Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με την Πωλίνα Χρυσάφη στο Tanzterrain

polina xrysafi mathimata sygxronou xorou

Σύγχρονος χορός | αρχάριο επίπεδο
Στο μάθημα θα κινηθούμε και θα συν-κινηθούμε σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσής, ισορροπίας και συντονισμού θα γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και θα αναπτύξουμε τις κινητικές μας δυνατότητες. Μέσα από χορευτικούς συνδυασμούς θα εξασκήσουμε τη μνήμη μας, τη ρυθμικότητα που παράγει το σώμα όταν κινείται, θα μαλακώσουμε τις αρθρώσεις μας και θα έρθουμε σε επαφή με το πάτωμα, μαθαίνοντας να το προσεγγίζουμε με ασφάλεια και ροή. Κινώντας τα διάφορα μέλη συντονισμένα ταυτόχρονα ή απομονωμένα , θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνείδηση με στόχο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους κίνησης αλλά και να διορθώσουμε παλιές κινητικές συνήθειες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις μειώνοντας συχνά την κινητικότητα τους. Θα καταναλώσουμε χώρο μόνοι/ες και μαζί/ ανάμεσα σε άλλα σώματα. Θα παίξουμε, θα  εξερευνήσουμε, θα εμπιστευτούμε, θα αυτοσχεδιάσουμε, θα θυμιθούμε, θα δυναμώσουμε, θα γεμίσουμε τα πνευμόνια μας με αέρα, θα ψηλώσουμε, θα μικρύνουμε και θα μεγαλώσουμε πιο όμορφα!

Το μάθημα απευθύνεται σε ανθρώπους με μικρή ή χωρίς προηγούμενη χορευτική εμπειρία που έχουν διάθεση να συνομιλήσουν με το σώμα τους, να διευρύνουν τα όρια τους και να ανακαλύψουν νέους τρόπους έκφρασης, καθώς και σε όσες/ους θέλουν να επαναπροσεγγίσουν τις βασικές αρχές και μηχανισμούς της κίνησης. Σε όσες/όσους θέλουν να κινηθούμε παρέα!

Σύγχρονος χορός | μεσαίο επίπεδο
Σε αυτό το μάθημα, θα εξελίξουμε την τεχνική μας στον σύγχρονο χορό μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις οι οποίες στοχεύουν στην διεύρυνση της αντιληπτικής ικανότητας, του σωματικού συντονισμού και της προσωπικής έκφρασης. Θα ασχοληθούμε με την εξερεύνηση των μηχανισμών κίνησης και της σωματικότητας που ο καθένας/μια ξεχωριστά φέρει (κινητική ταυτότητα) - σε αυτό θα μας βοηθήσει η μέθοδος του καθοδηγούμενου αυτοσχεδιασμού. Με την βοήθεια δημιουργικών task, θα ψάξουμε νέες εμπειρίες, θα βουτήξουμε στο κόσμο της φαντασίας και θα ανακαλύψουμε πώς αυτή η διαδικασία μεταμορφώνει το/τη μαθητή/τρια κινητικά, εκφραστικά, νοητικά. Πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς είναι ότι καθ' όλη την διάρκεια του μαθήματος θα υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον έκθεσης, όπου όλοι μαζί θα προσφέρουμε και θα μοιραστούμε ισόποσα. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε επιπλέον την αντοχή και την ευλυγισία μας, να δοκιμάσουμε (γιατί όχι?) συνηθισμένες και ασυνήθιστες θέσεις/στάσεις σώματος, να ρισκάρουμε, να αιωρηθούμε, να βρούμε την ροή της κίνησης, να παίξουμε με τον ρυθμό και τις διαφορετικές ποιότητες, να εξοικειωθούμε με το πάτωμα και τα ακροβατικά εδάφους βήμα-βήμα με ροή και ασφάλεια και άλλα πολλά όμορφα!!
Τέλος, θα δώσουμε έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (performing) με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης και της σχέσης μας με την ομάδα.

Το μάθημα είναι μέτριας προς έντονης δραστηριότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν τεχνικά, εκφραστικά και σωματικά παρέα με άλλες/άλλους, αφήνοντας έξω από την αίθουσα εσωτερικούς ανταγωνισμούς και προκαταλήψεις.

 

Σύγχρονος χορός (Α) Αρχάριο |
Τρίτη | 21.00-22.30
Πέμπτη| 21.00-22.30

Σύγχρονος χορός (Β/Μ) Βασικό/Μεσαίο |
Τρίτη | 19.30-21.00
Πέμπτη | 19.30-21.00

*Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ/ ΘΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Πληροφορίες/ Κρατήσεις
Fb: Polina Chrysafi
Tel: 694 928 2991
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
IG: Polina_Chrysafi

tanzterrain logo

Tanzterrain – kinetic dance space
Τήνου 54, Κυψέλη (πλησίον πλατείας Αγ.Γεωργίου)
www.tanzterrain.com | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6934119345


 Η Πωλίνα είναι performer, δημιουργός και καθηγήτρια χορού με έδρα την Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής Ραλλού Μάνου και του προγράμματος ‘artist in process- performance major’ του SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance).

Στην επαγγελματική της πορεία έχει συνεργαστεί με ποικίλους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως Manuel Ronda, Sita Ostheimer, Σόνια Ντόβα, Μαρία Πίσιου, Δανάη Πάνου κα. Έχει συμμετέχει σε φεστιβάλ χορού και θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Tanzhaus festival, Sommerszene festival, Soloduo Tanzfestival, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Dance Days Chania, Our festival κα. ως χορεύτρια και δημιουργός.

Πρόσφατα, ερευνά την προσωπική της ματιά στον κόσμο της δημιουργίας και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, δείχνοντας ενδιαφέρον στον συνδυασμό διαφορετικών πρακτικών κίνησης και πολυμέσων με τις χορευτικές τεχνικές. Την απασχολεί η προσβασιμότητα στην τέχνη, από που πηγάζει η έμπνευση, η βάση της επικοινωνίας με το κοινό και η αλληλεπίδραση με το δημόσιο χώρο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού ‘la eLLe Dance co.’, η οποία μετρά δύο συλλογικές παραγωγές που έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ και χώρους τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα έχει υποστηριχθεί από το Flux laboratory Athens (DDC10, 2020).
Έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και θεάτρου ως βοηθός χορογράφου/σκηνοθέτη και σύμβουλος κίνησης.

Διδάσκει μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού εξερευνώντας την εσωτερική δύναμη του performer και τη διαλεκτική ψυχισμού και σώματος που αναδύει η κίνηση και αντιλαμβάνεται το χορό και τη διδασκαλία ως μια μορφή αυτοίασης, ενδυνάμωσης και αυτοβελτίωσης.

Το 2021, δημιουργεί μαζί με αξιόλογους συνεργάτες τον χώρο τέχνης και άσκησης ‘Tanzterrain- kinetic dance space’ με όραμα να στεγάσουν και να μοιραστούν τεχνικές, εμπειρίες και καλλιτεχνικές επιθυμίες.

Read 1228 times Last modified on Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 11:52

Follow Us