Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 23:02

Μάθημα σύγχρονου χορού με την Άννα Ανουσάκη (ανοιχτό) στην Cumana

anna annousaki mathima sygxronou xorou

Μέσα από καθοδηγούμενες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού αλλά και συνδυασμών/ δομημένων κινητικών φράσεων (χορογραφία), οι συμμετέχοντες καλούνται να ενεργοποιήσουν διαδικασίες παρατήρησης, τόσο εσωτερικής (σύνδεση με την αναπνοή, τον εσωτερικό ρυθμό, τους εσωτερικούς χώρους του σώματος καθώς και εξέλιξη της τεχνικής, της αντοχής και της ευλυγισίας) όσο και εξωτερικής (συσχέτιση και σύνδεση του σώματος με τον περιβάλλοντα χώρο, τα μέλη της ομάδας, τους ήχους/την μουσική κλπ).

Στοιχεία, όπως η χρήση του βάρους, η ροή, ο συντονισμός, οι εναλλαγές ταχύτητας και επιπέδων, η χρήση του πατώματος- floorwork- και της ορμής-momentum-, η ποικιλομορφία στις ποιότητες της κίνησης, οι εναλλαγές ρυθμού και ρυθμικών μοτίβων, η διαχείριση του χώρου και της ενέργειας θα απασχολήσουν εξίσου το μυαλό και το σώμα.
Τα μαθήματα εμπεριέχουν στοιχεία των τεχνικών release και flying low, αυτοσχεδιασμό και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Στόχος είναι η διεύρυνση της λειτουργικότητας του σώματος τόσο σε νοητικό όσο και σωματικό επίπεδο μέσα από την εξερεύνηση διαφορετικών τρόπων κίνησης/μετακίνησης και έκφρασης στον χώρο και στο χρόνο, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες καθεμίας-ενός.
Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλους όσους επιθυμούν το δοκιμάσουν ανεξαρτήτως
επιπέδου (ανοιχτό!)


Kάθε Τετάρτη 18:00-19:30

Κόστος συμμετοχής: 7€ (6 € για φοιτητές και ανέργους)

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σχετικά με το μάθημα:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τηλ. 6973937747


Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα, ωστόσο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

Cumana

CUMANA dance Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων
Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr

…………………………………………………….

Η Άννα Ανουσάκη γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Πάρο και μαθήτευσε στο Central School Of Ballet (RAD) της Κ.Τζούμπα. Φοίτησε στην Εθνική Λυρική Σχολή Χορού Αθηνών και στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2015.

Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια με την Hellenic Dance Company σε παραστάσεις στην Ελλάδα (θέατρο Ηρώδου του Αττικού, Μέγαρο Μουσικής, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.) και το εξωτερικό (New York City Center).

‘Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους και καλλιτέχνες, όπως η Fernanda Prata (Laban), Jack Webb, Clelia Vuille (The Place, Incidance Platform), Sharon Fridman, Αναστασία Βαλσαμάκη και την Ισαβέλλα Μαργαρά (Εθνικό Θέατρο), τους Φρόσω Λύτρα/Γιάννη Κακλέα, τον Αλέξη Φουσέκη, την Μαρκέλλα Μανωλιάδη (Flux), Δημήτριο Μυτιληναίο (Artworks 2019) κ.α.

Από το 2019 συνεργάζεται ως χορεύτρια με την ομάδα Still Pilgrim Paradox της Στέλλας Φωτιάδη και είναι χορογράφος στην θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.
Ως χορογράφος, επίσης, έχει συνεργαστεί με το Routes in Marpissa Festival παρουσιάζοντας τα εξής: meeting point, Διάθλαση 229.792,458 km/sec', (Re)Related (Research, Dunkan Residency Artist 2019). Ακόμη, ήταν εισηγήτρια χορογραφίας ως Residency Artist στο DanceWays School Festival 2020 για επαγγελματικές σχολές χορού σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εξάμηνο κύκλο σεμιναρίων στο τμήμα Χοροθεραπείας και Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας μέσω της κίνησης στο Ελληνοβρετανικό Κολλέγιο (2018) με εισηγήτριες την Α. Νικολίτσα, την Εριφύλη Δαφέρμου (LMA) κ.α. και συμμετέχει σε μαθήματα Ιστορίας Της Τέχνης.

Τέλος, διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παρακολουθεί ποικίλα σεμινάρια χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η αγάπη και η ενασχόληση της με την κινητική έρευνα την ώθησαν να δημιουργήσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού ανοιχτά για το ευρύτερο κοινό

Read 51 times

Follow Us