Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 21:36

Αυτοσχεδιασμός/Σύγχρονος χορός με την Ανδρονίκη Μαραθάκη στην Cumana

marathaki sygxrono contact

Ένα εργαστήριο αυτοσχεδιασμού χορού που επιστρέφει ξανά και ξανά στις βασικές αρχές του χορού, αλλά από άλλο δρόμο. Σημείο αναφοράς του η κίνηση όπως γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο. 

To ανθρώπινο Σώμα (αν ορίζεται) ορίζεται ολιστικά, η κίνηση των διαφόρων δικτύων του συμπεριλαμβάνεται ως νέο όριο, η βιωματική εμπειρία ως βασική πηγή γνώσης και τέλος το «μαθαίνω να μαθαίνω» ως βασικός δρόμος επιτέλεσης. Ο χώρος και ο χρόνος διακρίνονται ως απλά αποτελέσματα μετατόπισης, ως ότι γεννιέται από την κίνηση και όχι ως βασικές διαστάσεις ερμηνείας της.

Ξεκινάμε me την διοχέτευση της προσοχής στα δίκτυα της φυσιολογίας του σώματος και επεκτείνεται σε συνδέσεις που αφορούν άλλες διαστάσεις του σώματος.

Κίνηση-Αναπνοή-Διαλογισμός-τρεις βασικές αιτίες «μετατόπισης» του ανθρώπινου σώματος-θα αποτελέσουν το πυρήνα ανάπτυξης των συναντήσεων μας. Σε αυτές θα επιχειρήσουμε να αναπτυξούμε διαδρομές για το πως συντονίζεται και αποσυντονίζεται -σε ροή κίνησης- ο άνθρωπος με τα όποια περιβάλλοντα γύρω του.

Λέξεις κλειδιά: Ρυθμός, Momentum, Επίγνωση, Σιγή, Εγρήγορση, Ισορροπία, Σταθερότητα, Ευλυγισία, Οξύτητα, Αισθητηριακός κόσμος, Ρυθμίσεις, Απόλαυση, Εμπιστοσύνη, Ανταλλαγή, Παιχνίδι, Ανακούφιση, Ανυπακοή, Αξιολογώ, Επιλέγω, Ορίζω, Παρόν, Άνθρωπος, Κοινωνία, Χορός

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες, καθώς και οποιονδήποτε θεωρεί πως τον αφορά.

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σχετικά με το μάθημα παρακαλώ στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Kάθε Παρασκευή 18:00 - 19:30

Κόστος συμμετοχής: 7€ (6 € για φοιτητές και ανέργους)
Ειδικές τιμές με τις μηνιαίες κάρτες της Cumana

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω κορονοϊού λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ανάγκη να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε κάποιο μάθημα, ωστόσο υπάρχει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες.

 

Για πρόσθετες διευκρινίσεις:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
-τηλ 2130442793 (κατά τις ώρες λειτουργίας της σχολής: καθημερινές απόγευμα και Σάββατο από το μεσημέρι) ή 6949451732

Cumana

CUMANA dance Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr


Η Ανδρονίκη Μαραθάκη είναι χορογράφος, ερμηνεύτρια κ δασκάλα χορού. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ξεκίνησε την καλλιτεχνική της ερεύνα στη σύνθεση και στον αυτοσχεδιασμό χορού, την οποία μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει με δύο θεματικές:«Έρωτας & Επανάσταση» και “it's not about if you will love me tomorrow”, η οποία περιλαμβάνει και το πολυπρισματικό έργο χορού “holy purple”.

Στο έργο της αναπτύσει την ερευνητική διαδικασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα και με συγκεκριμένη ομάδα συντελεστών παρουσιαζοντας σκηνικά έργα και δράσεις χορού με διευρυμένα όρια αυτού που ορίζεται ως παράσταση. Μελετά τις ροές κίνησης και τα κινητικά τοπία και διαμορφώνει συνθήκες ύλης και έντονης σωματικότητας. Κυρίως όμως, αφιερώνεται στο πως ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται την κίνηση, οργανώνοντας πολιτισμικές μορφές και σχέσεις κοινωνιών σε διάφορα περιβάλλοντα.

Μέρος της έρευνας της παρουσιάστηκε στο TWIXTlab: art, anthropology & the everyday σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν. Η διάλεξή της εντάσσεται στο ηλεκτρονικό αρχείο για την καλλιτεχνική έρευνα στο χορό στην Ελλάδα (https://artistic-research.gr) και είναι στη δικαιοδοσία του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και του TWIXTlab. Έχει αποτελέσει μέλος του Δ.Σ. της Κ.Σ.Ο.Τ. και της διεθνούς επιτροπής του 7ου Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και έχει συνεργαστεί με τους θεατρικούς σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη, Κωνσταντίνο Ντέλλα & Ελένη Ευθυμίου.

Διαμορφώνει την προσωπική της πρακτική στον αυτοσχεδιασμό χορού,παράλληλα πραγματοποιεί εργαστήρια χορού για παιδιά, ενήλικες και μικτά τμήματα επαγγελματιών και μη χορευτών, ενώ τέλος ήταν εκπαιδευτικός του προγράμματος “Dancing to Connect” της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και μέλος του προγράμματος Zoom In του Duncan Dance Centre, ενός προγράμματος που καλλιεργεί τη σύνδεση καλλιτέχνη και τεχνίτη.

Read 689 times Last modified on Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 20:35

Follow Us