφόμενης ώρας)

MORNING CLASSES

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ | (Ο) OPEN Level
Τρίτη - Παρασκευή | 11.00-12.30

INTENSE TRAINING & ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ | (Β) (Μ/Π) Βασικό, Μεσαίο / Προχωρημένο
Δευτέρα | 19.30-21.00
Τρίτη | 21.00-22.30
Τετάρτη | 20.00-21.30

INTENSE TRAINING IMPROVISATION | (Β) (Μ/Π) Βασικό, Μεσαίο/Προχωρημένο

Παρασκευή | 19.00-20.30

Πληροφορίες/ Κρατήσεις
Fb: Christina Karpouzou
Tel: 6942632838
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
IG: christina_karpouzou

tanzterrain logo

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6949282991


xristina karpouzou

Η Χριστίνα Καρπούζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται ως δασκάλα χορού, χορεύτρια / χορογράφος. Η κατάρτισή της στον Σύγχρονο χορό πραγματοποιήθηκε αρχικά σε Αθήνα και Ισπανία, φοιτώντας στην επαγγελματική ακαδημία χορού Area espai de dansa y creacio.
Η εκπαίδευσή της συνεχίστηκε παρακολουθώντας εντατικά προγράμματα / Intensive Programs σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, υπό την καθοδήγηση σημαντικών χορευτών/τριων – ερευνητών κίνησης, καθώς επίσης λαμβάνοντας μέρος σε performance projects χορογράφων του είδους.
Από το 2012 εργάζεται ως δασκάλα χορού παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού σε Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Ελλάδα και Ευρώπη. ( Αγγλία, Σερβία, Ιταλία, Σλοβενία, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ζάκυνθο, Λάρισα κα. ).

Ο κεντρικός πυρήνας των προπονήσεων χορού που παραδίδει, βασίζεται σε μια πρακτική που την ονομάζει - Intense Training Ιmprovisation.
Πρόκειται για μια performative προσέγγιση πρακτικής έντονου physical αυτοσχεδιασμού στον σύγχρονο χορό, σε τεχνική floorwork και κάθετου άξονα, η οποία αποτελεί την προσωπική της έρευνα και προπόνηση που έχει δημιουργήσει και μοιράζεται μετά από πολυετή μελέτη πάνω στο πεδίο των κινητικών και σωματικών τεχνών.
Η δημιουργία / παραγωγή και καλλιτεχνική επιμέλεια μαθητικών παραστάσεων είναι μέρος της διδασκαλικής της εμπειρίας και αφοσίωσης. Από το 2015-2020 κατείχε την διαχείριση και καλλιτεχνική διεύθυνση του στούντιο χορού και άσκησης Studio Corporal, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ως χορεύτρια / περφόρμερ και δημιουργός έχει συνεργαστεί με διαφόρους συναδέλφους του χώρου του χορού αλλά και μουσικούς, παρουσιάζοντας έργα σε θέατρα, χώρους τέχνης και φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ως ενήλικας ασχολείται μέχρι και σήμερα εντατικά με πολεμικές τέχνες/αθλήματα και συγκεκριμένα τα τελευταία 8 χρόνια με Kung fu-eagle claw.
Παράλληλα με την εκπαίδευσή της στον χορό, οι υπόλοιπες σπουδές της περιλαμβάνουν:
Montpellier | Paul Valery ΙΙΙ / τμήμα μετάφρασης (3ετή) | Βαθμός πτυχίου |License
Αρχιτεκτονική εσωτερικού Χώρου και Διακόσμηση | ΑΚΤΟ / University of Middlesex (4έτη) | Δίπλωμα BA Honours |
Μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά)

Read 344 times Last modified on Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 19:41

Follow Us