Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 12:10

Μαθήματα σύγχρονου χορού με την Πωλίνα Χρυσάφη στο Tanzterrain

polina xrysafi mathimata sygxronou xorou

Σύγχρονος χορός | αρχάριο επίπεδο

Στο μάθημα θα κινηθούμε και θα συν-κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσής, ισορροπίας και συντονισμού θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και θα αναπτύξουμε τις κινητικές μας δυνατότητες.

Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς θα εξασκήσουμε τη μνήμη μας, τη ρυθμικότητα που παράγει το σώμα όταν κινείται, θα μαλακώσουμε τις αρθρώσεις μας και θα έρθουμε σε επαφή με το πάτωμα, μαθαίνοντας να το προσεγγίζουμε με ασφάλεια και ροή.

Κινώντας τα διάφορα μέλη συντονισμένα ταυτόχρονα ή απομονωμένα, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση με στόχο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους κίνησης αλλά και να διορθώσουμε παλιές κινητικές συνήθειες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μειώνοντας συχνά την κινητικότητα τους. Θα καταναλώσουμε χώρο μόνοι/ες και μαζί/ ανάμεσα σε άλλα σώματα. Θα παίξουμε, θα εξερευνήσουμε, θα εμπιστευτούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα θυμιθούμε, θα δυναμώσουμε, θα γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με αέρα, θα ψηλώσουμε, θα μικρύνουμε και θα μεγαλώσουμε πιο όμορφα!

Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή ή χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία που έχουν διάθεση να συνομιλήσουν με το σώμα τους, να διευρύνουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, καθώς και σε όσες/ους θέλουν να επαναπροσεγγίσουν τις βασικές αρχές και μηχανισμούς της κίνησης. Σε όσες/όσους θέλουν να κινηθούμε παρέα!

 

Σύγχρονος χορός | μεσαίο επίπεδο

Σε αυτό το μάθημα θα εξελίξουμε την τεχνική μας με συνδυαστικές ασκήσεις που έχουν ως στόχο την εμβάθυνση της αντιληπτικής μας ικανότητας, την βέλτιστη χρήση των μηχανισμών κίνησης, του σωματικού συντονισμού με τρόπο οργανικό και λειτουργικό, αλλά και την αναζήτηση της προσωπικής μας ταυτότητας και έκφρασης.

Θα δοκιμάσουμε να περάσουμε από ακραίες θέσεις, να διευρύνουμε την αντοχή και την ευλυγισία, να παίξουμε και να εμπιστευτούμε. Θα εξοικειωθούμε με ακροβατικά εδάφους και θα μάθουμε βήμα- βήμα πως μπορούμε να τα εντάξουμε στο κινητικό μας λεξιλόγιο με ροή και ασφάλεια.

Σημαντικό εργαλείο του μαθήματος είναι ο καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός, ως τεχνική ανακάλυψης μίας προσωπικής σωματικής γλώσσας. Μέσα από περιορισμούς, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πως αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια σε περφόρμερ. Θα δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλα μπορούμε να προσφέρουμε και να μοιραστούμε το ίδιο.
Τέλος, θα μάθουμε πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας, θα ενδυναμώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και τη σχέση μας με την ομάδα.

Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάποιες guest συναντήσεις με δασκάλες και δασκάλους από άλλα πεδία κινητικών πρακτικών (όπως boxing, pilates, partnering κα.) που θα μας βοηθήσουν να εξελίξουμε την κινητική μας πληροφορία και να ενσωματώσουμε τεχνικές και μεθόδους από τις οποίες έχει επηρεαστεί ο σύγχρονος χορός.

Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.

Αρχάριο
Τρίτη | 20.00-21.30
Παρασκευή| 20.30-22.00

Μεσαίο
Πέμπτη | 20.00-21.30
Σάββατο | 16.00-17.30

*Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ/ ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Πληροφορίες/ Κρατήσεις
Fb: Polina Chrysafi
Tel: 694 928 2991
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
IG: Polina_Chrysafi

tanzterrain logo

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6949282991


 Η Πωλίνα είναι performer, δημιουργός και καθηγήτρια χορού με έδρα την Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής Ραλλού Μάνου και του προγράμματος ‘artist in process- performance major’ του SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).

Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως Manuel Ronda, Sita Ostheimer, Σόνια Ντόβα, Μαρία Πίσιου, Δανάη Πάνου κα. Έχει συμμετέχει σε φεστιβάλ χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Tanzhaus festival, Sommerszene festival, Soloduo Tanzfestival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Dance Days Chania, Our festival κα. ως χορεύτρια και δημιουργός.

Πρόσφατα, ερευνά την προσωπική της ματιά στον κόσμο της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δείχνοντας ενδιαφέρον στον συνδυασμό διαφορετικών πρακτικών κίνησης και πολυμέσων με τις χορευτικές τεχνικές. Την απασχολεί η προσβασιμότητα στην τέχνη, από που πηγάζει η έμπνευση, η βάση της επικοινωνίας με το κοινό και η αλληλεπίδραση με το δημόσιο χώρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ‘la eLLe Dance co.’, η οποία μετρά δύο συλλογικές παραγωγές που έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί από το Flux laboratory Athens (DDC10, 2020).
Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου ως βοηθός χορογράφου/σκηνοθέτη και σύμβουλος κίνησης.

Διδάσκει μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού εξερευνώντας την εσωτερική δύναμη του performer και τη διαλεκτική ψυχισμού και σώματος που αναδύει η κίνηση και αντιλαμβάνεται το χορό και τη διδασκαλία ως μια μορφή αυτοίασης, ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης.

Το 2021, δημιουργεί μαζί με αξιόλογους συνεργάτες τον χώρο τέχνης και άσκησης ‘Tanzterrain- kinetic dance space’ με όραμα να στεγάσουν και να μοιραστούν τεχνικές, εμπειρίες και καλλιτεχνικές επιθυμίες.

Read 659 times Last modified on Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 16:34

Follow Us