Χορός με ελαστικούς ιμάντες (τεχνική Flow to Dive) με την Ελένη Λαγκαδινού

lagadinou eleni mathima Flow to Dive

Ο χορός με ελαστικούς ιμάντες είναι ένα σχετικά νέο για την Ελλάδα είδος κίνησης. Αφορά στην κίνηση που επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας λάστιχα Bungee Jumping και ζώνες αναρρίχησης που σου επιτρέπουν να κινηθείς στο χώρο, μέσα από το παιχνίδι της αιώρησης και της κατάδυσης. Αυτή η μορφή τέχνης χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε παραστάσεις τσίρκου, θεάτρου αλλά και στον κινηματογράφο.

Το 2021 η Ελένη Λαγκαδινού, χορεύτρια και καθηγήτρια σύγχρονου χορού, αποφασίζει να χτίσει τον δικό της τρόπο κίνησης με την χρήση ελαστικών ιμάντων, καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαδεδομένη τεχνική. Έτσι, γεννιέται η δική της τεχνική "Flow to dive”. Χρησιμοποιώντας το υπόβαθρο γνώσης της από τεχνικές σύγχρονου χορού, ακροβατικά και aerial arts, διαμορφώνει έναν προσωπικό τρόπο κίνησης, με όραμα να φέρει στην Ελλάδα αυτό το ξεχωριστό εκφραστικό μέσο που απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και ακροβάτες, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τον χορό και την κίνηση. Στόχος της, να μοιραστεί την φιλοσοφία της για την κίνηση, την τεχνική " Flow to dive " και να ανοίξει τον δρόμο για την γνωριμία αυτού του είδους στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η τεχνική Flow to Dive, λαμβάνοντας ερεθίσματα από τον σύγχρονο χορό και τις τεχνικές Release, ενθαρρύνει το σώμα να αιωρηθεί, να καταδυθέι , να κινηθεί με αβίαστη ροή της ενέργειας και να πετάξει. Οι ελαστικοί ιμάντες δίνουν ανεξάντλητες προοπτικές στην κίνηση ενώ δημιουργούν πλήρη αίσθηση ελευθερίας και εκτόνωσης .

Το μάθημα απευθύνεται σε άτομα που έχουν καλή σχέση με το σώμα και την κίνηση. Στόχος να ξεπεράσουμε τα όρια μας και να αφήσουμε το σώμα ελεύθερο να εκφραστεί και να τολμήσει.

Δευτέρα | 20:00-21:30
Τετάρτη | 20:00-21:30

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω του περιορσμένου αριθμού συμμετεχόντων ανα group.

Πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6973258301
Facebook/ Instagram: Eleni Lagkadinou

Studio Salachi Space, Νεφέλης 37 & Πραξιού, Τ.Κ. 11853, Τ. 213 028 6269

Read 1222 times Last modified on Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 19:42

Follow Us