Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 19:05

Συμπεριληπτικά μαθήματα (αναπήρων και μη αναπήρων) σύγχρονου χορού με την Άννα Βεκιάρη στο Ίσον

vekiari anna mathima sygxronou

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο για να αναπτύξει τις τεχνικές δεξιότητες των χορευτών – μαθητών στην τεχνική του σύγχρονου χορού. Εδώ θα γνωρίσουμε τις πλούσιες, διαφορετικές και αντιθετικές ποιότητες, ταχύτητες και δυνατότητες που έχει το σώμα μας μέσα από συνδυασμούς και χορογραφίες. Θα ανοίξουμε και θα κλείσουμε, θα ανεβούμε και θα κατεβούμε, θα πάμε γρήγορα και αργά, με ροή ελεύθερη ή διακεκομμένη, κάποιες φορές με πρόθεση στην κίνηση και κάποιες χωρίς, καταβάλλοντας πάντα τη λιγότερη δυνατή μυϊκή ένταση.

Τρίτη 18:30 – 20:00 ( αρχάριο επίπεδο ) & Πέμπτη 20:00-21:30 ( μεσαίο- προχωρημένο επίπεδο)

Κόστος συμμετοχής:

40ευρώ / 4 μαθήματα το μήνα
60ευρώ / 8 μαθήματα το μήνα

Η σχολή λειτουργεί με συνδυαστικά πακέτα μαθημάτων, ρωτήστε μας για πληροφορίες.

Τα μαθήματα του εργαστηρίου ΙΣΟΝ στοχεύουν στη συνεκπαίδευση και συναντίληψη αναπήρων και μη αναπήρων σπουδαστών.


Πληροφορίες: www.ison.com.gr / 2130411546

Ίσον Θέατρο- Χορός / Εργαστήρι Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης για το Χορό και το Θέατρο / Μελενίκου 33 Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)


Η Άννα Βεκιάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ιδρύτρια της επαγγελματικής συμπεριληπτικής ομάδας σύγχρονου χορού ΈΞΙΣ και συν-ιδιοκτήτρια του ΊΣΟΝ Θέατρο-Χορός, το πρώτο εργαστήρι συμπεριληπτικής εκπαίδευσης για το θέατρο και το χορό στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της “’Αννας Πέτροβα” το 2010 και από τότε διδάσκει κλασικό και σύγχρονο σε παιδιά και ενήλικες. Είναι εκπαιδευόμενη χοροθεραπεύτρια στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας, εκπαιδευόμενη Polestar Pilates Instructor και κάτοχος διπλωμάτων της R.A.D (Royal Academy of Dancing). Διδάσκει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και Pilates. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει δουλέψει ως χορογράφος και βοηθός σκηνοθέτη σε θεατρικές παραστάσεις.

Το καλοκαίρι του 2012 παρακολούθησε το πρόγραμμα DanceAbility Teacher Training με τον Alito Alessi, μέθοδος σύγχρονου χορού/αυτοσχεδιασμού/contact improvisation για μικτές ομάδες, στη Βιέννη, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ χορού Impulstanz.
Από το 2012 δουλεύει σα δασκάλα χορού σε συμπεριληπτικές ομάδες και διδάσκει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία. Έχει συνεργαστεί με τους συλλόγους MDA (Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις), ΣαμΣκΠ (Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας), ΠΕΓΚΑΠ -ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων- Παιδιών Νοητικά Υστερούντων) KEA-AMEA (Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία).


Το 2015 δημιούργησε τη συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού ΈΞΙΣ με κεντρικούς στόχους:

• Τη δημιουργία χορευτικών παραστάσεων
• Την επαγγελματική ΣΥΝ-εκπαίδευση ανάπηρων και μη ανάπηρων χορευτών/ριών • Τη διοργάνωση σεμιναρίων και μαθημάτων
Η στοχοθεσία και οι δράσεις της ομάδας κινούνται πάντα στο πλαίσιο της συμπερίληψης. Από το Μαϊο του 2018 η ΈΞΙΣ συνεργάζεται με τη γαλλική συμπεριληπτική ομάδα Compagnie DK-Bell σε καλλιτεχνικά προγράμματα και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Read 366 times Last modified on Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 17:22

Follow Us