Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 09:17

Μαθήματα Τεχνικής Σύγχρονου χορού με τον Κωνσταντίνο Μίχο (online)

mixos mathimta sygxronou xorou

«Ο καλύτερος χορευτής στο δωμάτιο».
Μαθήματα Τεχνικής Σύγχρονου χορού στο διαδίκτυο μέσω Zoom
Διδάσκει ο Κωνσταντίνος Μίχος

Στο δωμάτιό μας που μπορεί να γίνει ακτινολογικό εργαστήρι συνηθειών, μηχανουργείο σώματος, ησυχαστήριο, φάρος, πυροτεχνουργείο, εξέδρα εκτόξευσης.

Δευτέρα 5:30 μμ και Πέμπτη 7 μμ
Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/81781143685...
Meeting ID: 817 8114 3685
Passcode: 213072

Ο Κωνσταντίνος Μίχος σπούδασε χορό, στην Κρατική σχολή χορού, διότι μόνο εκεί δέχονταν κάποιον που του άρεσε ο χορός, τον φανταζόταν αλλά δεν του άρεσε ο χορός που έβλεπε γύρω του.
Τότε ήταν τόσο νέος που όταν έζησε στην Νέα Υόρκη πρόλαβε τον Merce Cunningham και τον Alwin Nikolais ζωντανούς να ιχνογραφούν τις καθαρές γραμμές τους στα ζωντανά στούντιο τους, πέτυχε το μοναδικό μάθημα που συνδύαζε τεχνική σύγχρονου χορού και χορογραφικές δομές με την Sara Rudner, ξάπλωσε μια σειρά πίσω αριστερά από την Trisha Brown όταν ακόμα δίδασκε δίνοντας ανατομικές εικόνες που γεννοβολούσαν κίνηση, έβαλε Καζατζίδη στις πρόβες της Twyla Tharp και στους γοφούς των χορευτών της στο ΑΒΤ, προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα με συνδυαστικά μαθήματα Αλεξάντερ-Φελντενκράις-Ιδεοκίνησης να απελευθερώσει το σώμα του από φιλοδοξίες και να το αποδεχτεί όπως είναι, έψαξε την Meredith Monk όχι για να του διδάξει φωνή αλλά πώς ιδέες γίνονται κίνηση, συμμετείχε στον τελευταίο κύκλο Body Mind Centering που δίδαξε η ίδια η Bonnie Cohen.

Όταν γύρισε στην Ελλάδα έμαθε να διδάσκει διδάσκοντας, στην Κρατική σχολή χορού, σε πολλές Ανώτερες ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές, στα πανεπιστήμια Ναυπλίου και Θεσσαλονίκης και στο πεδίο δοκιμών χοροβομβίδων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, αλλά ακόμα ψάχνει να βρει τρόπους πως να διδάσκεις ένα χορό αναστοχαστικό, που να μπορεί να τον ακολουθεί οποιοσδήποτε με οποιοδήποτε σώμα, φτάνοντας στα προσωπικά σωματικά όρια του αλλά στα ψυχικά κοινά μας.
Τα μαθήματα τεχνικής σύγχρονου χορού που δίνει είναι μια ακόμη απόπειρα να αποστάξει όλες αυτές τις ιστορίες από ζωές και ιδέες που συνάντησε.

Και κάθε Σάββατο στις 6 μμ «Το μέτρο με τα 99 εκατοστά» Μάθημαtα Contact Improvisation

επικοινωνία:
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
fb: konstantin mixos
τηλ. 6944192077

Read 663 times Last modified on Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 17:22

Follow Us