Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 11:18

Pilates (Mat, Equipment, Pre-natal & Post-natal)

Written by
Rate this item
(0 votes)
Η μέθοδος Pilates είναι ένα εσωτερικό ταξίδι συνειδητών και θεραπευτικών κινήσεων, με βάση τις αρχές της εστίασης της προσοχής, την πλήρη και βαθιά αναπνοή και τη ρέουσα κίνηση που προέρχεται από έναν ενεργοποιημένο πυρήνα.
Όλες οι κινήσεις ξεκινούν από την εν τω βάθει μυϊκή στιβάδα, την «δύναμη» όπως το ονόμασε ο Joseph Pilates, και στη συνέχεια ρέουν προς τα έξω.
Ο μαθητής καθοδηγείται σταδιακά από τον δάσκαλο με την εκμάθηση μέσω της εμπειρίας. Έμφαση δίνεται στο σώμα και την πλήρη προσοχή της κάθε κίνησης που εκτελείται. Ο μαθητής γίνεται πιο ευαίσθητος και συνειδητοποιημένος, ως προς το σώμα του και τη σύνδεσή του με το περιβάλλον του, μαθαίνοντας μέσω της παρατήρησης πώς να απομονώσει και σταθεροποιήσει ορισμένα μέρη του σώματός του, ενώ παράλληλα να κινητοποιήσει άλλα. Με τη μέθοδο Pilates αποκτάμε γνώση και έλεγχο του σώματός μας, την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην καθημερινή μας ζωή.

Pre natal Pilates:
Ασκησεολόγιο και περιβάλλον που αποσκοπεί στην ήπια βελτίωση της φυσικής κατάστασης του γυναικείου σώματος που κυοφορεί  προσφέροντας την κατάλληλη στήριξη σε αυτή τη νέα κατάσταση που βιώνει το σώμα αλλά και η ψυχολογία.  Επίσης δίνεται έμφαση στην κατάλληλη προετοιμασία ώστε η μέλλουσα μητέρα να βοηθηθεί κατά την διάρκεια του τοκετού  μέσω των  ασκήσεων και των αναπνοών. 

Postnatal Pilates:
Μέσα από ένα εύρος ασκήσεων επικεντρωνόμαστε στην επαναφορά του σώματος μετά τον τοκετό . Επίσης μαθαίνουμε να αγκαλιάζουμε τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο σώμα φροντίζοντάς το, αλλά  μεριμνώντας  και  για την ψυχική ευεξία και ισορροπία.
 
Υπεύθυνη μαθήματος: Μαλβίνα Λωρίδα/ Μαίρη Μίχα
Read 260 times

Follow Us