Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 23:15

Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη (-25% με κάρτα Plus)

Μαθήματα Σύγχρονου Χορού με τον Γιάννη Καρούνη (-25% με κάρτα Plus)Η Σωματική και Νοητική Αντοχή σε μία Κινητική Πράξη

Αποδέχομαι την ατομικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου ως σημείο εκκίνησης για την πραγμάτωση της επικοινωνίας μας. Μέσω αυτής μεταφέρονται συναισθήματα και εμπειρίες αναγκαία για την συνύπαρξη των ανθρώπων.

Στόχος μου είναι να κατανοήσω την κίνηση και την συμπεριφορά του ανθρώπινου σώματος στην καθημερινότητα και να την μεταφέρω μέσα από τον χορό, στον χώρο και τον χρόνο.
Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη -Τεχνική - Προσωπικότητα.

Οι κινητικές φόρμες που θα χρησιμοποιηθούν θα βοηθήσουν το σώμα να αφυπνιστεί και να θέσει σε λειτουργία μηχανισμούς σύνδεσης και προσέγγισης συναισθημάτων. Έτσι ο άνθρωπος που χορεύει αυξάνει τα όρια της αντοχής του σε σωματικό και νοητικό επίπεδο, αφού αισθάνεται πλήρης και σίγουρος για τη στιγμή που αποφασίζει να συμμετέχει ή να δημιουργήσει μια Κινητική Πράξη. Θα ασχοληθούμε και θα αναλύσουμε 3 βασικά στοιχεία που κατά την γνώμη μου είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο που χορεύει: Δύναμη -Τεχνική - Προσωπικότητα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά που κάνουν χορό και σε άτομα που ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης.


23, 30 Ιουνίου & 7, 14 Ιουλίου 2020 | 19.30 - 21.00

με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


Cumana dance
Κωνσταντινουπόλεως 38, Γκάζι, (μετρό Κεραμεικός)
www.cumana.gr

Πληροφορίες: Σ
Τ. 213 0442793 ΚΙΝ. 6949451732 Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ο Ιωάννης Καρούνης είναι Performer, χορογράφος, Filmmaker, Co-artistic director του International Dance Film Festival - Athens Video Dance Project από το 2010 και ιδρυτής της Ομάδας χορού Saltator.
Σπούδασε χορό στο Jacob's Pillow Dance School (Βοστώνη - ΗΠΑ), στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα, Ελλάδα) και είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκης Κονταξάκη – Νικολέττας Μπακάλη» (Αθήνα, Ελλάδα). Παράλληλα, έχει σπουδάσει Performance στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αθήνα, Ελλάδα).

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, θεσμούς και Φεστιβάλ στο χώρο του χορού και της Performance στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως: Marina Abramović Institute (MAI), NEON, Documenta 14 / Γεωργία Σαγρή (Athens - Kassel), Off Europa Festival (Leipzig / Dresden, Germany), Biennale Athens, International Dance Festival of Festival Seoul (Korea), XVII Festival International de Danza Contemporanea (Mexico), Biennale of new artists (Italy), Festival Hostscena (Norway), Echo Echo Dance Festival (Ireland), Arc for Dance International Festival (Greece), Εθνικό Θέατρο Νορβηγίας - "Ibsen Festival" (με τη Rafika Chawishe), Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος (με ομάδα David Dorfman Company), Φεστιβάλ Αθηνών, Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Dance Days Chania, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Γκάζι, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, κ.α.
Έχει λάβει επιχορήγηση για το έργο ORBITAL από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και για το έργο Construct από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Dancetheater.gr και του Σωματείου Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού.
Έχει διδάξει χορό στη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και στο Studio Cumana, Dance Cultural Centre, Κινητήρας Studio, Studio 14η Μέρα, Studio Κινούμε, στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών, Action 1 2007 και Action 1-2008 κ.α.
Το 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο από τις εκδόσεις Οδός Πανός με τίτλο «ΕΙΜΑΙ».

Read 608 times Last modified on Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 23:26

Follow Us